Güner: 'Alnım ak, başım dik'

Valiler Kararnamesi ile Vali-Mülkiye Başmüfettişliği görevine atanan Bartın Valisi Sinan Güner onuruna veda yemeği düzenledi. Bürokrasi, siyaset ve iş dünyasından birçok ismin katıldığı yemekte Vali Güner, 'Hoşlukla gelmek ve hoşlukla gitmek, giderken de başı dik gidebilmek, 'Şöyle kötüydü' denmesindense güzel ifadelerle anılmak çok güzel. Topluma da baktığımız zaman ben hiçbir olumsuzlukla Bartın'dan ayrıldığımı düşünmüyorum. 'Alnım ak, başım dik' gururunu sadece bugün burada yaşamıyorum. Allah'a çok şükür 30 yılın her aşaması böyle geçti' dedi.

Güner: 'Alnım ak, başım dik'

Valiler Kararnamesi ile Vali-Mülkiye Başmüfettişliği görevine atanan Bartın Valisi Sinan Güner onuruna veda yemeği düzenledi. Veda programına TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ak Parti Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, Garnizon Komutanı Deniz. Kıdemli Albay Erkan Şahin, Belediye Başkanı Cemal Akın, Mülki İdare Amirleri, Bölge Müdürleri, Merkez İlçe Belde Belediye Başkanları, İl Müdürleri, Siyasi Parti İl Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanı, İl Özel İdare Genel Sekreteri, Meslek Kuruluşları Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, iş insanları ile basın mensupları katıldı. Veda programında Vali Güner için hazırlanan görevi süresince ziyaretleri, inceleme ve çalışmalarının yer aldığı slayt sunumu yapıldı.

Tunç: “Sayın valimin koordinesinde çok güzel işlere imzalar attık”

Veda yemeğinde konuşan TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, şu ifadelerde bulundu:

“Sayın Valimizin veda yemeğinde sizlerle bir aradayız. Sayın Valimizle 4 yıla yakın birlikte mesai sarf ettik. Bartın’ımız için çalıştık. Sayın Vali Yardımcımız Abdullah Beyde anlattı. Gerçekten 4 yıl çok hızlı geçti. Bunun iki yıl gibi bir zamanı pandemi salgın hastalıkla geçti. Ama salgın var diye durmadık. Bartın’ımız için gece gündüz çalıştık. Sayın valimin koordinesinde çok güzel işlere imzalar attık. Bartın’ımızda bu 4 yıllık süre içerisinde bir taraftan pandemi ile mücadele ederken tabi bizim coğrafyamız Karadeniz sellerle de uğraştık.

“Büyük güzel bir iz bıraktı”

2019 yılında bir sele felaketine maruz kaldık. Yine geçtiğimiz yaz sel felaketine maruz kaldık. Can kaybımız ve mal kayıplarımızda olmuştur. Ve o sel  hasarlarının giderilmesi noktasında yağış başlar başlamaz Sayın Valimizle birlikte çizmeleri giydik yağmurluklarla beraber o derelerin içerisindeydik. Bir taraftan da her gün her saat bakanlarımız geldiler gittiler. Onları karşıladık. Büyük bir mücadele içerisinde vatandaşlarımızın mağduriyetini giderme içerisinde olduk.  Gerçekten Sayın Valimiz takipçiliği ile disipliniyle büyük güzel bir iz bıraktı.

“Çok büyük emekleri oldu”

Bartın’ımıza kazandırdığımız 11 milyarlık kamu  yatırımının büyük bir bölümü  son 4 yılda gerçekleşti. Bunun kamu yatırımlarının hızlanması noktasında da Sayın Valimizin çok büyük emekleri oldu. Sıkı takipçiliği oldu. Bakanlıklara, Genel Müdürlüklere beraber gittik. Bir telefon açtı şu bakana gidiyoruz beraber kol kola verdik ve Bartın’ımız için gerekli takipleri Ankara’da da birlikte gerçekleştirdik. Şuanda devam eden 10 milyar liralık kamu yatırımının da toplamda 21 milyar yapıyor 10 milyar liralık da devam eden var. Devam eden işlerimizin hızlandırılması noktasında da sayın valimizin çok büyük katkıları oldu ben huzurlarınızda çok çok teşekkür ediyorum.

