Gaziler Günü programı yürüyüşle başlayacak!

Bartın'da 19 Eylül Gaziler Günü programı kapsamında yürüyüş düzenlenecek. Program dahilinde ayrıca Ömertepesi Kapalı Spor Salonu'nda 'Kahramanlarımız Sahada Kalbimiz Onlarla' temalı spor etkinlikleri de gerçekleştirilecek.

Gaziler Günü programı yürüyüşle başlayacak!

Nilay Meryem ÇÖMLEK

19 Eylül Gaziler Günü kapsamında Bartın’da da çeşitli etkinlikler gerçekleşecek.

Program dahilinde Gaziler Gününde ilk olarak yürüyüş gerçekleştirilecek. “Kahramanlarla Yürüyoruz” sloganıyla 19 Eylül sabahı (bugün) saat 10.00’da Yukarı Çarşı havuz başından başlayacak olan yürüyüş, Hamam Sokak istikametinden devam ederek Cumhuriyet Meydanında sona erecek.

Ardından çelenk sunma töreniyle program devam edecek. Yürüyüşün sonlandırılacağı Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Bartın Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çelenkleri sunulacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunarak bayrağımızın göndere çekilmesinin sonrasında Gazi Mehmet Gazioğlu, Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altunok ile Garnizon Komutanlığı’nca görevlendirilen bir personel, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapacak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce belirlenen öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine uygun şiirlerin okunmasının ardından çelenk sunma töreni sona erecek.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin sonrasında protokol üyeleri ve kurum müdürlerinin katılımıyla saat 11.00’da Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ziyaret edilecek.

Günün bir başka programı ise spor etkinlikleri olacak. “Kahramanlar Sahada Kalbimiz Onlarla” temalı spor etkinlikleri Ömer Tepesi Spor Salonunda saat 14.30’da başlayacak.

Program kapsamında son olarak Bartınlı bir gazimiz ve ailesi ziyaret edilecek.