Hasankadı karantiya alındı

Hasankadı Beldesi, İstanbul ve çevre il ile ilçelerden 111 kişinin gelmesi, gelenlerin zorunlu ev izolasyonuna riayet etmemeleri ve ateş, öksürük gibi hastalık belirtilerinin artması nedeniyle İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisince karantina altına alındı. Beldeye giriş ve çıkışlar ikinci bir emre kadar yasaklandı.

Hasankadı karantiya alındı

Hasankadı Beldesi, İstanbul ve çevre il ile ilçelerden 111 kişinin gelmesi, gelenlerin zorunlu ev izolasyonuna riayet etmemeleri ve ateş, öksürük gibi hastalık belirtilerinin artması nedeniyle  İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisince karantina altına alındı. Beldeye giriş ve çıkışlar ikinci bir emre kadar yasaklandı.  Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi:

 “İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisimiz 30 Mart 2020 Pazartesi günü Vali Sinan Güner Başkanlığında, aşağıda imzaları bulunan meclis üyelerinin katılımı ile olağanüstü toplanarak; birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Coronavirüs (COVİD-19) salgını nedeniyle aşağıdaki kararları almıştır.

1. 29 Mart 2020 tarihinde İstanbul İli ve çevre il ve ilçelerden 111 kişinin gelmiş olması, önceki gelenlerin zorunlu ev izolasyonuna riayet etmemeleri ve ateş, öksürük gibi hastalık belirtilerinin artması nedeni ile Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27’inci ve 72’inci maddeleri gereğince 30 Mart 2020 günü saat:15.30’dan itibaren ilimiz merkez ilçeye bağlı Hasankadı Beldesi’nin ikinci bir emre kadar karantinaya alınmasına, beldeye giriş ve çıkışların yasaklanmasına,

 2. Karantina kararına uymayanlara TCK’nın 195’inci maddesi kapsamında adli ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’inci maddesi gereğince idari işlem yapılmasına,

3. Alınan bu kararların İl Sağlık Müdürlüğü tarafından takip edilmesine karar verilmiştir.”