İNANMAYIN, ALDANMAYIN!

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü son dönemde artan ve mağduriyetlere sebep olan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

İNANMAYIN, ALDANMAYIN!

Bartın Emniyeti, bu kez hazırladığı videoyla uyardı

İNANMAYIN, ALDANMAYIN!

Nilay Meryem ÇÖMLEK

Bartın’da dolandırıcılara geçit vermek istemeyen Bartın İl Emniyet Müdürlüğü, bilgilendirici faaliyetlerine ağırlık verdi.

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü, son günlerde artan dolandırıcılık olayları nedeniyle kullanılan yöntemler hakkında vatandaşları uyardı.

Emniyet Müdürlüğü, son günlerde artan çeşitli dolandırıcılık olaylarına karşı kısa mesaj, sosyal medya paylaşımları ve duyurularıyla vatandaşların dikkatini çekerken hazırladığı videoyla da vatandaşları uyardı.

Özellikle telefonla yapılan dolandırıcılık olaylarında, vatandaşlara kendilerini polis, hakim, savcı gibi tanıtanların para talebinde bulunduğu belirtilerek kendini kamu görevlisi olarak tanıtan bu şahıslara itibar edilmemesi gerektiğinin altı çizilerek "Kendisini kamu görevlisi olarak tanıtıp, telefon hattınızın veya kişisel bilgilerinizin teröristlerce, terör örgütlerinin faaliyetlerinde kullanıldığı yalanını söyleyen kişiler dolandırıcıdır. İtibar etmeyin.  Size operasyon yaptıklarını söyleyerek operasyonda kullanmak için para ve altın isteyeceklerdir. İnanmayın. Savcı ya da Polis sizden operasyon için yardım istemez. Kamu görevlileri sizden hesap numarası, para veya altın istemez. Aldanmayın.” uyarısında bulunuldu.