İşte 50+1!

31 Mart yerel seçimlerinde MHP'den yeniden Bartın Belediye Başkan Adayı olan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, kamuoyunun merakla beklediği yeni dönem projelerini açıkladı. 50+1 şeklinde açıklanan projeler arasında Bartın Köypark'tan, katlı otoparka, teleferik projesinden müzelere, gasilhaneden yeni ibadethanelere, 15 köprüden +1 proje olarak açıklanan hafif raylı sistem yani tramvay projesine kadar birçok proje yer alıyor. Bartın'da elzem olan hava kirliliği, su ve kanalizasyon sorununu çözdüklerini ifade eden Akın, bundan sonra turistin geldiği, ekonomik kazancın arttırıldığı, trafiği olmayan bir Bartın gerçekleştireceklerini söyledi. Akın, 'Bundan sonra millet ne derse o olur' dedi.

İşte 50+1!

AKIN, YENİ PROJELERİN TAMAMINI AÇIKLADI

31 Mart yerel seçimlerinde MHP’den yine Bartın Belediye Başkan Adayı olan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, kamuoyunun merakla beklediği yeni dönem projelerini açıkladı. Gazhane Kültür Parkı’ndaki basın toplantısında MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik ve belediye başkan yardımcıları da yer aldı. Projelerini açıklamadan önce basınla kahvaltı yapan Cemal Akın, açıklamalarına ilk olarak 2014-2019 yılı içerisinde kaç projeyi hayata geçirdiklerini ve 2018 yılında hangi projeleri Bartın’a kazandırdıklarını anlatarak başladı. İşte Cemal Akın, Bartın Köypark’tan, katlı otoparka, teleferik projesinden müzelere, gasilhaneden yeni ibadethanelere, 15 köprüden +1 proje olarak açıklanan hafif raylı sistem yani tramvay projesine kadar birçok projenin yer aldığı 50+1 projesi!

62 proje tamamlandı, 9 proje devam ediyor

“2009 yılında başladığımız bu görevde 10 seneyi doldurmuş olduk. Bartın Belediyesi olarak  2014-2019 yılı içerisinde 52 projeyle halkımızın karşısında çıkmıştık. 52 projemizin 14’ü hariç tamamını bitirdik. Buna 33 tane de ilave proje yaptık. İlave projelerimizde de 31 tanesini bitirdik. 62 tamamlanmış projemiz, 9 tane de devam eden projemiz var.

İşte 2018’de yapılanlar!

2018 yılı çalışmalarına gelecek olursak biten projelerden Bartın Kent Müzemizi gerçekleştirdik. Kaynarca Spor ve Yaşam Merkezini 13 Mayıs’ta açtık. Kavallar Yaşam Merkezini 11 Haziran’da açtık. Sanayi’de bin metrekarelik binaya sahip ve 7 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan Park ve Bahçeler Müdürlüğü Hizmet Binası ve Bitki Üretim Tesisinin açılışı 9 Temmuz’da gerçekleştirdik. Kavaklı’daki Sosyal Hizmet Merkezinin açılışını 8 Ağustos’ta yaptık. Kültür ve Sanat Sokağını bitirdik ancak daha açılışını yapmadık. 1/5000 ve 1 /1000’lik planlarımızı bitirdik.

Engelsiz Sanat Evi şubatta açılıyor

Kanlıırmak Yürüyüş Yolu ve Peyzaj Düzenlemesini aydınlatmasıyla birlikte bitirdik. Yol ve kaldırım yapımları devam etti. Doğalgaz ve yeni hat yapımlarında Bartın’da atık son noktaya ulaştık. Yeni parklarla birlikte Kemerköprü, Şadırvan, Su Terazisi, Aşağıcami, Karakaş, İskele, Yukarıçarşı, Hamam, Piryancılar, Orduyeri Caddesinin alt yapı ve üst yapı çalışmalarıyla birlikte modern aydınlatmasını gerçekleştirdik. İnkumu İskele Mahallesi yol, kaldırım ve yeşil alan düzenlemesi, bisiklet yolu ve modern aydınlatmalarını yaptık. Bülent Ecevit Bulvarını yeniden düzenledik. Engelsiz Sanat Evimizin açılışını inşallah şubat ayı içerisinde yapacağız. Kültür, sanat ve spor etkinliklerimiz devam ediyor.

