Haydi Bartın, Pazar günü şampiyonluk kutlamalarına!

Ligin bitimine bir hafta kala grubunda şampiyonluğunu ilan eden ve 3. LİG'e yükselecek takımların belirleneceği Play-Off maçlarında mücadele etmeye hak kazanan Bartınspor, ligin son haftasında Taşköprüspor'u ağırlayacak. Bartın Atatürk Stadyumu'nda oynanacak karşılaşma şampiyonluk kutlamalarına sahne olacak.

Haydi Bartın, Pazar günü şampiyonluk kutlamalarına!

Haymana Belediyespor deplasmanında aldığı galibiyetle 18 haftalık lig maratonunun 17. haftasında lig şampiyonluğunu garantileyen ve 3. LİG’e yükselecek takımların belirleneceği Play-Off maçlarında mücadele etmeye hak kazanan Bartınspor sezonun son maçında Taşköprüspor’u ağırlayacak.

Stadyum kutlamalara hazırlanıyor

Hafta sonu Bartın Atatürk Stadyumunda oynanacak ve saat 14:00’da başlayacak karşılaşmada şampiyonluk kutlamaları devam edecek. Atatürk Stadyumunun dört bir yanı Bartınspor’un forma rengi olan kırmızı-siyah bayraklarla süslenecek.

Maç öncesinde stadyumda yaşanacak şampiyonluk atmosferinin her saniyesi ile beraber Taşköprüspor maçı da Bartın Televizyonu Facebook sayfasından canlı olarak yayınlanacak. Tribünlerde yer alamayacak gurbetçi taraftarlar ABA Medya Youtube sayfasında da canlı yayınları anlık olarak takip edebilecek.

Genç oyuncular forma şansı bulacak

Bartınspor teknik direktörü Gökhan Baladin’in Taşköprüspor maçına genç oyuncularla çıkması bekleniyor. İlk 11’in değişmez oyuncularının Play-Off maçları öncesinde dinlendirilmesi beklenirken sezon boyunca çok fazla forma şansı bulamayan genç oyuncuların sergileyeceği performansta merak ediliyor.

Play-Off  tarihleri belli oldu

Bartınspor’u 3. LİG’e taşıyacak Play-Off maçlarının oynanacağı tarihler belli oldu. Her Bölgede bulunan 3 grup birincisinin, kendi bölgesinde grup birincisi olan diğer takımlarla oynayacakları müsabakalar 18 Nisan Pazartesi, 20 Nisan Çarşamba ve 22 Nisan Cuma günleri oynanacak.

5. bölgedeki 3 ayrı grupta mücadele ederek gruplarını şampiyon tamamlayan takımların kendi aralarında yapacağı toplam 2 maçın sonunda 3. LİG’e çıkacak tek takım belli olacak.

Play-Off rakiplerimiz belli olacak

Bartınspor’un Play-Off rakipleri 5. Bölge 1.ve 3. Bölgedeki maçların tamamlanmasıyla belli olacak.

Bartınspor’un Taşköprüspor’la mücadele edeceği karşılaşmayla aynı gün ve aynı saatte başlayacak maçların sonunda temsilcimizin Play-Off rakipleri 5.bölgede 1. Grup ve 3. Grubun şampiyonları olacak.

Bartınspor’un 3. LİG’e yükselme maçlarında karşılaşacağı muhtemel rakipleri 5. Bölgede mücadele eden 1. ve 3. Grubun şampiyon takımları olacak.

Muhtemel rakiplerimiz…

1. Grupta 48 puana sahip Merzifonspor liderlik koltuğunda otururken 47 puanlı Amasyaspor 1968’de şampiyonluk yarışının ortakları arasında yer alıyor.

Hafta sonu Merzifonspor Atakum Belediyespor’la, Amasyaspor 1968’de Karasamsun Spor’la karşılaşacak. Merzifonspor Atakum Belediyespor’u yenmesi durumunda şampiyon olacak. Amasyaspor 1968 takımının şampiyon olabilmesi içinse Karasamsun Spor’u yenmesi ve Merzifonspor’un puan kaybetmesi gerekecek.

