Güner'den Dünya Engelliler Günü mesajı

Bartın Valisi Sinan Güner bir mesaj yayınlayarak 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutladı.

Güner'den Dünya Engelliler Günü mesajı

Bartın Valisi Sinan Güner bir mesaj yayınlayarak  3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutladı. Vali Güner mesajında şunları söyledi:

“ 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sorunları aşabilmesi, hayat standartlarının yükseltilerek topluma kazandırılması ve bu alanda toplumsal hassasiyetin üst noktalara taşınması için önemli bir gündür. Güçlü bir toplum olmanın ve geleceğe güvenle bakmanın öncelikli şartı, toplumdaki tüm bireylerin eşit fırsat ve imkânlardan yararlanabilmelerine, birlik ve beraberlik içinde, ortak umutları ve hedefleri paylaşarak yaşayabilmelerine bağlıdır. Devletimiz; engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatın içerisinde etkin olarak yer almaları, günlük yaşama engelsizce katılmaları, toplumla bütünleşmeleri, fırsat eşitliğine sahip olmaları için yasal düzenlemeler yapmış ve hayata geçirilen sosyal politikalar vesilesiyle engelli vatandaşlarımızın çok daha kapsamlı hizmetlerden istifade edebilmeleri imkânı sağlanmıştır.

“Yanlarında olmak hepimizin görevi”

Hiçbir engelin seçim olmadığını, her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması gerektiğini hatırlatarak, engelli vatandaşlarımıza ihtiyaç duydukları yardım elini uzatmak, kalplerdeki ve zihinlerdeki engelleri hep birlikte kaldırmak için gayret göstermek, sorunlarının çözümünde onlara destek olmak, onların hayatlarını kolaylaştıracak her adımda yanlarında olmak hepimizin görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle, bu özel günde toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olan bütün engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, sevdikleriyle beraber mutlu, huzurlu yarınlar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”