İl Özel İdaresi'nin 5 Yıllık Stratejik Planı, Meclis'te kabul edildi

Eylül ayı toplantılarına başlayan Bartın İl Genel Meclisi, Bartın İl Özel İdaresi'nin 2025-2029 Yıllarını Kapsayan 5 Yıllık Stratejik Planı'nı İhtisas Komisyonları'ndan gelen rapor doğrultusunda yeniden görüşerek kabul etti.

İl Özel İdaresi'nin 5 Yıllık Stratejik Planı, Meclis'te kabul edildi

Nilay Meryem ÇÖMLEK

Bartın İl Genel Meclisi, Eylül ayı gündemi için toplantılarına başladı.

Eylül Ayı Meclis Toplantıları’nın ilk oturumu, geçtiğimiz gün İl Genel Meclis Başkanı Turhan Kalaycı başkanlığında Meclis Üyeleri’nin eksiksiz katılımıyla gerçekleştirildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Ayhan Kuş ile daire müdürlerinin de katıldığı toplantıyı AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz da ziyaret etti.

Yoklama ile başlayan toplantıda 2025-2029 Yıllarını Kapsayan 5 Yıllık Stratejik Plan, komisyonlardan gelen raporlar doğrultusunda genel görüşmeye açıldı.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Plan ve Bütçe Komisyonu, İçişleri Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Sanayi Ticaret ve Turizm Komisyonu, Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu, İnsan Kaynakları ve Ar-Ge Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Tarım Komisyonu’na havale edilen Stratejik Plan, 8 komisyondan gelen raporlarla yeniden Meclis gündeminde yer aldı.

İl Genel Meclisi’nin İhtisas Komisyonları’ndan gelen raporlarda “İl Genel Meclisinin 2024 yılı Ağustos ayı toplantı döneminde Komisyonumuza havale edilen Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 30/07/2024 tarih ve 51406 sayılı ‘2025-2029 Mali Yıllarını Kapsayan 5 Yıllık Stratejik Planının Görüşülmesi’ konulu dosya komisyonumuzca incelenmiştir.

Yapılan müzakereler sonucunda 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ve Kamu İdarelerinde Stratejik Planlamaya İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğinin ilgili hükümleri gereği İl Özel İdaresinin orta ve uzun vadeli amaçlarını, temel ilke ve politikalarını, hedef ve önceliklerini, performans göstergelerini, bunlara ulaşmak için izlenecek yöntemler ile kaynak dağılımlarını içerecek şekilde hazırlanan Kurumsal Stratejik Planının İl Encümeninin 23/07/2024 tarih ve 240 sayılı kararı ile de uygun görüldüğü anlaşılarak 2025-2029 Yıllarım Kapsayan 11 Özel idaresi 5 Yıllık Stratejik Planı komisyonumuzca uygun görülmüştür.” denildi.

Komisyonlardan gelen raporların okunmasının ardından Bartın İl Özel İdaresi’nin 2025-2029 Yıllarını Kapsayan 5 Yıllık Stratejik Planı, Meclis’in oybirliğiyle kabul edildi.

Stratejik Planının kabul edilmesinin ardından Meclis Başkanı Turhan Kalaycı, ilk birleşimi kapattı.

Toplantılar devam edecek

İl Genel Meclisi, önümüzdeki günlerde de devam edecek toplantılarında Kızılelma Ortaokulu çevre düzenlemesinin iptali, ödeneğin Ahmetler İlkokulu Ek Bina apım işine aktarılmasıyla ilgili 2024 Mali Yılı Çalışma ve Yatırım Programında yer alan projenin iptal edilerek revize edilmesi ile ilgili Komisyon Raporu,

Yenihamidiye Köyü İmar Planı ile ilgili Komisyon Raporu,

Güzelcehisar Köyü İmar Planı ile ilgili Komisyon Raporu,

Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bedelsiz araç devri ve yetki verilmesi ile ilgili dosyayı görüşecek.