İlk 6 ayda 50 milyar 595 milyon TL'lik 286 proje

Bartın'da kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen 2024 Yılı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda yatırımlar hakkında genel bir değerlendirme yapan Vali Dr. Nurtaç Arslan, ilimizde 2024 yılı ilk altı aylık dönemi içerisinde 50 milyar 595 milyon TL tutarında 286 proje yapıldığını söyledi. Bu süreçte 286 projeden 44'ünün tamamlandığını, 109 projede faaliyetlerin devam ettiğini belirten Vali Arslan, 93 projenin ihale aşamasında olduğunu, 39 projede ise çalışmalara başlanılacağını kaydetti.

İlk 6 ayda 50 milyar 595 milyon TL'lik 286 proje

Vali Arslan, Bartın’daki yatırımları değerlendirdi

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın’da 2024 Yılı İl Koordinasyon Kurulu’nun 3. Toplantısı, Vali Dr. Nurtaç Arslan Başkanlığında Valilik 12 Divan Toplantı Salonunda yapıldı.

Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıya Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, Bartın Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Selçuk Gümüş, Vali Yardımcıları Uğur Karakaya ve Zeynep Topcu, Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ersin Aslan, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı Yb. Yavuz Daylak, İl Genel Meclisi Başkanı Turhan Kalaycı, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Yatırımcı Kuruluşların Bölge Müdürleri, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü, İl Müdürleri ile basın mensupları katıldı.

109 projede çalışmalar devam ediyor

Yatırımların ve sosyo-ekonomik gelişmelerin izlenmesi, koordinasyonu, yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda; İlimizde gerçekleştirilen yatırımlar hakkında genel bir değerlendirmede bulunan Vali Arslan, İlimizde 2024 yılı ilk altı aylık dönemi içerisinde; 50 milyar 595 milyon TL tutarında 286 proje yapıldığını, bu projelere tahsis edilen ödenek miktarının 4 milyar 256 milyon TL olduğunu, bu ödeneklerden 1 milyar 738 TL harcama yapılarak yüzde 40,84’lük bir nakdi gerçekleşme sağlandığını, bu süreçte 286 projeden 44’ünün tamamlandığını, 109 projede faaliyetlerin devam ettiğini, 93 projenin ihale aşamasında olduğunu ve 39 projede çalışmalara başlanılacağını belirtti.

Tarım ve orman sektörü ilk sırada yer aldı

Bu projeler dışında Belediyeler tarafından 18,1 milyon TL bedelli 4 projenin yürütüldüğünü, bunlardan 1’inin bitirildiğini 2’sinde ise çalışmaların devam ettiğini ifade eden Vali Arslan, yatırımların, tahsis edilen ödenekten yapılan harcama miktarlarına göre sektörel değerlendirildiğinde ise; 1 milyar 159 milyon TL ile ilk sırada Tarım-Orman sektörü, sonrasında 186,6 milyon TL ile Eğitim-Kültür-Spor sektörü, 168,6 milyon TL ile Ulaştırma sektörü,  163 milyon TL ile Enerji sektörü, 53,4 milyon TL ile Diğer Kamu Hizmetleri sektörünün yer aldığını belirterek yatırım programlarının uygulanması, koordinasyonu ve izlenmesinde görevli kurumlara yapmış oldukları çalışmalar için teşekkür etti.


2024 yılı yatırımlarının gerçekleşme durumları ile ilgili yapılan bilgilendirme sunumları ve 2025 yılı yatırım tekliflerinin görüşülmesinin ardından toplantı görüş ve önerilerle sona erdi.