Trafik Eğitim Merkezinin alt yapısını düzenlendi

Bunlar geçmişte biten projelerimiz. Açılacak ve devam eden projelerimiz var. Şuanda Elmalık bölgesinde bir park yapıyoruz. 8 bin 500 metrekarelik bir alanda orada düzenleme yapıyoruz. Trafik Eğitim Merkezinin alt yapısını düzenledik. Asfalt çalışması yapılması gerekiyordu ama havalar  buna müsaade etmediği için buna ara verdik. Ancak bunlardan önemlisi ilk etapta olmak üzere Bartın Belediyesi’nin yeni 50+1 şeklinde ifade ettiğimiz projelerini hazırladık. Tabi bu projeler ilerleyen dönemde çoğaltılabilir.

50+1’den ilk proje Bartın Köypark

İlk projemiz Bartın Köypark. Bu projeyi TOKİ bölgesinde Bartın Belediyesinin mülkü olan 113 bin metrekarelik çok geniş bir alanda gerçekleştireceğiz. Parkın hemen girişinde kümes hayvanları, onun yanında hobi bahçeleri, macera parkları, köy meydanı, köy kahvesi, nehir, nehrin aynı zamanda şelalesi, değirmen, fırın, oyuncan müzesi, küçük bir arkeoloji müzesi, 20 bin metrekare piknik alanı, yürüyüş yolları ve izci kampları bu projenin içerisinde yer alacak. Bu Bartın için önemli olan bir proje. Bu 2019-2024 yılları arasındaki projelerimizden bir tanesi.

Ulupınar Ilındır Göleti ve Yeni Su Hattı Yapımı Projesi

Ulupınar Ilındır Göleti ve Yeni Su Hattı Yapımı Projesine gelecek olursak Çayır köyünde bulduğumuz yeni su hattıyla birlikte Bartın’da artık herkes evinden çok rahat su içebiliyor ve Bartın’da 20 yıl artık su sorunu yok. Şuanda suyumuz yeterli. Ama Ilındır Bölgesinde belediyemizin hatlarından şuanda günde Bartın’a 15 bin ton su geliyor. Maalesef bu hatta bu sene bir azalma meydana geldi. Ama bu bölgedeki suyu alabilmemiz için orada bir gölet yapılması gerekiyor.  33 kilometre su hattı, 3 deposu ve arıtmasıyla birlikte Devlet Su İşleriyle bunun görüşmesini yaptık. Protokolü imzaladık ve meclis kararını aldık. Devlet Su işleriyle birlikte böyle bir projeyi de inşallah gerçekleştireceğiz.

Geri Dönüşüm Tesisi

Geri Dönüşüm Tesisiyle ilgili Mahalli İdareler Birliğiyle birlikte bir çalışma yapıyoruz. Ama küçük çapta da arıtmamızın olduğu bölgede inşallah bu projeyi gerçekleştireceğiz.

Gasilhane

Bartın Kent Park Projesini hayata geçirmek istiyoruz. Milli Emlak’la gerekli yazışmaları yaptık. Bartın Belediyesi olarak il ve il dışına nakilleri, sabır tahtalarını ve kefenler ücretsiz verirken ikramlarda da bulunuyoruz ama biz bunları yeterli görmedik. Park ve Bahçelerin olduğu 7 dönümlük bir alan içerisinde gasilhane yapmak istiyoruz. İçerisinde 4 tane erkekler, 4 tane bayanlar için morgu olan modern bir gasilhane yapacağız. Cenazelerimiz hocalarımız tarafından yıkanacak, evine teslim edilecek, mezarları kazılacak. Bu da ilk yapacağımız projeler içerisinde.

İtfaiye müfrezesi

2 tane daha itfaiye müfrezesi kurmak istiyoruz. Şuanda 112 sistemi geldi. Bunun da değerlendirmesini yapıyoruz. Bunun bir tanesini Orduyeri bölgesinde diğerini de su depolarımızın olduğu bölgede kurmak istiyoruz. İnkumu İtfaiye ve San Kurtaran Merkezi, İnkumu’na zaten araçlarımız gelip gidiyor. Cankurtaranımız var. Bunu 12 ay hizmet verecek şekilde yapmak istiyoruz. İnkumu’nda bu sene yaz sezonunda çok şükür hiçbir kayıp vermedik. Ben orada günde 6 kaybın verildiği dönemleri biliyorum. Aldığımız tedbirler önemliydi ve bu tedbirler bu sene yüzde 100 gerçekleşmiş oldu.