“Filyos Projesi Bartın’la entegre olmasında çok büyük emekleri oldu”

Organize Sanayi Bölgemizin genişleme alanıyla ilgili takipleri, yatırımcı bulduk getirdik Sayın Valimizin önüne koyduk tanıştırdık.  Her gün  o  yatırımcının işlemleriyle ilgili o yatırımcıya mesaj gitti işlemleriniz şu aşamada diye.  O sıkı takipler neticesinde şuanda devam fabrika inşaatlarımız var. Temelini atacağımız fabrikalar da var onunda da Sayın  Valimizin büyük emekleri var. İstihdam noktasında Bartın ekonomisini ayağa kaldırma noktasında güzel çalışmalar gerçekleştirdik.  Bartın’ımız bir saklı cennet. Turizm alanında da çok önemli hizmetlere adım attı. Yine Filyos Projesinin Bartın’la entegre olması noktasında Sayın Valimiz çok hassas davrandı bu anlamda TPAO da defalarca görüşmeler gerçekleştirerek bazı projelerin Bartın’a aktarılması kaydırılması noktasında da çok büyük emekleri oldu.

“Bartın pandemide başarılı bir mücadele sergiledi”

Sayın Valimiz pandemi ile mücadelede 2 yıl Bartın pandemi ile mücadelede başarılı bir mücadele sergiledi. Bunda da sayın valim büyük katkısı oldu. Hatta ilk maske kullanmaya burada başladık. Hatta Sayın Valimiz Bartın’ı korumakta o kadar hassastı ki hiç Covid’li  Bartın’a girmesin hassasiyetiyle “Bartın insanını koruyalım bu hastalıktan” diyerek Bartın sınırına giren araçları durdurup test yapmaya kalkıştı. O derece hassas Bartın’ı koruma noktasında. Gerçekten bu bir ilin valisi olarak ili ilin insanını  her ferdin sağlığını düşünecek kadar koruma noktasında takdire şayan davranışlardı. Tabi bunu basın farklı yerlere çekmeye çalıştı ama durum o şekilde değildi.

“Sayın Valimiz Bartın’dan kopmayacaktır”

Ben yaptığı gayretli çalışmalar nedeniyle Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum. Tabi bu başarıda hanımefendinin büyük bir rolü var. O da eşine çok büyük bir destek oldu. Bir taraftan hastanede idari görevini sürdürmeye devam ederken diğer taraftan da protokol işlerini ihmal etmemeye çalıştı. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Hatta  o da hastanede Covid’i eşine bulaştırarak Sayın valimizin 2 hafta karantinada kalmasına neden oldu.  Sayın Valimiz Bartın’dan kopmayacaktır.  Çünkü kavşak suyu içti kavşak suyu içenler tekrar tekrar Bartın’a dönüyorlar geliyorlar. Daha önce ki kamu yöneticiliğindeki nüfus  vatandaşlık işleri genel Müdürlüğündeyken telefonla görüşüyorduk. Bartın’a tayini çıktığında da icraatın içinde kendisiyle bizzat çalışma fırsatı bulduk. Bartın için güzel eserler bıraktı. Bu eserler için Bartın halkı kendisine müteşekkirdir. Bundan sonra ki hayatında başarılar diliyoruz. Birlikte devam eden yatırımların bittiğini görmek kendileriyle isteriz.”

Akın: “Eksikliği kapatmayı sever ve kapatırdı

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da yemekte şöyle konuştu:

“Sayın Valimizle birlikte 7 valilimizle çalıştım. Valimize defalarca ifade etmişimdir. Her valinin kendilerine göre özellikleri var. Bazısı inşaata bazısı kültüre bazısı eğitime önem verir. Sayın Valim komplike vali. Bunu samimiyetimle söylüyorum. Sayın Valim her konuya el atmayı severdi. Eksikliği kapatmayı sever ve kapatırdı. İlk geldiği yıllarda da söylemiştim  Organize Sanayi Bölgesi genişletilirse o bölgede gerçekten istihdam alanları meydana gelir demiştik. O günkü şartlarda Sayın Valimiz özellikle Organize Sanayi Bölgesinin genişlemesinde ilgili ve alakalı oldular. 700 bin metrekarede ki bir alan Organize Sanayi Bölgesine katıldı. Onun yanında Sayın vekilimizin getirmiş olduğu yatırımcıyla Pakistan uyruklu Dubaili bir firmada 210 bin metrekare bir alanda 1200 kişinin çalışacağı bir  fabrika buraya geliyor. Yani  4 bin kişinin çalışacağı istihdam alanı. Çok büyük önem arz ediyor.

