Ju Jitsu eğitimleri hız kazandı

Coronovirüs (Covit 19) nedeniyle bütün dünya da faaliyetlerine ara veren Ulusal ve Uluslararası federasyonlar aşamalı olarak normalleşme sürecine girmeye başladılar. Ülkemizde faaliyet gösteren tüm spor federasyonları da aynı kapsam içinde Temmuz ayı itibariyle peyderpey öncelikle eğitim faaliyetlerine başladılar. Ju Jitsu Federasyonu ise bayram öncesi 17-19 Temmuz 2020 tarihlerinde İstanbul'un Kasımpaşa İlçesi ile 24-26 Temmuz 2020 tarihlerinde Mersin de seminerlerini gerçekleştirdi.

Ju Jitsu eğitimleri hız kazandı

Sağlık tedbirlerinin ayrıntılı kurallarına riayet ederek gerçekleştirilen seminerlerde aynı zamanda antrenör ve hakem gelişim seminerleri ile siyah kuşak DAN terfi ile denklik (Denkleştirme) seminer ve sınavları da yapıldı. Türkiye’nin çeşitli illerinde çeşitli mücadele sporlarında faaliyet gösteren antrenör, hakem ve üst düzey sporcuların katılabildiği seminerlerde kurs sorumlu Müdürü olarak Adana bölgesinde ikamet eden Federasyon Genel Koordinatörü Seyit Mehmet Hallaç görev yaptı. Aynı zamanda teknik eğitimlerde eğitim görevlisi olarak ta görev yapan Genel Koordinatör Hallaç yaptığı basın açıklamasında şöyle konuştu:

“Dünya da 4 bin yıllık geçmişi bulunan ve çok eski olan Ju Jitsu ülkemizde henüz çok çok yeni bir spor dalıdır. Federasyonumuz mücadele sporlarının birçok dalında üst düzey antrenör ve teknik direktör olan Eski Dünya Şampiyonu Hulisi Elmas tarafından 2010 Yılında kurulmuştur. Kurulduğu tarihten bu yana Ju Jitsu Federasyonu bünyesinde gerçekleştirilen Ulusal ve Uluslararası Birçok organizasyon ile ülke çapında bu spor dalının tanınması sağlanmıştır. İlk profesyonel kemer müsabakalarını 2013 yılında Bartın Cumhuriyet meydanında, ilk ferdi Türkiye Şampiyonamızı ise 1996 yılında yine Bartın’da, Bartın Belediyesinin destek ve katkılarıyla gerçekleştirdik. Bugün ise 64 il’de Ju Jitsu çalışılmaktadır. Bizler Federasyonumuzun Başkanı, As Başkanları, Genel Sekreteri, Genel Koordinatörü ve tüm kurulları ile birlikte takım ruhunu yaşatarak federasyonumuzu 10. Yılına kavuşturduk. Trilyon liralık bütçesi olan federasyonlar ile aynı oranda faaliyet yapabilecek güçteyiz, Dünya Şampiyonları çıkartabilecek güçteyiz. Dileğimiz yarın bu federasyonu bizden sonrakilere bıraktığımız zamanda yeni arkadaşlarımızın bu federasyonu aynı ruh ve aynı heyecan ile yaşatmaya devam etmeleridir.”

Ayrıca Hallaç yeni seminerlerin devamının geleceğini Kurban Bayramından sonra Afyon da ilk seminerin yapılacağını, Türkiye Şampiyonasının ise Pandemi kurallarına göre Ekim veya kasım ayları içinde yapmayı planladıklarını söyledi.