Kadınlar da sektöre teşvik edilecek, ara eleman yetiştirilecek

Bartın'da mobilya ve kaynak sektöründe ara elaman yetiştirilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen istişare toplantısında ara elaman açığının kapanması sağlamak, bilhassa kadınların bu sektörlerde istihdam edilmesini teşvik etmek amacıyla çeşitli kursların açılması kararlaştırıldı.

Kadınlar da sektöre teşvik edilecek, ara eleman yetiştirilecek

İstihdam garantili kurslarla yerel işgücü güçleniyor!

 

 

Mobilya ve kaynak sektöründe ara elaman yetiştirilmesini sağlamak adına bir istişare toplantısı düzenledi.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya, Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık, Meclis Başkanı Hüseyin Çalıkoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı S. Cem Yıldız ve Keramettin Şenkal, Sayman Üye Hasan Ufuk, Yönetim Kurulu Üyeleri; Necati Sandıkcı, Sertaç Şimşek ve Yücel Oğullar, Genel Sekreter Ahmet İncekara, BAKKA Bartın İl Koordinatörü Osman Bahadır Kalecik ile BAKKA Uzmanı Dr. Şahin Baş katıldı.

Toplantı kapsamında, ara elaman açığının kapanması sağlamak, bilhassa kadınların bu sektörlerde istihdam edilmesini teşvik etmek amacıyla çeşitli kursların açılmasına karar alındı.

Mobilyacılık ve kaynakçılık alanında gerçekleştirilecek kurslarla katılımcıların becerilerini artırmaları ve iş yaşamına daha hazırlıklı bir şekilde adım atmaları amaçlanıyor.

İstihdam garantili sağlanacak kurslar kapsamında, meslek liselerinin bu kurslara ev sahipliği yapması ve BAKKA ile Bartın TSO'nun destekleriyle, katılımcıların meslek sahibi olmaları için gerekli altyapının oluşturulması planlanıyor.

Bu sayede, yerel istihdamın güçlenmesi ve kadınların iş gücüne katılımının artması sağlanarak, toplumun her kesiminden bireylerin meslek edinmesi için fırsatlar sunulmuş olacak. (Haber Merkezi)