'Genç Girişimci Ahiler' Projesi Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesinde, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi iş birliği ile hazırlanan 'Ahilik Kültürü ve Girişimcilik Eğitici Eğitimi Kursu' başladı. Bu eğitim, Bartın dahil olmak üzere Türkiye'nin 81 ilinden yöneticilerin ve öğretmenlerin katılımıyla 19-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

'Genç Girişimci Ahiler' Projesi Başladı

Ahilik Kültürü ve Girişimcilik Eğitimi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Genç Girişimci Ahiler" Projesi, ahilik kültürü ve girişimcilik konularında öğretmen ve öğrencilere tarihsel ve kültürel bağlamda Ahilik geleneğinin önemini kavratmayı ve modern girişimcilik yetkinlikleri kazandırmayı amaçlıyor. Proje, Ahiliğin, toplum tarafından kabul edilmiş bir kalite güvence sistemi olduğu hususuna da dikkat çekiyor. Bu amaç doğrultusunda "Ahilik Kültürü ve Girişimcilik Eğitici Eğitimi Kursu" öğretmenlerin erişimine açıldı.

Eğitim Programının Hedefleri

Eğitim programı, öğretmenlere Ahilik kültürünü ve girişimcilik becerilerini derinlemesine anlama fırsatı sunarak, edindikleri bilgileri öğretim süreçlerinde etkin bir şekilde kullanabilmeleri için gerekli yeterlilikleri kazandırmayı hedefliyor. Eğitim sonrasında, yönetici ve öğretmenler, Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlarda görev yapan atölye ve laboratuvar dersi öğretmenlerine yönelik "Ahilik Kültürü ve Girişimcilik Eğitimi Seminerleri" düzenleyecekler. Bu sayede, Ahilik kültürü ve girişimcilik konusunda farkındalığın artırılması amaçlanıyor.

Bartın'dan da Katılım Sağlanıyor

Bartın'dan da yöneticilerin ve öğretmenlerin katılım sağladığı bu eğitim, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi akademisyenleri tarafından çevrim içi olarak yürütülüyor. Eğitim kapsamında, Ahilik kültürünün tanıtılması, fütüvvet ve Ahilik kavramlarının özellikleri, tarihsel gelişimi, Anadolu'daki konumu, modern girişimcilik ilkeleri ve uygulamaları ile Ahilik ve girişimcilik bağlamında iş hayatındaki etik değerlerin önemi ve etkileri gibi konular ele alınıyor. Ayrıca, bu bilgilerin hayatın bütün alanlarında etkili bir şekilde kullanılmasına yönelik pratik uygulamalar da paylaşılacak.

Ahilik Kültürü ve Modern Girişimcilik

Eğitim programı, öğretmenlerin Ahilik kültürü ve modern girişimcilik ilkelerini bütünleştirerek, bu kavramların öğrenciler tarafından benimsenmesini sağlamayı hedefliyor. Ahilik geleneğinin köklü tarihi, modern girişimcilik ilkeleriyle birleştirilerek, geleceğin iş dünyasında etik değerlere sahip, girişimci bireyler yetiştirilmesi amaçlanıyor.