KALAYCI, KONGREYE VE 2019'A HAZIR

Hedef 2 milletvekili ve tüm belediyeler

KALAYCI, KONGREYE VE 2019'A HAZIR

Nurdan Eroğlu

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, 23 Aralık’ta yapılacak olan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılacağı büyük kongre öncesinde kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kongre hazırlıklarının devam ettiğini ve yönetim listesinin büyük oranda oluştuğunu ifade eden Kalaycı, 23 Aralık’tan sonra büyük bir sefere çıkacaklarını söyledi. Hedeflerinin 2019’daki hem genel hem de yerel seçimler olduğunu belirten Kalaycı, Bartın’da 2 milletvekilliğini alacak ve tüm belediyeleri kazanacak şekilde çalışacaklarını kaydetti. Kalaycı ayrıca basın mensuplarının TOKİ konutlarıyla ilgili taleplerinin de gündemlerinde olduğunu vurguladı.

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, 23 Aralık’ta yapılacak olan  ve Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılacağı büyük kongre öncesinde kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Oba Restaurantta düzenlenen kahvaltıda Kalaycı, büyük kongre öncesinde hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini ifade ederek tüm Bartın Halkını Ömertepesi Kapalı Spor Salonunda yapılacak olan kongreye bir kez daha davet etti. 23 Aralık’tan sonra büyük bir sefere çıkacaklarını belirten Kalaycı şunları söyledi:

“23 Aralık’ta Sayın Başbakanımızın katılımıyla bir kongre yapacağız. İnşallah Bartın’a yakışır, Bartın’ı en güzel şekilde temsil ederek kongremizi tamamlarız. Kongremizin Bartın’ımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın teveccühüyle 2 ay önce AK Parti Bartın İl Başkanı olarak atandıktan sonra 2 aydır bu görevi yürütüyorum. Kongreden de bunun tescillenerek güzel bir kongre olacak şekilde delegelerimizin de desteğiyle başarıyla çıkacağıma inanıyorum. Bizim Bartın için neler yapabileceğimizi düşünmemiz lazım. Kongreden sonra bir plan içerisinde nasip olursa yolumuza devam edeceğiz.

YÖNETİM LİSTESİ BÜYÜK ORANDA HAZIR

Bizim için önce Bartın gerisi teferruattır. Kongre öncesinde yönetim listemizi büyük oranda oluşturduk. Ama birkaç rötuş daha yapacağız. Listemizi hazırlarken halkın içinden, halkla iletişimi, iyi olan, halkla daha çok içi içe olan isimleri listemize almaya çalıştık. Her bölgemizi temsilen birer kişi aldık. Bize vakit ayırabilecek, bizimle birlikte koşabilecek kişilerin bizimle olmasına dikkat ettik. Listemizde yaklaşık 20-25 kişi üniversite lisans mezunu. Onlarla birlikte bir A takımı oluşturarak sizlerin de desteğiyle plan ve programımızı, çalışmalarımızı ve projelerimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Çünkü biz Bartın’ı istişare ederek yönetmek istiyoruz. İstişare edildiği zaman ancak doğru yol bulunur.

“BİZLER EGOSU OLAN İNSANLAR DEĞİLİZ”

Bizler egosu olan insanlar değiliz. Halkın içinden gelen bir kardeşiniz olarak halkımızla birlikte yürütmeyi kendime yol belledim. Halk bizi nereye götürse biz oraya gideceğiz. Halkımızın bizim için yol gösterici olacağını düşünüyorum. Bartın, son 15 yılda AK Parti iktidarı döneminde cumhuriyet tarihinde görmediği hizmetleri gördü. Bugün 780 milyon TL’lik bir barajı Bartın’a kazandırmış bir siyasi partiyiz. AK Parti iktidarından önce Türkiye 780 milyon TL’yi alabilmek için IMF’nin kapısında bekleyen bir ülke konumundaydı. Bugün çok şükür IMF’nin adını dahi unuttuk. İnşallah dana nice kaç milyarlık yatırımları Bartın’a kazandırırız.”