Katlı Otopark

Çaydüzü Üst Geçidi, orada ne yazık ki böyle bir sıkıntı var. Bartın’da 3 tane üst geçit yaptık. Bu 4. Olacak üst geçidi de Çaydüzü’nde okulun tam karşı tarafına yapmak istiyoruz.  Katlı Otopark Projesi, bu geçen dönemlerde yapamadığımız bir projeydi. Bunun sebebi de şuanda açık otopark olarak hizmet veren yerimizde bir imar sıkıntısı vardı. Yeni imarda çıktı. Altında bodrumun olacağı şekilde 4 katlı, asansörlü ve 250 araçlık bir otopark olacak. Projeleri yapıldı, imardan da geçti.

Kavşak Suyu Depoları

Hürriyet Mahallesine bir yaşam merkezi yapacağız. Biliyorsunuz biz muhtarlar için oturabilecek alanlar yapıyoruz. Bir tane de muhtarımız için Hürriyet Mahallesinde böyle bir alan yapacağız. Yeni Yerleşim Alanlarına Kavşak Suyu Deposu.  Biliyorsunuz Bartın çok büyüdü. Biz araçlarımızla su dağıtımı yapıyoruz. 175 tane de çeşmemiz var. Her yere çeşme yaptığınızda basınç yeterli gelmediği için su sorunu oluyor. Bunun içinde bazı bölgelere kavşak suyu depoları yapmak istedik. Balamba, Aladağ, Şiremişçavuş, Gecen Köyü, Karaköy’ün üst tarafları ve Ağdacı gibi bölgelerde bunu gerçekleştirmek istiyoruz.

Bartın Belediyesi Konservatuvarı

Toplumsal Sağlık Hizmeti Merkezi-Anne Üniversitesi ve Yaşam Ormanı Projesi sosyal bir proje ve bunu da gerçekleştireceğiz. Bartın Belediyesi Konservatuvarı, bu projenin uygulama projesi dahi yapıldı. Seçimden sonra hemen ihalesi yapılabilecek noktada. Hava Lokalinin olduğu bölgede içerisinde kafeteryası, solanlarında sanatın farklı dallarında her şey olacak. Altında da otoparkı olacak şekilde 6-7 katlı bir bina olacak. 3 tane bodrumu olacak şekilde 4 katlı imara  sahip olacak. Bartın’a artı kazandıracak bir proje olacağına inanıyoruz.

Geleneksel Türk Sporları ve Geleneksel Çocuk Oyunları Merkezi

Geleneksel Türk Sporları ve Geleneksel Çocuk Oyunları Merkezi, Potbaşı’nda 50 bin metrekarelik bir alanımız var. Burada at biniciliği, okçuluk, güreş ve diğer spor dallarını gerçekleştireceğiz. Çocuk oyunları artık unutuldu. Onu da burada hayata geçirmek istiyoruz.

Gökyüzünde Geziyorum Projesi (Teleferik)

Gökyüzünde Geziyorum Projesi, bu bir teleferik projesi. Şuanda içinde bulunduğumuz Gazhane’nin olduğu yerden Bartın Köypark’a ulaşacak. Buna çok önem veriyoruz. Fiyat araştırmalarını da yaptık. Dronelarla havadan çekip yapılarak nereye neyin konulacağının tespiti yapıldı. Bunu neden yapıyoruz? Bartın’da turistin gelmesi için bir kültür yolu çizilmesi gerekiyordu. Biz Bartın’ı Karadeniz kültür yolu içerisine koydurduk.  Kültür gezileri yapıldığında bu Bartın’dan başlasın dedik. Bartın’daki kültür yolunu da Ebu Derda Türbesinden başlattık ve şehitlik, Dikilitaş, oradaki çeşme restorasyonları, Su Terazisi, Şadırvan, Taşhan, Bartın Kent Müzesi ve altındaki belediye bahçesi, hamam, şelale, Atatürk ve Şehitlerimiz Müzesini yapacağımız  Kültür Müdürlüğümüz ve en son Gazhane olacak şekilde düzenledik. En son Gazhane’ye gelen turist de teleferiğe binecek ve Köypark’ gidecek. Bu da turistin 1 gün boyunca Bartın’da kalması demektir. Amasra, Bartın, Ulus üçgenini biz Bartın’da gerçekleştirebilirsek turistler Bartın’a para bırakacaktır.

