'Kahverengi Kokarca' ile mücadele devam ediyor

'Cezbet, Kışlaklara Girmeden Yok Et'

'Kahverengi Kokarca' ile mücadele devam ediyor

Bartın’da tarım ürünlerine ciddi zararlar veren “kahverengi kokarca” ile mücadele devam ederken Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, bundan sonraki süreçte “Cezbet, Kışlaklara Girmeden Yok Et” sloganı ile yürütülecek çalışmalarda İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerinin yanı sıra yerel yönetimler, ilgili kamu kurumları, odalar, birlikler, muhtarlar ve vatandaşların da içinde yer aldığı topyekûn bir mücadelenin öneminin altını çizdi.

Bartın’da fındık başta olmak üzere tarım ürünlerine zarar veren “Kahverengi Kokarca” ile mücadele için istişare toplantısı yapıldı.

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan başkanlığında, Valilik 15 Temmuz Şehitleri Toplantı Salonunda gerçekleştirilen “Kahverengi Kokarca ile mücadele istişare toplantısına, Vali Yardımcıları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü, İl Tarım ve Orman Müdürü, İl Sağlık Müdür V. ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Son dönemde gerek ilimizde gerekse bölgemizde hızlı bir şekilde popülasyon yoğunluğu artarak başta fındık bahçeleri olmak üzere her türlü meyve ve sebzede zarara yol açan istilacı bir tür olan Kahverengi Kokarca ile ilgili bütün paydaşlarla birlikte neler yapıldığı, bundan sonraki süreçte neler yapılabileceğini ortaya koymak amacıyla düzenlenen toplantıda, İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder tarafından bir sunum yapıldı.

Kahverengi Kokarca ile mücadele konusunda bugüne kadar neler yapıldığı, bundan sonraki süreçte neler yapılabileceği ile ilgili İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder tarafından yapılan bilgilendirme sunumunun ardından katılımcıların görüş ve önerilerini dinleyen Vali Arslan, istilacı bir tür olan “Kahverengi Kokarca” zararlısının fındık başta olmak üzere tarım ürünlerine zarar vermesinin önlenmesi için bundan sonraki süreçte “Cezbet, Kışlaklara Girmeden Yok Et” sloganı ile yürütülecek çalışmalarda İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerinin yanı sıra yerel yönetimler, ilgili kamu kurumları, odalar, birlikler, muhtarlar ve vatandaşların da içinde yer aldığı topyekûn bir mücadelenin önemini vurguladı. (Haber Merkezi)