“Kendilerine başarılar diliyorum”

Biz bunu 2000 yılından beri çok fazla dile getirmiştik. Organize Sanayi Bölgesine trafonun indirilmesi. Özellikle yeni bir çevre yolunun yapılmasıyla ilgileri çok büyük bir önem arz ediyor. İşte bu noktada Sayın Valim Bartın’a değer katan  Bartın’ın büyümesini sağlayacak olan bir çok hizmete el attı. Filyos Projesine gidildi. Büyükkızılkum’dan Filyos’a inmeye çalıştılar. O dönemler İbrahim Kayış beyle çalıştılar. İl Genel Meclisiyle hareket ettiler  ve şuan onun ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Biz şöyle demiştik Filyos’ta çalışsınlar Bartın da ikamet etsinler. Biz hizmet edelim burası hizmet yerleri. Valla balık bilmezse halik bilir. Vebal altında kalmadan hareket edebilene şapka çıkarmak gerekir. Bende Sayın Valimize şapkamı  çıkarıyorum. 2 yıl Covid de gece gündüz çalışıldı. Kendilerine başarılar diliyorum.”

Güner: “Alnım ak, başım dik”

 

Veda yemeğinde 30 yıllık meslek hayatı boyunca “Alnım ak, başım dik” gururunu yaşadığını vurgulayan Bartın Valisi Sinan Güner de şu sözlerle Bartın’a veda etti:

“Bunlar güzel konuşmalar. Bu gibi güzel davetlerde her kamu görevlisinin arzusudur. Hoşlukla gelmek ve hoşlukla gitmek, giderken de başı dik gidebilmek, “Şöyle kötüydü” denmesindense güzel ifadelerle anılmak çok güzel. Topluma da baktığımız zaman ben hiçbir olumsuzlukla Bartın’dan ayrıldığımı düşünmüyorum. Bu sebeple bu benim için büyük mutluluk. 30 yıl oldu, Çanakkale kaymakam adaylığına atandım. Elimde valizle sabah Çanakkale Valiliğine yaklaşırken mülkiye rozetli birini gördüm. Ona vilayete atandığımı söyledi. O da bana “Yol yakınken geri dön bu iş yapılır mı” gibilerinden konuştu. Böyle başlayan kamu yönetimi serüvenimde 30 yıl bitti. “Alnım ak, başım dik” gururunu sadece bugün burada yaşamıyorum. Allah’a çok şükür 30 yılın her aşaması böyle geçti.

“Hakkınızı helal edin”

Uzun yıllar kaymakamlık, mülkiye müfettişliği, mülkiye başmüfettişliği görevlerinde bulundum. Mülki idarede ise bu işin tacı olan valilik görevini de Allah kısmet etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 2018 yılının 26 Ekim’inde bu göreve atandım. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile üç buçuk yılı aşkın süredir görev yaptığım Bartın Valiliği görevimden ayrılıyorum. Bu münasebetle bu süreç içerisinde Bartın'da hem sizlerle, değerli vekilimiz, Belediye Başkanımızla, diğer başkanlarımızla, tüm çalışma arkadaşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve tabii ki Bartın’da basınımızın gerçekten çok değerli katkılarıyla hizmet etmeye gayret ettik. Bu akşam bu programa katılan ve katılamayan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin, Allah’a emanet olun.”

 

Güner: 'Alnım ak, başım dik'
Güner: 'Alnım ak, başım dik'
Güner: 'Alnım ak, başım dik'
Güner: 'Alnım ak, başım dik'
Güner: 'Alnım ak, başım dik'
Güner: 'Alnım ak, başım dik'
Güner: 'Alnım ak, başım dik'
Güner: 'Alnım ak, başım dik'
Güner: 'Alnım ak, başım dik'
Güner: 'Alnım ak, başım dik'