Yaya köprüleri

Hilal Kart İle Sosyal Market, şuanda belediyemizin bünyesinde gıda dağıtımı yapıyoruz ama bunun için bir market yapacağız ve hepsine bir kart vereceğiz. Bu kartın içinde puan olacak. Aynı sosyal yardımlaşmada olduğu gibi tetkikler yapılacak. Şuanda zaten 4 bin civarında vatandaşımıza dağıtım yapıyoruz. Orduyeri’nde 2, Kemerköprü’de 2 tane olmak üzere 4 tane yaya köprüsü yapacağız. Kemerköprü’deki köprülerden bir tanesi Elmalık’tan Taşköprü Sokağına gidiyor diğeri de millet bahçesinden karşıdaki arıtmanın oraya gidiyor. Orduyeri’ndekilerden bir tanesi bu Gazhane’e çıkacak diğeri de Orduyeri Köprüsü’nün oradan karşıya çıkacak.

Küçük Sanayi Sitesi İyileştirme Projesi

Küçük Sanayi Sitesi İyileştirme Projesi, Küçük Sanayi Sitesine bu sene nasip olursa doğalgaz gelecek ama elektrik hatları muhakkak yerin altında olacak. Bununla ilgili görüşmeler ve projeler yapıldı. Parasını tahsis ettiler. Bu çalışma yapılmaya başlandığında biz de yağmur suyu hatlarını yeniden gözden geçireceğiz. Çöp konteynırları yerin altına alınacak yeşil alanlar da dahil yeniden düzenleme yapacağız.

Dallıca Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi

Dallıca Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi, burası Sanayi Sitesinin üç katı büyüklüğünde bir yer. Bu yeri hem küçük hem de orta ölçekli sanayi bölgesi yapmak istiyoruz. Küçük ölçekli olanlar 100 metrekare olan binalar, orta ölçekli olanlar da 1000 metrekarelik binalar şeklinde olacak. Yerel Ticaretin Geliştirilmesi Projesi kapsamında panayırlarla ilgili bir çalışma yapıyoruz. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz.

Bartın Trafik Planı

Bartın Trafik Planı, bu projenin içerisinde 15 tane köprü var. Bu 15 tane köprünün 4’ü yaya köprüsü. Ama özellikle 2 tanesi bizim için çok önemli. Bir köprü Kız Meslek Lisesinin yanından Fidanlığa çıkacak. Bu şekilde yeni adliye binasının yanından çevre yoluna çıkılabilecek ve bu şekilde Kemerköprü ile Asma bölgesini rahatlatacak. Diğeri de Gecen Köyü’nden Ağdacı’ya, Ağdacı’dan Balamba’ya, Balamba’dan da Karayollarının olduğu bölgeye çıkacak. Bu da Çatmaca, Bartın Devlet Hastanesi ve İl Özel İdaresi Kavşağını rahatlatacak.

Yeni imar planı ve 18 uygulaması

Bunu yaparken tabi bizim sadece köprü koymamız yeterli değil, aynı zamanda yeni geçiş hatları da yapmak durumundayız. İşte yeni imar planında biz bu durumu da ele aldık. Bu imar planında 18 uygulaması yapmasaydı yeni imar planında yol açma şansımız yoktu. 18 uygulamasında alanın yüzde 40’ı kamuya, yüzde 60’da vatandaşa geri dönüyor. Burada 25 bin metrelik yol var. Aslında biz Bartın Belediyesi olarak yeni bir çevre yolu yapıyoruz. Zaman zaman “Bu 18 ne oluyor niye yüzde 40’ı gidiyor” denilen mesele budur ki biz şehrin belediye başkanıyız. Şehrin eminlik makamındayız ve kesinlikle bunu yapmamız gerekiyordu.

3 mahalle 80 bin nüfus için hazırlandı

Bunlar yapılmazsa Bartın’ın trafiğiyle ilgili hiçbir şey yapılamaz. Bartın’ın 2 tarafından geçen ırmak var. Bu ırmak Bartın’ı 3’e bölüyor. Bu 3 kısmı ancak köprülerle birleştirebilirsiniz. Köprülerin de geçiş yolları olması lazım. Yeni imar planında biz özelikle Ağdacı, Şiremirçavuş ve Gecen bölgesinde ilave 80 bin nüfusa hitap edecek bir planlama yaptık. Çünkü Filyos Projesi gerçekleşmek üzere. Bu proje 45-50 yıldan beri devletimizin gündeminde ve şuanda devam eden bir liman projesi var. 25 milyon ton yükleme-boşaltma kapasiteli bir liman yapılıyor. Yani şuanda orada Bartın’ın 15 katı büyüklüğünde bir liman yapılıyor. 20 milyon kilometrekare de orada bir endüstri bölgesi var. Oraya gelmek isteyen fabrikalar var ve en az 5 bin kişinin çalışacağı bir yer oluşacak orada. Aileleriyle birlikte bu rakam 20 bin eder ve bu insanlar ya Çarcuma, ya Devrek ya da Bartın’a kalacak. Biz Bartın’a gelmesini istiyoruz. Bunun için de bu imarı yapmamız gerekiyordu. Şuanda Gecen, Ağdacı ve Şiremirçavuş Mahallelerinde bu imarlar gerçekleşti.

