Hafta sonu güneşli geçecek

Havalar ısınıyor

Hafta sonu güneşli geçecek

Nurdan Eroğlu

Bartın’da geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışlarının ardından güneş yeniden yüzünü göstermeye başladı. 7 ila 10 derece dolaylarında seyreden sıcaklıklarında güneşle beraber önümüzdeki hafta içinde 15 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre önümüzdeki salı gününe kadar Bartın’da yağış beklenmiyor.

Bartın kent merkezinde ve sahil kıyılarında çok fazla etkisini göstermeyen kar yağışı iç ve yüksek kesimlerde etkili oldu. Kar kalınlığı bazı bölgelerde 20 santimetrenin üzerine çıktı. Kar yağışıyla birlikte soğuyan havalar yeniden ısınıyor. Güneşin yüzünü gösterdiği Bartın’da dün hava sıcaklığı gece sıfırın altına düşerken gündüz ise 7 derece dolaylarında oldu.  Kent genelinde güneşli günlerle birlikte sıcaklıklarda da artış meydana gelecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre önümüzdeki Salı gününe kadar yağış beklenmeyen Bartın’da hava az bulutlu ve parçalı bulutlu seyredecek. Hava sıcaklıkları ise Cumartesi en düşük sıfırın altında 1, en yüksek 11 derece dolaylarında olacak. Pazar günü en düşük 1 derece olacak sıcaklığın en yüksek 14 derece dolaylarında olması bekleniyor. Son haftaların en sıcak günlerinden birisi Pazartesi günü olacak. Haftanın ilk mesai gününde en düşük sıcaklık 3 derece, en yüksek sıcaklık ise 15 derece dolaylarında olacak.

SALI SAĞANAK YAĞIŞ VAR

Bartın’da havanın Salı günü sağanak yağışlı geçmesi beklenirken sıcaklıklarda ise düşüş söz konusu olmayacak. Aksine en düşük sıcaklık 3 dereceden 8 dereceye kadar yükselecek. En yüksek sıcaklık ise yine 15 derece dolaylarında olacak.