Karakaş.'30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı

CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. Yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Karakaş açıklamasında 30 Ağustos 1922 günü kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle Anadolu topraklarının sonsuza dek Türk Ulusunun vatanı olduğunun tüm dünyaya kabul ettirildiğini ifade etti.

Karakaş.'30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı

CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu: “26 Ağustos 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi ile Anadolu'nun kapılarının Türk boylarına açılmasından tam 851 yıl sonra, Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki kahraman ordumuz, 26 Ağustos 1922 günü başlayan Büyük taarruz ve 30 ağustos 1922 günü kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi sonucunda Anadolu Topraklarının sonsuza dek Türk Ulusunun vatanı olduğunu tüm dünyaya kabul ettirmiştir.

 

Başta İngiltere olmak üzere Emperyalist dünya devletleri; 1. Dünya Savaşı sonrası Osmanlı Devletine imzalattıkları Sevr Sözleşmesi ile;  doğal kaynaklar yönünden zengin ve stratejik öneme sahip Osmanlı topraklarını kendi kontrolleri altında tutmak, bölgeyi güçsüzleştirerek sömürmek ve Anadolu'da Türk varlığını yok etmek amacıyla Anadolu topraklarını bölgelere ayırarak paylaşmışlardır.

 

Yokluk ve yoksulluk içindeki Türk Ulusu, tüm olumsuz koşullara rağmen, vatan toprağının son parçası olan Anadolu'yu savunmak, düşman işgalinden kurtarmak, bağımsızlığını elde etmek için, 26 Ağustos 1922'de Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Başkomutanlığında ordumuzun  Afyon Kocatepe'den “Ya İstiklal, Ya Ölüm “ emri ile başlattığı Büyük Taarruz, 30 Ağustos 1922 günü kazanılan Dumlupınar Meydan Muharebesi ile zaferle sonuçlanmış ve 9 Eylül 1922'de İzmir'in düşman işgalinden kurtarılması ile de  taçlandırılmıştır.  Bundan 100 yıl önce bugün kazandığımız Ulusal Kurtuluş Savaşı ile Anadolu topraklarından denize döktüğümüz aynı emperyalist güçler ve yerli işbirlikçileri Sevr paçavrasını yeniden güncelleme ve Türkiye siyasi coğrafyasını bölme ve küçültme hayallerinin yeniden canlandırmayı çalıştıkları günümüzde, geçmişin acı deneyimlerinin ulusça bir kez daha hatırlanmasında yarar görmekteyiz.

 

 

Değerli yurttaşlar,

30 Ağustos; Türk Ulusunun Bağımsızlık ve Özgürlük mücadelesini Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğindeki TBMM ordularının kazandığı Büyük Zafer'in taçlandığı gündür.

 

30 Ağustos; Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk ulusunun kendisini esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı; Toplumun tüm kesimleri ile dil, din, ırk, mezhep ve inanç farkı gözetmeksizin bir araya geldiği, Genci, yaşlısı, kadını, çocuğu ve ordusuyla topyekun verdiği bir savaşın kazanıldığı, ulusal benliğini kurtardığı ve Zafer Destanı'nın yazıldığı gündür.

30 Ağustos; özgür, laik, demokratik, tam bağımsız, Türkiye Cumhuriyeti ile Atatürk ilke ve devrimlerinin başlangıcının simgesidir.30 Ağustos Zafer Bayramı hem Cumhuriyete ve demokrasiye açılan bir kapı, hem de çoğulculuğa ve çok sesliliğe giden yoldur.  CHP İl ve İlçe örgütlerimiz, Demokratik, laik, Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyetine inanan yurtsever yurttaşlarımızla birlikte; Ulu Önderimiz, Başkomutanımız, 1. Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nde vurguladığı gibi “dahili ve harici bedhahtların Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığı ve Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için ne denli büyük bir tehlike oluşturduğunun farkında olarak, o dahili ve harici bedhahtların  tüm kötü emellerine karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü’nü kutluyor, başta büyük zaferin Başkomutanı, Ulu Önderimiz, İlk Genel Başkanımız ve Birinci Cumhurbaşkanımız  Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kahraman silah arkadaşları, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Yaşayan gazilerimizi de sevgi, saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz. 30 Ağustos Zafer bayramı Kutlu Olsun.”