Gıda denetim ekipleri sahada
Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ramazan Bayramı'nda olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla gıda denetimlerini artırdı.
Özellikle unlu mamuller, tatlılar, çikolatalar, pastacılık ürünleri, şeker ve şekerli mamuller üretimi, satışı ve toplu tüketim yerlerine yönelik yapılan denetimler kapsamında işletmelerin hijyen koşulları, ürünlerin muhafaza şartları, etiket bilgileri ve son tüketim tarihlerinin (STT) yanı sıra tavsiye edilen tüketim tarihlerine (TETT) de dikkat ediliyor.
Ramazan Bayramı'nda talebin artması beklenen gıda ürünleri üretim yerleri üzerinde yoğunlaşan denetimler, halkın sağlıklı ve güvenilir gıda tüketimini sağlamayı hedefliyor. İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 1 Ocak 2025 tarihinden bugüne kadar toplamda 945 denetim gerçekleştirildiği belirtildi.
Denetimler, Ramazan Bayramı süresince de devam edecek. Ayrıca, vatandaşların halk sağlığı ve gıda güvenilirliğini ilgilendiren şikâyet ve ihbarlarını Alo Gıda 174 Hattı'na veya CİMER’e bildirmeleri talep edildi.
Haber: Muhammet Civan