Günal, Bartın'ın deprem riski haritasını çıkaracak

Bartın basınıyla kahvaltıda bir araya gelen İYİ Parti'nin Bartın Belediye Başkan Adayı Atınç Günal, 31 Mart yerel seçimlerinde Bartın halkının kendisini seçmesi dahilinde Bartın Belediyesi adına gerçekleştireceği projeleri açıkladı. Seçimlerde 20 ana başlık altında toplanan projelerle yola çıkan Günal'ın projeleri arasında ilk sıra Bartın Irmağının ıslahı ve temizlenmesi yer alırken turizmden katlı otoparka, ücretsiz internet hizmetinden mahallelerde sosyal tesislerine sel riskinin minimuma indirilmesinden Bartın'ın deprem riski haritasının çıkarılmasına kadar birçok proje yer alıyor.

Günal, Bartın'ın deprem riski haritasını çıkaracak

İYİ Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Atınç Günal'ın ev sahipliğinde Bartın İYİ Parti İl Başkanı Sinem Özüoklu, Merkez İlçe Başkanı Timuçin Yakın, Bartın Amasra Belediye Başkanı Adayı Levent Toprak ve meclis üyesi adaylarının da katılımıyla basın mensuplarına kahvaltı programı düzenlendi. İnşaat Mühendisi Atınç Günal, İYİ Parti'den Belediye Başkan Adayı olarak düzenlediği kahvaltıda yerel basın mensuplarıyla bir araya gelerek seçim beyannamesi ve projeleri hakkında bilgi verdi.

İYİ Parti Bartın Belediye Başkanı Adayı Atınç Günal'ın seçim projeleri ise şöyle;

1. Bartın Irmağının ıslahı ve temizlenme projesi yapılıp uygulanacaktır. Ayrıca bu uygulama sonrası şehrimizin sel riski minimuma indirilip, kanalizasyonlarımızdaki problemler de ortadan kaldırılacaktır.

2.Tersane Caddesinden başlayan Kanlı Irmak Caddesinin sonuna kadar devam eden bölgede, Bartın çayı ve çevresi turizme kazandırılacaktır.

3. Şehrin belli noktalarına 3 adet katlı otopark yapılacaktır. Ayrıca şehrimizin trafik problemleri, uzmanlarla değerlendirerek trafik problemimiz ortadan kaldırılacaktır.

4. Şehrin yoğun olan belirli noktalarında ücretsiz Wi-Fi hizmeti verilecektir.

5. Mahallelerimize sosyal tesisler yapılacaktır. Bu tesisler ;

-              Öğretmenlerimizin kontrolünde Etüt ve Teknoloji sınıfları açılacaktır.

-              Yaşlılarımız için bakım salonları

-              Meslek edindirme kursları

-              Eğitimcilerimizin kontrolünde ortaokul düzeyindeki öğrencilere meslek belirleme testleri yapılarak ailelerine bilgi verilecek ve liyakatli bir toplum oluşturulacaktır.

-              Mahallelinin kullanabileceği toplantı salonu yapılacaktır.

6. Şehrin belli noktalarına spor kompleksleri yapılıp amatör spor desteklenecektir. Bu komplekslerde;

-              Futbol sahası

-              Basketbol sahası

-              Voleybol sahası

-              Tenis kortları

-              Buz pateni pisti

-              Jimnastik salonu bulunacaktır.

7. Yabancı dil kursları, ihtiyaç sahipleri için üniversiteye hazırlık kursları ve enstrüman kursları açılacaktır.

8. Amatör spor kulüplerinin desteklenmesi sağlanıp alt yapı oluşturulacak ve kalıcı gelirler ile desteklenerek şehrimizin spor konusundaki gelişimine öncülük edilecektir. Ayrıca amatör spor kulüplerimizin kullanabileceği spor sahaları yapılacaktır.

9. Belediyemize ait yapıların çatı bölümlerine GES sistemleri uygulanacak ve uygulama yapılan bölgelerdeki enerji ihtiyacı kalıcı olarak sağlanacaktır.

10. Ankara ve çevresinde bulunan kurumsal şirketlerin yapacak oldukları bölge toplantıları için ihtiyacı karşılayan büyüklükte kongre merkezi yapılacak olup, şehrimizin turizm 12 ay boyunca sağlanarak Bartın ekonomisi canlandırılacaktır.

11. Kültür varlıklarının korunması kapsamında tarihi eser yapılarımızın yok olması engellenecek, bu doğrultuda belediye olarak gereken tüm destek verilecektir.

12. Sokak hayvanlarının kontrolü sağlanacak olup; kedi, köpek evleri ve barınakların sayısı arttırılarak bu canlarımızın bakımları belediyemiz tarafından karşılanacaktır.

13. Şehrin deprem açısından risk haritası çıkarılacak olup yapı sahiplerine gerekli bilgilendirme yapılacaktır.

14. Arsaların imar durumları hakkındaki bilgilere arsa sahiplerinin kolayca erişim sağlayabileceği teknolojik bir sistem kurulacaktır.

15. Şehrimizde serbest çalışan mimar ve mühendislerden bir imar komisyonu oluşturulup, buradaki görüş ve tavsiyeler belediye meclisine taşınacak ve liyakatli kararların alınması sağlanacaktır.

16. Belediye mücavir alanlarına da içme suyu, kanalizasyon ve belediye hizmetleri verilecektir.

17. Muhtarlarımızla yapılan değerlendirmeler sonucunda mahallelerimizin ihtiyaç sahibi aileleri belirlenecek olup, sosyal ihtiyaçları için destek verilecektir. Ayrıca belediyemiz tarafından tanımlanacak bir sistem ile emekliler, öğrenciler, şehit, gazi yakınları ve engelli vatandaşlarımıza su fiyatlandırması yüzde 50 indirimli olacaktır.

18.Yapacağımız yatırımlar ile şehrimizin tüm mahallelerinde esnafımızın ticari açıdan hareketlendirilmesi sağlanacaktır.

19. İnkumu kumsalına 300 metre ara ile sabit olmayan portatif kumsal kafeleri yapılacaktır. Ayrıca inkumuna 1 adet katlı otopark yapılacaktır.

20. İnkumu’nun 12 ay boyunca turizme kazandırılması ile ilgili bir komisyon kurulacak ve gerekli tüm destek verilecektir.

Günal, Bartın'ın deprem riski haritasını çıkaracak
Günal, Bartın'ın deprem riski haritasını çıkaracak
Günal, Bartın'ın deprem riski haritasını çıkaracak
Günal, Bartın'ın deprem riski haritasını çıkaracak
Günal, Bartın'ın deprem riski haritasını çıkaracak