“HER BİRİNİZ GÖREVİNİZİ LAYIKIYLA YAPIYORSUNUZ” 

Basın mensuplarının TOKİ konutlarıyla ilgili taleplerinin de gündemlerinde olduğunu vurgulayan Turhan Kalaycı, şu ifadelerde bulundu:

 

 

“Özelikle siz değerli basın mensuplarına çok büyük görevler düşüyor. Hem bizleri bilgilendirmek bakımından hem de halkımızı bizim faaliyetlerimiz hakkında bilgilendirmek açısından. Bu çok önemli. Her biriniz görevinizi layıkıyla yapıyorsunuz. 12 Aralık’ta Bartın için büyük bir müjde olan 400 yataklı devlet hastanemizin ihalesi yapıldı. İhaleyi 158 milyon TL’ye 2 firma ortaklaşa aldı. Bartın’a bir müjdemiz daha var. Bin kişilik öğrenci yurdumuzun ihalesi gerçekleştirildi. Bunlar ilimiz için güzel haberler. Özellikle büyük bir devlet hastanesine il olarak ihtiyacımız vardı.

“SİZLERİN KONUT İHTİYACINI DA İNŞALLAH GİDERECEĞİZ”

TOKİ evlerinin de Bartın’da biran evvel ihalesinin yapılmasını sağlayacağız. Sizler için de TOKİ evlerinde bir projemiz var.  İnşallah sizleri de TOKİ’den ev sahibi yapmış olacağız. 41 kişinin imzaladığı ev talebi var. TOKİ yetkileriyle görüşerek sizlerin bu ihtiyacını da gidermiş olacağız. Görüşmeler devam ediyor. İnşallah ilerleyen zamanlarda sizlere de bunun müjdesini veririz. Sayın Milletvekilimizle birlikte bunun çalışmalarını yürütüyoruz.  Bartın’ın gerçekten çalışkan bir milletvekili var. Bizler teşkilat olarak her konuda kendisinin yanında yer alacağız. Beraber sırt sırta vererek Bartın’ımız için  daha ne yapabiliriz bunun mücadelesini vereceğiz.  Kahvaltımıza katıldığınız için teşekkür ediyorum. Kongremizin Bartın’ımıza, teşkilatımıza, AK Partimize yakışır şekilde olacağını ümit ederek Bartın’a hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

“BARTIN’IMIZIN İHTİYAÇLARINI BİLİYORUZ”

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kalaycı, Bartın’ın ihtiyaçlarını bildiklerini ifade ederek “Bartın’ımızın ihtiyaçlarını biliyoruz. Özelikle, hava, deniz ve demir yolu ihtiyaçları ve Filyos Vadi Projesi gündemimizde.  Bunlar çok önemli. Bartın ilerleyen dönemlerde Filyos projesiyle büyük bir ivme kazanacaktır. Yerli otomobil fabrikasının Filyos’a kazandırılmasını istiyoruz. Bu konuda da çalışmalarımız var. Kongreden sonra biz bir sefere çıkacağız. Bizim yapacağımız iş sadece çalışmak. Zaferse Rabbimdendir” dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZI YAPACAĞIZ”

Gazetecilerin yeni çevre yolunun Bartın Limanıyla bağlantısı olmadığı yönündeki sorusu üzerine de Kalaycı, “Ulaşımın olmadığı yer mağdur bölge demektir ve yol medeniyettir. Bartın’da ulaşım konusunda çok büyük mesafeler kaydettik. Bugün sadece Kurucaşile’ye 22 kilometre gelişli-gidişli tüneller yapılıyor. Karayollarımızda yatırımlarımız gerçekten çok büyük. Tabi bu hiç eksik yok anlamına gelmiyor. Elbette ki daha bazı eksiklerimiz var. Bu eksikleri de biliyoruz. Ona göre çalışmalarımızı yapacağız” şeklinde konuştu.

İŞTE KALAYCI’NIN BARTIN HAYALİ!