5. bölge 3. grupta ise son haftaya 32 puanla lider konumda giren Ankara TKİ, Osmancık Belediyespor’u yenmesi durumunda şampiyonluğunu ilan ederek Bartınspor’un Play-Off maçlarındaki rakibi olmaya hak kazanacak.

Aynı grupta 30’ar puana sahip Yozgat 1959 FK ile Keçiören Belediyesi Bağlumspor ise kendi maçlarını kazanarak rakiplerinin puan kayıplarını bekleyecek.

Kolay bir sezon olmadı

Bartınspor Basın Sözcüsü Murat Yıldırım çok zor bir sezonu şampiyon olarak tamamlamanın guru verici olduğunu ifade ederek, “Başkanımız Serkan Yurtaçan ve beraberindeki kıymetli yöneticilerimiz sezon başında çok ama çok ağır bir yükün altına girdiler. Teknik Direktörümüz Gökhan Baladin’in de katkılarıyla gerçekten kaliteli futbolculardan kurulu bir kadro oluşturuldu. Futbolcu kardeşlerimiz kalitelerini her maçta sahaya yansıttı. Bununla da kalmayıp her maçta yüreklerini ortaya koydular. Zorlu bir sezonda çok güçlü rakiplerimize karşın şampiyonluğu elde ettik. Elbette bu süreç kolay olmadı. Futbolcularımız ve teknik heyetimiz sahada mücadelelerini ortaya koyarken saha dışında ise Başkanımız Serkan Yurtaçan ve yöneticilerimiz gerçekten çok büyük fedakarlıklara imza attılar. Geride bıraktığımız maçlara ve rakiplerimizin hem sezon başında yaptıkları hem de devre arasında yaptıkları yatırımlara baktığımızda kolay bir sezon olmadığı ve şampiyonluğun da kolay bir ortamda gelmediği çok net. Bartın’da yönetiminden teknik heyetine, futbolcusundan taraftarına kadar kenetlenmiş bir Bartınspor camiası var. Hafta sonu Taşköprüspor maçının ardından tüm dikkatimizi Play Off maçlarına vereceğiz ve Bartın’ın ortak markası Bartınspor’u 3. LİG’e taşımanın mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız.” Dedi.

Bayrak kampanyasına destek bekliyoruz

BAL Liginin 3. LİG’den daha zor olduğunu da dile getiren Yıldırım, “Deplasmanlı Bölgesel Amatör Lig olarak ifade edilen BAL Ligi 3. LİG’den daha zor ve daha masraflı bir lig. Neredeyse sıfır destekle sezona başlıyor ve tüm sezon boyunca deplasman dahil tüm masraflarınızı cebinizden karşılamanız gerekiyor. İşte böylesine zor bir ligde mücadele eden Bartınspor’un kısıtlı imkanlara karşın ligi şampiyon tamamlaması gerçekten çok ama çok anlamlı. Bu sürece kadar Bartınspor’a sağlanan destekte çok kıymetli. Şampiyonluğumuzu ilan etmemizin ardından artık tüm Bartınlı sporseverlerin, Bartın’da yatırımı bulunan iş insanlarının ve yine Bartın’da faaliyet gösteren tüm esnaflarımızın bütçeleri dahilinde Bartınspor’a sağlayacakları destek Play-Off maçları öncesinde çok önemli. Bu noktada Bartın’ın tüm kesimlerinden Bartınspor’un bayrak kampanyasına destek bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Herkes stadyumda yerini alsın

Hafta sonu oynanacak Taşköprüspor maçında stadyumun adeta kutlama alanına döneceğini ve Bartınspor’un elde ettiği şampiyonluğun çok renkli bir ortamda kutlanacağını kaydeden Yıldırım, “Hafta sonu tüm Bartın halkını stadyuma bekliyoruz. Şehir olarak Play-Off maçları öncesinde kendi sahamızda oynayacağımız son karşılaşmaad takımımıza, oyuncularımıza, teknik heyetimize ve emektar yöneticilerimize moral ve motivasyon sağlamalıyız. Bartın’da yaşayan genç yaşlı, kadın erkek herkesi stadyuma bekliyoruz.” İfadelerinde bulundu.