Filyos Projesi yan sanayisinin Bartın ayağı

Bu imarda yine başka bir şey yaptık. Filyos’a gelen sanayi dalları için bir de yan sanayi dalları lazım. Yan sanayi için Düzce, İstanbul yerine biz Bartın’a gelmelerini istiyoruz. Bunun için Dallıca Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Bölgesini yaptık ve orada orta ölçekli işletmeler için bin metrekarelik atölyelerin olmasını istedik. Bu da Bartın’a artı kazandıracak, ileriye dönük yaptığımız projeler arasında. Biz Bartın’ın 50 yılını planlamak zorundayız.

Bartın Üniversitesi Su Şebeke Hattı

Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsüne Su Şebeke Hattıyla ilgili İl Özel İdaresi boruları alacak ve inşallah biz de çalışmasını yapacağız. Bartın Belediyesi Meslek Eğitim Merkezi,  Kültür ve İşletme Müdürlüğümüzün olduğu yerin 3 katını meslek eğitim merkezi yapacağız. Bilim ve Teknoloji Merkezi, bizim şuanda kursumuzda olan 30 çocuğumuz var. Bu çocuklar için bu projeyi de Karaçay’da gerçekleştirmek istiyoruz. Orduyeri, Gölbucağı, Aladağ, Tuna ve Karaköy Mahallelerine birer taneden toplam 5 tane ibadethane yapacağız. Gölbucağı’na bir tane yaşam merkezi yapacağız.

Müzeler…

Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimiz Müzesi, 4 katlı olacak. Resim ve Sanat Müzesi için düşündüğümüz binanın bir kısmı verildi. Diğer kısmını satın almakla ilgili bir çalışma yaptık. Burayı da satın aldıktan sonra binanın restorasyonunu yapacağız ve bu şekilde tarihi bir Bartın evini de yeniden kazandırmış olacağız. Su Müzesi, Bilim ve Teknoloji Merkezinin hemen yanında olacak. Dünyada belki hiçbir örneği daha bulunmamış teknolojik bir su müzesi olacak. Oyuncak Müzesi de Köypark’ta gerçekleşecek. Arkeoloji Park, küçük bir arkeoloji müzesi şeklinde olacak. Kemal Samancıoğlu Etnografya Müzesi Tadilat ve Tasarım, Yenileme projesinde bu müzemizi yeniden düzenleyeceğiz.

Çağlayan…

Çağlayan Rekreasyon Projesi, ilk göreve geldiğimde Çağlayan’ı düzenlemiştik ama ikinci ayında sel hiçbir şey bırakamadı. Ondan sonra da küçük düzenlemeler yaptık. Ancak bu sene yeniden bu alanı düzenleyeceğiz. Aladağ Piknik Alanı ve Seyir Terası, Aladağ’da 5 bin metrekarelik bir alan içerisinde bir piknik alanı yaptık.  Şimdi yürüyüş yollarını ve seyir teraslarını gerçekleştireceğiz. Ama en tepede vericiler var ve şimdi onlarla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Oradan tüm Bartın’ı ve hatta İnkumu’ndaki denizi görmek mümkün. Aya Nikolas Kilisesi Dış Cephe Restorasyonu ve Santral Sokak Rekreasyon Projesinde kiliseyi mümkün olduğunda eski haline getirmek istiyoruz.

Cumhuriyet Meydanının yeniden düzenlenmesi

Bartın Tarihi Envanteri ve Kültür Yolu Haritası, maalesef bu ne Bakanlığın ne de bizim elimizde harita şeklinde yok. Bununla ilgili de bir çalışma gerçekleştiriyoruz. 100. Yıl Cumhuriyet Meydanı artık meydan olmaktan çıktı ve bizde yeniden anıtıyla birlikte düzenleyeceğiz. Sokaklarımız İyileşiyor Projesinde sokaklarımızda ve tarihi olan yerlerimiz de aynı Kavaklı’da yaptığımız gibi aydınlatmalarıyla birlikte yeniden düzenleme yapacağız. Demirciler Arastası Düzenlemesi, Demirciler Arastasının üzerini kapatacağız. Dükkânlarını da kendimiz düzenleyeceğiz. Bununla birlikte şehir merkezinde de düzenleme yapacağız.

