Kalem, Ramazan Bayramını kutladı

Yeniden Refah Partisi Bartın Merkez İlçe Başkanı Yasin Kalem bir mesaj yayınlayarak Bartın halkının ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutladı.

Kalem, Ramazan Bayramını kutladı

Yeniden Refah Partisi Bartın Merkez İlçe Başkanı Yasin Kalem bir mesaj yayınlayarak Bartın halkının ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutladı. Kalem mesajında şunları söyledi:

Rahmet, mağfiret, ve bereket ayı olan Ramazan-ı Şerif’in sonunda  mübarek Ramazan Bayramına kavuşmuş bulunuyoruz.

İçinde  bulunduğumuz  bu mübarek günlerde İslam dünyasında, özellikle de coğrafyamızda yaşanmakta olan  bizleri de yakından ilgilendiren ve etkileyen, dış güçlerin bölgemizdeki barış ve istikrarı ortadan kaldırmaya yönelik olarak organize ettiği savaşların ortaya çıkardığı acı tablolara ilave olarak, tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını da ne yazık ki ülkemizi ve milletimizi hem sağlık alanında hem de ekonomik açıdan derinden etkilemiştir.

On bir ayın sultanı Ramazan ayına dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Korona virüs salgını nedeniyle belli kısıtlamalar içerisinde buruk bir şekilde girdik.

Tabii olarak söz konusu kısıtlamalar, özellikle de geride bıraktığımız ramazan ayı bağlamında, biz Müslümanları oldukça etkilemiş durumda. Hasretle beklediğimiz teravih namazlarının, camilerimizdeki hoş sohbet ortamlarının, artık gelenekselleşen iftar davetlerimizin olmadığı bir ramazan eda ettik.

Bugün ümmet olarak birbirimizle her zamankinden daha çok dayanışma içinde olmalı, kardeşlik ve sevgimizi açığa vurmalıyız. Bu güzel bayram gününün hürmetine birbirimizin selameti için dualar etmeli, hiç kimse ile dargın kalmamaya özen göstermeliyiz

Bu pandemi bizler için bir imtihan. Bu imtihanı hep birlikte atlatıp bu süreçten bütün toplum olarak daha güçlü çıkacağımıza yürekten inanıyorum.

Millet olarak ve tüm insanlık olarak yaşadığımız bu zor süreçlerden Cenab-ı Allah’ın bizleri kurtarmasını, birlik beraberlik ve kardeşlik duygularımızı  güçlendirmesi duasıyla, Bartınlı hemşerilerimiz  başta olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum.”