GİAD'tan Engelliler Haftası mesajı

Bartın Genç İş İnsanları Derneği (GİAD) Engelliler Haftası nedeniyle mesaj yayınladı. Mesajında sağlıklı her bireyin engelli adayı olduğunu belirten GİAD, engellilerin toplumun vazgeçilmez ve ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.

GİAD'tan Engelliler Haftası mesajı

Bartın Genç İş İnsanları Derneği (GİAD) Engelliler Haftası nedeniyle mesaj yayınladı. GİAD mesajında şu ifadelerde bulundu:

"Şunu çok iyi biliyoruz ki; sağlıklı her birey aynı zamanda engelli adayıdır. Çünkü ne zaman, nerede, nasıl bir olayla karşılaşacağımızı hiç birimiz bilemiyoruz. Kimimiz doğuştan, kimimiz sonradan, herhangi bir hastalık veya kaza sonucu, bedensel, zihinsel, ruhsal, sosyal, duyusal ve duygusal yeteneklerimizi çeşitli derecelerde kaybettik ve kaybedebiliriz. İşte hayatın bu doğal akışı içerisinde ya doğuştan ya da daha sonra meydana gelen kazalardan dolayı engelli duruma gelen vatandaşlarımız da en az sağlıklı olanlar kadar sosyal yaşam olanaklarından yararlanma hakkına sahiptir.

“Sorunlar tüm tarafların katkısıyla çözülebilir”

Engellilik alanındaki sorunların ancak tüm tarafların katkısı ve işbirliğiyle çözülebileceği açıktır. Engellilerimizi sosyal sorumluluk projelerinden yararlanan değil, bu projeleri başarıyla hayata geçiren fertler olarak görmeliyiz.  Bu, engelli vatandaşlarımızı her alanda, kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri için, olumlu yönde değiştirecek ve toplumsal bilinci yükseltecektir. Bu duygu ve düşüncelerle,  Engelliler Haftası'nın toplumsal farkındalığı ve hassasiyeti arttırmasını temenni ederek, engelli vatandaşlarımıza ve onların değerli ailelerine sağlık, mutluluk ve huzurlu bir yaşam diliyoruz, tüm vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.”