Güzelcehisar'da Fındık Hasat Şenliği Coşkusu

Vali Arslan'dan Üreticilere Destek: 'Bereketli Bir Sezon Olsun'

Güzelcehisar'da Fındık Hasat Şenliği Coşkusu

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen Fındık Hasat Şenliği’ne katılarak, fındık üreticilerine bereketli ve bol kazançlı bir sezon diledi. Güzelcehisar köyünde gerçekleştirilen etkinlik, bölgedeki çiftçilere moral ve motivasyon kaynağı oldu.

Fındık Bahçesinde Çiftçilerle Birlikte Hasat Yaptı

Fındık Hasat Şenliği’ne katılan Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, fındık bahçesinde üreticilerle bir araya geldi. Çiftçilere kolaylıklar dileyen Vali Arslan, onlarla birlikte fındık hasadı yaparak şenlik havasına ortak oldu. Fındık üretiminin bölge ekonomisi için önemine değinen Vali Arslan, çiftçilerin emeğinin karşılığını alması ve başarılı bir hasat dönemi geçirmeleri için temennide bulundu.

“2024 Hasat Dönemi Hayırlı Olsun”

Fındık hasadının bölge ekonomisine ve tarım sektörüne katkısının büyük olduğunu belirten Vali Arslan, şenlikte yaptığı konuşmada, “2024 yılı fındık hasadı döneminin tüm üreticilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Çiftçilerimizin emeği ve alın teri bizler için çok değerli. Fındık üretiminde kaliteyi artırmak ve verimliliği sağlamak adına devlet olarak her zaman çiftçilerimizin yanındayız” dedi.

Güzelcehisar’daki Şenlik Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Güzelcehisar köyünde gerçekleştirilen Fındık Hasat Şenliği, bölge halkı tarafından yoğun ilgi gördü. Yöresel müzikler eşliğinde gerçekleşen etkinlikte, çiftçiler ve katılımcılar doyasıya eğlendi. Fındık bahçelerinde gerçekleştirilen hasat çalışmaları, şenliğe katılanlar tarafından ilgiyle izlendi. Çiftçiler, Vali Arslan’ın katılımından ve destek mesajlarından dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

Çiftçilere Devlet Desteği Devam Edecek

Vali Dr. Nurtaç Arslan, tarım sektörünün gelişmesi ve çiftçilerin refah düzeyinin yükseltilmesi için devletin her türlü desteği sağlamaya devam edeceğini vurguladı. Fındık üreticilerine verilen desteklerin artarak süreceğini belirten Vali Arslan, çiftçilerin bilinçli üretim yapmaları için eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerinin de önemine dikkat çekti.