GİAD 30 Ağustos Zafer bayramını kutladı

Bartın Genç İş İnsanları Dernek Başkanı Alkım TAN 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama mesajı yayımladı.

GİAD 30 Ağustos Zafer bayramını kutladı

 

Bartın GİAD Başkanı Alkım TAN yayımladığı mesajında; ‘30 Ağustos 1922’de yaşanan ve büyük zaferle sonuçlanan mücadele, Türk ulusunun yeniden dirilişidir. 30 Ağustos, tüm dünyanın “bitti” dediği yer de, Türk milletinin; kurtuluş öyküsünü altın harflerle not düştüğü tarihtir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’da bağımsızlık meşalemizi yakarak, bu meşalenin ışığında Amasya’da Millî Mücadele’nin yol haritasını çizmiş, Erzurum ve Sivas’ta kutlu hedefine kilitlenmiş, Ankara’da TBMM’nin açılmasıyla birlikte gücüne güç katmış ve milletimizin gösterdiği destansı kararlılık ve fedakârlıkla 30 Ağustos 1922’de Millî Mücadele’mizi zaferle taçlandırmıştır. Bu zafer bu topraklardaki son şaheserimiz Cumhuriyetimizin müjdesi olmuştur.

Bu şanlı 30 Ağustos Zaferi; ölürsem şehit, kalırsam gazi inancıyla gözünü kırpmadan hayatını ortaya koyan ecdadımızın cesaret nişanıdır. Bu şanlı 30 Ağustos Zaferi; Gazi Mustafa Kemal’in “Biz Türkler, tarih boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz.” sözünün en güzel teminatıdır.

Milletimiz bu zaferle, milli hâkimiyet, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş; hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir.

30 Ağustos Zaferi, önemli bir askeri başarı olmanın yanında milletimizin sarsılmaz azminin, sahip olduğu üstün iradenin, vatan ve millet sevgisinin, eşsiz kahramanlığın, güçlü birlik ve beraberliğin de unutulmaz sembolüdür.

Bu zafer; bütün yokluklara, imkânsızlıklara rağmen yüreği vatan sevgisi ve imanla dolu Ordumuzun, Milletle kenetlenerek gösterdiği büyük kahramanlıkların ve şanlı mücadelenin sonucunda elde edilen büyük bir zaferdir.

30 Ağustos Zaferi’nin 101. yılını büyük bir onur ve gururla kutlamamızı sağlayan, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Vatanı ve bayrağı yaşatmak uğruna şehit düşen aziz şühedamızı ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun’ ifadelerine yer verdi.