GİAD, Atatürk'ü andı

Bartın Genç İş İnsanları Derneği (GİAD) Başkanı Hüseyin Alp Akın, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

GİAD, Atatürk'ü andı

Bartın Genç İş İnsanları Derneği (GİAD)  Başkanı Hüseyin Alp Akın,  10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Akın mesajında şunları söyledi:

 “Cumhuriyetimizin kurucusu,  bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85. yıl dönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anmaktayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; bir milletin topyekûn istiklal mücadelesi verdiği bir dönemde azmi, cesareti ve ferasetiyle milletine liderlik eden büyük bir komutan ve aynı zamanda büyük bir devlet adamıdır. O, bağımsızlığımız yolunda karşısına çıkan tüm güçlükleri aşarak, kurduğu Cumhuriyetle birlikte ülkesinin ve milletinin her alanda ilerlemesi için yılmadan çaba göstermiştir. Onun önderliğinde Anadolu topraklarından yükselen bağımsızlık ve özgürlük meşalesi, yaşamına sığdırdığı büyük başarılar tüm dünyada pek çok topluma da örnek olmuştur.

“Atatürk’ü anlama günü”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk; sadece milletimizin değil, bütün insanlığın sevgisini ve saygısını kazanmış bir liderdir. Milletimize ve ordumuza önderlik ederek yürüttüğü istiklal mücadelesi, hür yaşama kararlığındaki Türk Milletini aydınlık günlere kavuşturmuştur. Türk Milletinin istiklaline ve istikbaline adanan 57 yıllık ömrün sona erdiği 10 Kasım’ı matem günü olmaktan ziyade Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini, eserlerini ve fedakârlıklarını anlama günü olarak idrak ediyoruz. Nitekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk;    “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir.” diyerek duygularını, fikirlerini anlamanın önemini vurgulamıştır. Bu vesileyle İstiklal Savaşı’mızın Başkumandanı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Millî Mücadele’mizin tüm kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi  rahmetle minnetle anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”