Fenerbahçe futbol okulu açıldı

Fenerbahçe'de futbol eğitimi alacaklar

Fenerbahçe futbol okulu açıldı

 

Çocukların  futbol eğitimi alacağı antrenörlüğünü tecrübeli Teknik Direktör Deniz Kıral’ın yaptığı Fenerbahçe Futbol Okulu açıldı. Arena Halı sahada yapılan açılışa Bartınspor Kulübü Başkanı Mehmet Bulut ve Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da katıldı.

Çocukların  futbol eğitimi alacağı antrenörlüğünü tecrübeli Teknik Direktör Deniz Kıral’ın yaptığı Fenerbahçe Futbol Okulu açıldı. Arena Halı sahada yapılan açılışa Bartınspor Kulübü Başkanı Mehmet Bulut ve Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da katıldı. Deniz Kıral açılışta yaptığı konuşmada Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’a Bahçeşehir Koleji Sahibi İhsan Sağlam’a, Cihan Halıcıoğlu’na ve okulun Bartın’a kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.   Deniz Kıral, daha önce Bartın Hergün Gazetesi’ne okulla ilgili yaptığı açıklamalarda  “Bartın’da ne yazık ki futbolcu yetiştirme konusunda bizler çocuklarımızın önünü açamıyoruz. Onlara hedef gösteremiyoruz. Bu okulla acaba birilerine yardımcı olabilir miyiz? Yeteneği olanların yeteneğini bir seviye daha üste çıkarabilir miyiz? Biz bunun düşüncesiyle yola çıktık. Bartın’da profesyonel futbol oynayarak bu işten para kazanan futbolcuların sayısı bir elin parmaklarından daha az. Biz bunun nedenlerini düşündük. Çocuklarımıza bu eğitim hakkının verilmesi gerektiğine karar verdik. Fenerbahçe Futbol Okuluyla  onlara bu eğitim hakkını da vermiş olduk. Aynı zamanda büyük bir markayı da Bartın’a kazandırmış olduk” demişti.

“BÜYÜK BİR ORGANİZASYON OLACAK”

Fenerbahçe Kulübünden bir heyetin de gelerek Fenerbahçe Futbol Okulu’nda eğitim alan çocukları gözlem altında tutacağını kaydeden Deniz Kıral “Bu organizasyon çok büyük bir organizasyon olacak. Çünkü Fenerbahçe Futbol Okulu’nda eğitim alacak çocuklarımız sadece buradaki eğitimle sınırlı kalmayacak. Çocukları İstanbul’a Fenerbahçe’nin tesislerine de götüreceğiz. Yani profesyonel futbolu ve tesisleri görme imkanlarına da sahip olacak. Aynı zamanda civar illerde olan Düzce, Zonguldak Ereğli gibi buralardaki Fenerbahçe Futbol Okulu öğrencileri buraya gelecek. Biz onları ziyarete gideceğiz. İstanbul’dan heyetler gelecek. Çocukları gözlem altına alacaklar ve yetenekli olanları kendi bünyelerine kazandırmaya çalışacak. Bu konuda da protokol imzaladık. Çocuklar yeteneklerine ve performanslarına göre gruplara ayrılacak. Şu bir gerçek ki iyi oynayanla kötü oynayanı aynı grupta oynatamayız. Bunu yaparsak iyi oynayanın hızını kötü oynayanın da önünü kesmiş olursunuz.  İlimizde futbolu ilerletirken futbolcu olmak isteyen çocuklarımıza da yardımcı olacağız. Onlara spor kültürünü, paylaşmayı, sporla ilgili her şeyi anlatacağız” ifadelerinde bulunmuştu.