İnkumu mavi bayrak

Kent Bilgi Sistemi (KENT-BİL), Kent Belleği Merkezi ve Araştırma Kütüphanesi muhakkak gerekiyor. Sokak Hayvanlarını Seviyoruz Projesi, bizim zaten hayvanlarla ilgili bir çalışmamız var. Köpek barınağımız var ama şimdi kediler de dahil bütün hayvanlarla ilgili bir çalışma yapacağız. İnkumu’na mavi bayrak kapsamında İnkumu artık mavi bayrak almayı hak etti. Bununla ilgili çalışma başlattık. Kültür ve İlimizi Tanıyalım Gezileri kapsamında bayanlarımızın gezilerinin devam etmesini istiyoruz. Toprak Kokan Çocuklar Projesi, bu projeyi de Köypark’ta gerçekleştireceğiz ve orada çocuklarımızı toprakla buluşturacağız.

E-Belediye

Güneş Enerjili Şarj İstasyonları-Güneş Panelli Aydınlatma Sistemi, Ücretsiz Wifi, Bartın Belediyesi Web TV, Mobil Uygulama-Sanal Tur, E-Belediyeyi gerçekleştirmek istiyoruz. Alt yapıyla ilgili çalışmaları yapıldı. Şiremirçavuş Mahallesine 1000 tonluk su deposu yapacağız. Gecen Köyü’nü de besleyecek nitelikte olan bu su deposunun projeleri bitti, inşallah bunu da gerçekleştireceğiz.

Hafif Raylı Sistem

50+1 projemizden +1 olan projemiz Hafif Raylı Sistem, bu proje uzun vadeli bir proje ve 1/25.000’liğe konuldu. Çatmaca ve Bartın Üniversitesi Kutlubeyyazıcılar Kampüsü arasındaki hatta bu sistem karayollarının içinden geçiyor. Tam ortasından geçiyor ve Karayollarıyla birlikte büyük bir çalışma gerekiyor. Bu tarz projeler de Türkiye’de hep Dünya Bankası kredileriyle gerçekleştirilmiş. Bu çalışmayı 1/25.000’liğe koymak bizim için önemliydi.

“Projeler, Belediye bütçesinden gerçekleştirilebilecek projeler”

Bu 50+1 proje çok kısa zamanda meydana çıkmadı. Bizim 10 kişilik bir proje ekibimiz var. 2 köprü haricinde ve raylı sistem hariç bu projelerin hepsi Bartın Belediyesi’nin bütçesiyle gerçekleşebilecek projeler. Belediye olarak biz doğalgaz projesini yaparken 465 kilometre yol ve 600 kilometre kaldırım yaptık. Buna 60 milyon TL nakit harcadık. Artık bu 60 milyonluk nakit harcama yok. Çünkü bizim doğalgazımız bitti. İşte bu parayı şimdi bu projelere harcayacağız. Ortalama bizim 5 yıllık yatırım bütçemiz 175 milyon ile 200 milyon TL arasında. 2019 bütçemiz de 110 milyon TL.

“Millet ne derse o olur”

Bizim göreve geldiğimizde en büyük meselemiz doğalgaz yani hava kirliliği, kanalizasyon ve suydu. Kanalizasyonumuz ırmağa akıyordu. Kaldı ki her gün ırmağa 14 bin ton kanalizasyon aktığı tespit edildi. Dallıca’daki arıtma tesisinin de geçici süresi bitti ve artık biz teslim aldık. 55 milyon TL’lik bir Avrupa Birliği projesiyle bu sorunu çözmüş olduk.  Yollarımızın yüzde 95’i net bir şekilde bitti. Bazı tadilat yapılacak yerler var. Biz Bartın’da elzem olanları gerçekleştirdik. Şimdi Bartın’ı bir adım daha ileriye taşıyoruz. Turistin geldiği, ekonomik kazancın arttırıldığı, trafiği olmayan bir Bartın gerçekleşecek inşallah. Bütün bunları da daha önce olduğu gibi yine halkımızla birlikte yapacağız. Bundan sonra peki ne olur? Takdiri ilahi, millet ne derse o olur.”