Güner, Dünya İnsan Hakları Gününü kutladı

Bartın Valisi Sinan Güner bir mesaj yayınlayarak Dünya İnsan Hakları Gününü kutladı. Vali Güner mesajında 'En temel evrensel değerlerden biri olan insan haklarının korunması ve geliştirilmesi hususunda tüm kurum, kuruluş, bireyler ve özellikle medya tarafından vatandaşların insan hakları konusunda bilgilendirilmesi ve hak arama bilincinin geliştirilmesinde üzerine düşen görevleri yapması gerekmektedir' dedi.

Güner, Dünya İnsan Hakları Gününü kutladı

Bartın Valisi Sinan Güner bir mesaj yayınlayarak Dünya İnsan Hakları Gününü kutladı. Vali Güner mesajında şunları söyledi:

“Tüm insanların dil, din, ırk, cins ve yaş gibi farklılıklarıyla doğuştan ve eşit bir şekilde sahip oldukları hak ve özgürlükleri teminat altına alan ve 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 73. yıl dönümünü kutluyoruz. İnsan Hakları Beyannamesi insanın insan olmaktan kaynaklanan değerini vurgulayan, onun hak ve özgürlüklerini tanıyan ve tanıtan bir beyannamedir. İnsan haklarının ‘’Anayasası’’ olarak tanımlanan bu beyanname, insana onurlu bir yaşam sağlamak için herkesin; ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal düşünce, ulusal veya sosyal köken, mülkiyet, doğuş vb. herhangi bir ayrım gözetmeksizin beyannamede yer alan bütün haklardan ve özgürlüklerden yararlanabileceğini hüküm altına almıştır.

“İnsan hak ve özgürlükleri korunmalı”

İnsanlığın binlerce yılda ulaşabildiği demokratik ve çağdaş uygarlık düzeyinde; demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları kavramları, temel evrensel değerler olarak öne çıkmıştır. En temel evrensel değerlerden biri olan insan haklarının korunması ve geliştirilmesi hususunda tüm kurum, kuruluş, bireyler ve özellikle medya tarafından vatandaşların insan hakları konusunda bilgilendirilmesi ve hak arama bilincinin geliştirilmesinde üzerine düşen görevleri yapması gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, insan hak ve özgürlüklerinin herkes için korunup hayata geçirildiği bir dünya temenni ediyor, tüm vatandaşlarımızın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü”nü kutluyorum.”