GÖĞÜS YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ YENİ YERİNDE HİZMETE GİRDİ

400 bin TL ye mal oldu

GÖĞÜS YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ YENİ YERİNDE HİZMETE GİRDİ

 

Haber merkezi

Bartın Devlet Hastanesinde bulunan Göğüs Yoğun Bakım Ünitesi yeni yerinde 9 yataklı olarak hizmet  vermeye başladı. Ünitenin yaklaşık  400 bin TL ye mal olduğunu ifade eden Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Açıkgöz üniteden boşalan alana da Kemoterapi Ünitesi açılması planlandığını söyledi.  

Bartın Devlet Hastanesinde bulunan Göğüs Yoğun Bakım Ünitesi yeni yerinde 9 yataklı olarak hizmet  vermeye başladı. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Açıkgöz, Devlet Hastanesi poliklinik binası giriş  katında bulunan alanın gerekli planlama ve çalışmalar yapılarak 2. Basamak Göğüs Yoğun Bakım Ünitesi haline getirildiğini ifade ederek “Ünitemizde, 6 yataklı olarak göğüs hastalıkları kliniklerinin birinci katında hizmet verilirken, Devlet Hastanesi poliklinik binası giriş  katında yer alan, daha önce görüntüleme merkezi  olarak kullanılan 150 metrekarelik alan,  gerekli planlama ve çalışmalar yapılarak 2. Basamak Göğüs Yoğun Bakım Ünitesi haline getirildi.   İçinde personel dinlenme odası, depo, personel giyinme odası, personel tuvaletinin de  bulunduğu, 9 yataklı göğüs  yoğun bakım ünitemiz  Yaklaşık  400 bin TL ye mal olmuştur” dedi.

KEMOTERAPİ ÜNİTESİ AÇILMASI PLANLANIYOR

Göğüs Yoğun Bakım Ünitesinin tıbbi cihaz donanımının da yenilendiğini belirten Açıkgöz, “Tıbbi cihaz donanımı yenilenen yeni ünitemizde hem çalışanlarımız hem de hastalarımız için rahat ve konforlu bir ortam oluşturulmuştur. Merkezimizde 1 uzman hekim, 10 hemşire ile 6 hasta bakım ve temizlik personeli ve 1 bilgi işlem personeli ile hizmet sunulmaktadır. 2012 yılında 27 olan  yoğun bakım  yatak sayısı son revizyon ile yüzde  163 den daha fazla artırılmış ve  yenilenen Göğüs Yoğun Bakım Ünitesi  ile toplam Yoğun Bakım yatak sayımız  71'e çıkmıştır. Bunun yanında Göğüs yoğun Bakım Ünitesinden boşalan alan ise değerlendirilerek yeni bir Kemoterapi Ünitesi açılması planlanmaktadır” şeklinde konuştu.