GİAD, 19 Mayıs'ı kutladı

Bartın Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Alkım Tan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama mesajı yayımladı.

GİAD, 19 Mayıs'ı kutladı

Başkan Tan mesajında şunları söyledi:

Tarih boyunca devletlerin kaderini tayin eden önemli dönüm noktaları vardır. İşte 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan başlatılan bağımsızlık mücadelesi, bizim tarihimizin önemli dönüm noktalarından biridir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde dünyaya örnek bir kurtuluş mücadelesi veren Türk milleti hep birlikte savaşarak bu toprakları yeniden vatan yapmışlardır. İşgal güçlerince milletimize layık görülen kaderi değiştiren Kurtuluş Savaşı, esareti kabullenmeyen bir milletin yazdığı eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Bu savaş, Türk milletinin kahramanlığının, vatan sevgisinin ve bağımsızlık aşkının belgesidir.

Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlılığının kurtaracağına inanan ve ülkenin içinde bulunduğu durumun bir yazgı olmadığını düşünen Atatürk, Cumhuriyetimizin muhafazası ve savunulması görevini, geleceğimizin teminatı gençlere emanet etmiştir.

Bu günün Atatürk tarafından gençliğe armağan edilmesi büyük anlam taşımaktadır. Mustafa Kemal Atatürk geleceğimizin teminatı olan gençlerimize olan inancını ve güvenini her fırsatta dile getirmiş ve “Gençler ! Cesaretimizi güçlendirip devam ettiren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile, insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli sembolü olacaksınız.” Diyerek bu güveni açıkça ifade etmiştir.

Ülkemizin yükselmesinde ve muasır medeniyetlerin üzerine çıkma hedefinde kilit rol oynayacak gençlerimize inancımızla bağımsızlık mücadelemizin 103.’nci yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, vatan için canını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor ve tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyor sevgilerimi sunuyorum."