Gizli'den gazetecilere Çalışan Gazeteciler Günü ziyareti
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Bartın'daki basın ve yayın kuruluşlarını tek tek ziyaret eden Saadet Partisi Bartın Kadın Kolları Başkanı Fatma Gizli, gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Gizli, 'Ülkemizin sorunlarını ve bilgi akışını en doğru ve objektif bir şekilde yetkililere ve kamuoyuna yansıtan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Dünya Gazeteciler Gününü Kutlar, dürüstlüğün, ifade ve basın özgürlüğünün hakim olduğu bir çalışma hayatı dileriz' dedi.
Saadet Partisi Bartın Kadın Kolları Başkanı Fatma Gizli, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Bartın’daki basın ve yayın kuruluşlarını tek tek ziyaret etti. Sohbet havasında geçen ziyarette Başkan Gizli gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Basın mensuplarının kamuoyunun doğru, ilkeli, adil, objektif ve anında bilgilendirilmesi adına vazifelerini fedakarca yerine getirdiğini ifade eden Gizli “Kamuoyunun doğru, ilkeli, adil, objektif ve anında bilgilendirilmesi adına vazifelerini fedakarca yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gününü Kutluyoruz. Basının toplumların reaksiyon göstermesinde ve aydınlatılmasında önemli bir yeri vardır. Basın, kamuoyu ile yöneticiler arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Siyasilerin denetlenebilir olması açısından basın çok önemli bir vazife üstlenmektedir. Bu minvalde tüm basın çalışanlarının bu değerli mesleğin icrasında; herhangi bir çıkar gözetmeksizin, temel hak ve hürriyetlerin korunmasına, ilkeli haberciliği, özel yaşamın mahremiyetine ve hukukun evrensel ilkelerine hassasiyet ile yaklaşarak görevlerini en objektif biçimde yerine getirmeleri mesleklerine yakışır bir duruştur. Bu hassasiyetleri gözeterek çalışan bütün basın çalışanlarımız en büyük takdire layıktır” dedi.
“Düşünmek eleştirmek suç olmaktan çıkarılmalıdır”
Basın çalışanları objektif ve evrensel kriterler dışında başka bir yaptırım ile karşılaşmaması gerektiğini kaydeden Fatma Gizli şöyle devam etti:
“Bağımsız bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri, özgür, bağımsız ve ilkeli bir basın anlayışıdır. Basın kuruluşlarının ve mensuplarının bazı durumlarda sansüre, baskıya, şiddete ve haksız muamelelere maruz kalması kabul edilemez. Basın camiası bu tarz yıldırma politikalarından uzak kalmalıdır. Aksi takdirde çalışanlar düşüncelerini özgürce ifade etmekten sakınacak, halkın doğru ve ilkeli habere ulaşması mümkün olmayacaktır. Basın özgürlüğüne dair tutumlar ülkemizde yakışır bir şekilde olmalı, ambargolar, kısıtlamalar basın çalışanları üzerinden kalkmalıdır. Çok sayıda gazetecinin düşünce suçuna maruz kalması, tazminata mahkum edilmesi, özgür basın söylemleri ile çelişmektedir. Düşünmek eleştirmek suç olmaktan çıkarılmalıdır.
“Basın çalışanları sosyal ve ekonomik hakları güvence altına alınmalıdır”
Eleştirilerin sesinin kısılması ve halkın haber alma hakkının engellenmesi hiçbir şekilde Türkiye’nin lehine değildir. Son yıllarda ciddi yara almış demokrasinin yeniden inşası öncelikle basın ve gazeteciler üzerindeki baskının kaldırılması ile mümkün olacaktır. Basın çalışanları objektif ve evrensel kriterler dışında başka bir yaptırım ile karşılaşmamalıdır. Ülkenin her kademesi için ayrı bir önemi olan basın çalışanlarının çalışma koşullarının da iyileştirilmesi ve adil paylaşımdan hak ettiklerini almaları, vazifelerini hakkıyla yapabilmeleri için çok önemlidir. Basın çalışanlarının sosyal ve ekonomik hakları güvence altına alınmalıdır. Ülkemizin sorunlarını ve bilgi akışını en doğru ve objektif bir şekilde yetkililere ve kamuoyuna yansıtan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Dünya Gazeteciler Gününü Kutlar, dürüstlüğün, ifade ve basın özgürlüğünün hakim olduğu bir çalışma hayatı dileriz.”