Gazetecilere nasıl bir Bartın hayal ettiğini anlatan Kalaycı, “Benim Bartın hayalim Akmanlar’dan aşağı yöneldiğimizde 105 bin nüfuslu, sağlı, sollu 10- 15 katlı evlerin olduğu, bizi 5 yıldızlı bir otelin karşıladığı, arabanın kapısını açtığımızda kapının kaldırıma çarpmadığı, dağa çıktığımız ayağımıza çamurun değmediği bir Bartın şeklinde. 20 yıl Avrupa’da Almanya’da yaşadım. Almanya bunu yapabiliyorsa biz neden yapmayalım. Neden bizimde oradaki şehirler gibi şehirlerimiz olmasın? Çalıştığımızda bizde Avrupa’daki şehirler gibi şehirlere sahip olabiliriz. Bartın’ın oradaki şehirlere benzememesi için hiçbir neden yok. Belediyenin 3 yıllık bütçesini tamamen yatırım olarak yollara ayırdığımız da Bartın şehir merkezinin yol sorunu da çözülecektir. Bartın halkı her şeyi hak ediyor. Ben buna inanıyorum” ifadelerinde bulundu.

“DAVAMA KENDİMİ ADADIM”

Türk milletinin eşsiz bir millet olduğunu dile getiren Kalaycı, “Öngörüsü, hoşgörüsü ve merhametiyle ben Türk milletinin üzerinde başka bir millet ve halk tanımıyorum. Bugüne kadar 16 ülke gezdim. Mesela Avrupa’da her şey kanundur. Kanun dışında hiçbir şey olmaz. Hele ki merhamet diye hiçbir şey yoktur. Bir ekmek istediğinizde gidip kimseden alamazsınız. Onlara bir şeye hayır dediğinde onlara asla o şeye evet dedirtemezsiniz. Acıma duyguları yoktur. Ama Türkiye’de önündeki son lokmayı dahi veren bir halkla karşılaşırsınız. Türkiye bugün 5 milyon mülteciyi barındıran bir ülke.  Bizler dinimizden de gelen ensar olma vazifesini en iyi şekilde yerine getiren bir milletiz.  Halkımı çok seviyorum ve 25 yıl boyunca hasretini çektiğim memleketime hizmet etmek istiyorum. Davama kendimi adadım. Bartın’a inşallah en iyi şekilde hizmet edeceğim” dedi.

HEDEF 2 MİLLETVEKİLLİĞİ VE TÜM BELEDİYELER

2019’da yapılacak genel ve yerel seçimlerle ilgili hedeflerini de açıklayan Turhan Kalaycı, “AK Parti olarak bizim hedefimiz 2019’da 2 milletvekili ve Bartın’daki bütün belediyeler. Oy oranımızı daha da arttırmak istiyoruz. Belediye-hükümet uyumu gerçekten çok önemli. Türkiye’nin en büyük projesi olan Irmak ıslah projesi bitmiş bir Bartın’a neden sahip olmayalım? Böyle bir projenin hayata geçmesi Bartın’a çok şey katacaktır. Artık bu projeleri sadece hayal etmekle kalmamak gerçekleştirmek lazım” şeklinde konuştu.

İŞTE BARTIN’DAKİ 5 ÖNEMLİ KONU!

Bartın’da 5 noktada özellikle çalışma yapacaklarını söyleyen Kalaycı son olarak bu 5 önemli noktayı şu şekilde açıkladı:

“Bartın’a bir havaalanı kazandırmak istiyoruz. Irmak ıslah projesi artık hayata geçsin işitiyoruz. Çevre yolunu tamamlamak istiyoruz. Bartın’ın imar sorunu çözmek ve Bartın’a daha çok istihdam sağlamak istiyoruz. Bunlar bizim önem verdiğimiz 5 husus. Bunlar gerçekleştiğinde Bartın’ın çehresi tamamen değişecektir. Doğalgaz Bartın’a gelmeden önce Bartın’da kimse nefes alamıyordu. Artık özellikle akşamları nefes alabilecek konuma geldik. Doğalgaz, hükümetimizin Bartın’a kazandırdığı büyük bir yatırımdır. Bartın’a elbette ki daha büyük hizmetler gelecek.”