İl Genel Meclisi'nde Temmuz mesaisi başladı

Bartın İl Genel Meclisi'nin Temmuz ayı toplantıları başlarken 2 gündem maddesiyle başlayan toplantıların ilk birleşiminde 'turizm' vurgusu yapıldı.

İl Genel Meclisi'nde Temmuz mesaisi başladı

 

Turizm vurgusu yapıldı!

Erkan Hızoğlu

 

Bartın İl Genel Meclisi’nin Temmuz ayı mesaisi, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen ilk oturumla başladı.

İl Genel Meclisi Başkanı Turhan Kalaycı’nın Ankara Kızılcahamam’daki “AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı”nda olmasından dolayı toplantıya Başkan Vekili Cumhur Işık başkanlık etti.

İl Genel Meclisi Üyeleri’nin eksik olarak katıldığı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Karakaya ile birim müdürlerinin de yer aldığı ilk toplantıda Gömü Köyü İmar Planları ile ilgili komisyon raporu görüşüldü.

Turizm tesisi amaçlı imar planı yapılmak istenen parsel ile ilgili hazırlanan dosyanın görüşüldüğü toplantıda ilgili kurumlardan gelen cevap yazıları değerlendirildi. İmar ve Bayındırlık Komisyonunun uygun gördüğü turizm tesisi amaçlı yapı imar planı yapılmasını içeren dosya Meclis tarafından kabul edildi.

Ceylan: “Artık bir çalışma ve bir girişim başlatmamız lazım”

Dosyanın görüşülmesinin ardından söz alan CHP’li Meclis Üyesi Hakan Ceylan turizmden Bartın’ın daha fazla pay alabilmesi için Meclis olarak bir çalışma başlatılmasını önerirken geç kalınmadan gerekli adımların atılmasını talep etti. Ceylan konuşmasında,  “Meclis olarak Bartın’ın turizm bölgesi ilan edilmesiyle ilgili bir çalışmanın başlaması lazım artık. Bu konuyla ilgili artık bir çalışma ve bir girişim başlatmamız lazım.” dedi.

Işık: “Birlikte hareket edeceğiz”

Meclis Başkanı Cumhur Işık ise Bartın’ın turizm pastasından en fazla payı alabilmesi için birlik ve beraberlik içerisinde çalışılması gerektiğini ifade ederek Meclis’in bu çalışmayı yapacağına olan inancını dile getirerek “Bartın sular şehri, Karadeniz’in incisi diyoruz. Bu konuda da önümüzdeki süreçte Meclis çalışmalarıyla Bartın’ın turizmden en iyi faydalanması pastadan en fazla payı alabilmesi için birlikte hareket edeceğiz. Birlik ve beraberlik olursa başaramayacağımız hiçbir şey yoktur.” ifadelerini kullandı.

Yıldırım IPARD projelerine dikkat çekti

MHP’li Meclis Üyesi Aynur Yıldırım da son dönemlerde artan IPARD projeleri hakkında bilgi vererek projelerden ülkemizin daha çok faydalanması gerektiğini ifade etti. Yıldırım Bartınlı girişimcileri de IPARD programlarına projeleriyle başvurmalarını isterken yüzde 60- yüzde 70 oranlarında destek alabileceklerini ifade etti.