Karabük'te bartınlı bir milli sporcu

Bartın'ın gururu oldu

Karabük'te bartınlı bir milli sporcu

 

Haber Merkezi

Karabük Gençlik ve Polisgücüspor Kulübü sporcusu Bartınlı Elif Güneri Genç Bayanlarda katıldığı Avrupa ve Balkan Şampiyonasında altın madalya kazandı. Başarılı sporcu ayrıca Dünya Şampiyonasında 2 Dünya, 1 Avrupa Üçüncülüğü elde etti.

 Karabük Gençlik ve Polisgücüspor Kulübünde Boks takımı sporcusu Bartınlı Elif Güneri elde ettiği başarılarla Bartın’ın gururu oldu. Son olarak Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da yapılan Büyük Bayanlar Avrupa Boks Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden milli boksör Elif Güneri, Avrupa Şampiyonu oldu. Sofya’da düzenlenen şampiyonada 81 kiloda ülkemizi temsil eden milli sporcu, finalde karşılaştığı Macar Petra Szatmari’yi 3-0 yener Altın madalya kazandı. Karabük Gençlik ve Polisgücüspor kulübünde spor hayatını sürdüren Güneri aslen Kumluca Zafer Köyü nüfusuna kayıtlı.

RAKİP TANIMIYORLAR

Karabük Gençlik ve Polis gücü spor kulübü bünyesinde boks sporunu yapan 25 bayan boksör Türkiye’de rakip tanımıyorlar. 25 bayan boksör 11 i çeşitli Türkiye ve Avrupa şampiyonalarında Karabük’ün isimlerini duyururken bu boksörlerin hedefleri Dünya ve Olimpiyat şampiyonlarında hem Türk bayrağını dalgalandırmak hem de Karabük’ün ismini duyurmak. Karabük Emniyetin de görevli polis memuru aynı zamanda genç bayan boks milli takım baş antrenörü olan Baykan Arslan “Gençlerimizi çeşitli suç oranlarından uzak tutmak için onları spora yöneltmek için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğünün desteği ile gençlerimizi spora yönelttik. Boks sporunu bayanlarında yapabileceğini ispatlamak için idmanlara kendi kızımı da getirdim. Daha sonra bu sporu yapmak isteyen kızlarımızı da idmanlara dahil ettik. Bugün 25 bayan sporcum bulunuyor. Bunlardan 11 tanesi yapılan Türkiye ve Avrupa şampiyonalarında dereceler aldılar. Başta Gençlik ve Spor İl Müdürü ile İl Emniyet Müdürlüğü olmak üzere bizlere her konuda destek veren tüm büyüklerimize ve yetkililere, özellikle kızlarını bu spor dalını seçmelerine yardımcı olan ailelere teşekkür ederiz” dedi.

GÜNERİ’DEN KARABÜKLÜ KIZLARA ÇAĞRI “HAYDİ BOKSA”

 8 yıldır boks yaptığını belirten Elif Güneri ise “Ben bayanların da bu spor dalını yapabileceğini gösterdim. 5 Türkiye şampiyonluğum, 2 defa Avrupa 3.lüğüm, çeşitli uluslararası şampiyonalarında ikincilik ve üçüncülük şampiyonluğum var. Herkes bu sporu sert bir spor olarak görüyor. Bu bir kavga sporu değil. Aksine kendini savunma sporudur. Bayanların bu sporu yapmalarını tavsiye ederim” dedi 8 yaşında boksa başladığını belirten Merve Özge Arslan ise “Babamın antrenör olması nedeniyle boksa başladım. İlk bakıldığında kızlar için uygun olmayan bir spor dalı gibi gözükse bu aslında yanlış imaj. Ben çalıştım ve gurula taşıdığım Milli formayı giydim. Bu sporu bayanlar da çok rahat yapabilirler. Azmin elinden bir şey kurtulmaz. Avrupa ve Dünya şampiyonalarında hem ülkenin hem de Karabük’ün adını duydum. Bir kere Avrupa 3. Oldum. Kız arkadaşlarımızı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Son 6 yılda yapılan müsabakalarda çeşitli Türkiye şampiyonaların da dereceleri olan Bayan boksörler ise şu şekilde: Büyüklerde: 48 kg Aslıhan Börekçi Türkiye ikincisi, 75 kg Elif Güneri Türkiye birincisi, 81 kg da Eda Yenilmez Türkiye üçüncüsü, Gençler de : 51 kg de Merve Özge Arslan Türkiye ikincisi, 81 + kg İrem Günesen Türkiye ikincisi, Yıldızlar da: 52 kg de Naile Portakal Türkiye birincisi, 52 kg de Gözde Tütün Türkiye üçüncüsü, 63 kg de Çağla Alıç Türkiye ikincisi, 75 kg sw Zeynep Özdemir Türkiye üçüncüsü.