İŞTE BARTIN'DA SELİN SON BİLANÇOSU!

Bartın'da Abdipaşa ve Kumluca Beldelerinde etkili olan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği sel afetinde bir taraftan yaralar sarılmaya çalışılırken bir taraftan da hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bartın Valiliği ise yapılan çalışmalarla ilgili son durumu kamuoyuyla paylaştı. İşte Bartın'da selin bilançosundaki son durum!

İŞTE BARTIN'DA SELİN SON BİLANÇOSU!

 

Bartın’da Abdipaşa ve Kumluca Beldelerinde etkili olan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği sel afetinde bir taraftan yaralar sarılmaya çalışılırken bir taraftan da hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bartın Valiliği ise yapılan çalışmalarla ilgili son durumu kamuoyuyla paylaştı. Akörensöküler Köyünde 85 yaşındaki Arife Ünal’ın sel sularına kapılarak hayatını kaybettiği sel felaketinde Abdipaşa ve Kumluca Beldelerinde şuana kadar toplam 46 yıkık ve ağır hasarlı yapı tespit edildi. Aynı şekilde kaskosuz 42, kaskolu 7 olmak üzere toplam 49 araç selden zarar görürken 94 konutta da eşya zararı tespiti yapıldı.

3 milyon 801 bin TL tarım hasarı

Bartın’da sel sadece konutlara ya da araçlara değil aynı zamanda tarım arazilerine de zarar verdi. 333 çiftçinin ve 45 köy ile mahallenin etkilendiği selde 544 dekar arazi, toplam 6 bin 600 metrekare dikili sera, hayvan ve tavuk yemi olan 172 ton mahsul 40 bin kapasiteli bir tavukçuluk tesisi ile 10 bin kapasiteli alabalık tesisi zarar gördü. Selin her 2 beldedeki tarım arazilerine verdiği toplam hasar ise 3 milyon 801 bin TL olarak tespit edildi.

32 üniteye hala su verilemiyor

Bartın Valiliğinden paylaşılan son duruma göre ise şuanda sel bölgelerinde karayollarına ait 4, İl Özel İdaresine ait 9 olmak üzere toplam 13 köprü yıkık durumda. Sel bölgelerine servis yolu, menfez, boru vs yöntemlerle ulaşım sağlanırken ulaşılmayan yerleşim yeri ise bulunmuyor. Elektrik ve su hatlarını da etkileyen sel sonrasında yapılan çalışmalarla sel bölgelerinde şuanda elektriği olmayan yerleşim yeri bulunmazken köy ve mahalleleri dahil olmak üzere toplam 32 üniteye  ise hala su verilemiyor.