İlimizin gururları Gazi ve Bartın Borsa İstanbul Ortaokulu'ndan

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki sınavlarda tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan ile Türkiye Birincileri arasında yer alan Bartın İl Birincileri Gazi Ortaokulu öğrencisi İkra Beren Koşar ve Bartın Borsa İstanbul Ortaokulu öğrencisi Mustafa Emir Aydın, başarılarıyla herkesi gururlandırdı.

İlimizin gururları Gazi ve Bartın Borsa İstanbul Ortaokulu'ndan

LGS’de Bartın’dan 2 Türkiye birincisi!

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan LGS 2024 istatistiklerine göre sınava katılan 352 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.

Bartın Gazi Ortaokulu öğrencisi İkra Beren Koşar ile Bartın İstanbul Borsa Ortaokulu öğrencisi Mustafa Emir Aydın da tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan alırken hem Bartın Birincileri hem de Türkiye Birincileri oldu.

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ile İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı, yayımladıkları mesajlarla başarılı öğrencileri tebrik ederken başarının ardında olan öğretmenlere, velilere ve Milli Eğitim camiasına teşekkürlerini iletti.

AK Parti Bartın Milletvekili Aldatmaz, Türkiye genelinde 992 bin 906 öğrencinin katıldığı sınavda tüm soruları doğru cevaplayarak birinci olan Koşar ve Aydın’ın bu başarısının ilimizi eğitimde zirveye taşıma hedefini daha da perçinlediğini söyledi.