Eski makamda kaldığı yerden devam

31 Mart seçimlerinde 25 yıl sonra tekrar Bartın Belediye Başkanı seçilen Rıza Yalçınkaya, 1999'da ilk kez göreve başladığı Eski Belediye Binasındaki makamına geçerek resmen göreve başladı. Bartınlıların coşkulu sevgisiyle ve adeta insan seli eşliğinde göreve başlayan Başkan Yalçınkaya, vatandaşlara 'Bartın benim ailem. Ben hayatım boyunca bazen geçirdiğimiz zor günlerde olsa dahi, hep aileme güvendim. Bartın halkına güvendim. Çünkü bu aile benim bazen babam, bazen annem, bazen abim, bazen kardeşim, bazen çocuklarım oldu, oğlum oldu. O nedenle bu aileye bir kez daha minnetle şükranlarımı sunuyorum. Güzel günlerde el ele gönül gönüle, birlikte Bartın için işimiz gücümüz hizmet olacak.' Sözleriyle, 5 yıl boyunca dürüst, şeffaf, kimseyi ötekileştirmeden birleştirici belediyecilik hizmeti anlayışıyla Bartın'a hizmet edeceğine bir kez daha namusu ve şerefi üzerine söz verdi.

Eski makamda kaldığı yerden devam

31 Mart seçimlerinde 25 yıl sonra tekrar Bartın Belediye Başkanı seçilen Rıza Yalçınkaya, 1999’da ilk kez göreve başladığı Eski Belediye Binası önünde düzenlenen törenle göreve başladı. Tören esnasında Hükümet Caddesinde adeta insan seli yaşandı. Başkan Yalçınkaya’yı bu önemli gününde CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol ve Merkez İlçe Başkanı Fatma Mazhar, Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Mücahit Mekeç, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili de yalnız bırakmadı.

Yalçınkaya: “Bir kez daha doğrudan yana oldunuz”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, kurban kesilip dualar edilerek devam ederken Yalçınkaya’nı konuşmasını halkın sevgi gösterileri ve alkışlar eşliğinde gerçekleştirdi. İlk kez Bartın Belediye Başkanı seçildiği 1999 yılının ardından 3 dönemlik milletvekilliği sonrası tam 25 yıl sonra “Nerede kalmıştık?” diyerek tekrar Bartın Belediye Başkanı olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Rıza Yalçınkaya, şöyle konuştu:

Çok değerli dostlarım, çok değerli Bartınlı hemşerilerim, 7’den 70’e hepinizden Allah razı olsun. Hepiniz 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde sandığa giderek Bartın’a hizmet edecek kişiyi seçtiniz. Bu ben oldum. Gerçekten Bartın'a hizmet yolunda bana inanarak, güvenerek, tekrar belediye başkanı olarak bu görevi nasip ettiniz. Benim için en büyük mutluluk, en büyük zenginlik. Allah hepinizden razı olsun. 18 Nisan 1999 yılında başladığım Bartın'a hizmet yolunda 25 yıl sonra tekrar bu görev bana nasip oldu. Bu nedenle önce Allah'ıma sonra da siz Bartınlı hemşehrilerime minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bu görevler halk için yapılınca güzel oluyor. Bu görevler halkın duasını alınca daha güzel oluyor. O nedenle sizler her zaman bizim doğruluğumuza, dürüstlüğümüze ve çalışkanlığımıza şahit olan insanlar olarak sandığa gittiğinizde, bir kez daha doğrudan yana oldunuz. Dürüstten yana oldunuz, çalışkandan yana oldunuz. Allah hepinizden razı olsun.  1999 yılında başladığım siyasi hayatıma yine sizlerin sayesinde 25 yıl sonra devam ediyorum. Bu siyaseti halk için yapan bir kişi olarak her zaman sizlerin yanında olduk. Her zaman Bartın halkının beklediği hizmetleri yapma gayreti içerisinde olduk. Sizlerin iyi gününüzde, kötü gününüzde yanınızda oldum. İnşallah bugünden sonra da Bartın halkının beklediği hizmetleri hızlı bir şekilde hayata geçirerek, sizlerin nezdinde o güveniniz fazlasıyla artacak. Bize karşı duyduğunuz sevgi fazlasıyla çoğalacak. Ben bu nedenle sizlere hizmet etmenin mutluluğu içindeyim. Çünkü içimdeki Bartın sevdası hiç bitmedi. İçimdeki kadirşinas Bartın halkına karşı olan vefa borcum hiç bitmedi. Son nefesime kadar, bu vefa borcunu ödemek için gece gündüz demeden 24 saat çalışarak sizlere hizmet etmenin mutluluğu içerisinde olacağım. Allah bana sağlık verdiği müddetçe her zaman, görevdeyken de görev dışındayken de, sizlere hizmet etmenin mutluluğunu yaşayacağım. İyi günde kötü gününüzde yanımda olacağım. Çünkü size hakkımı ödeyemem.

“Allah bizleri mahcup etmesin”

Bu seçim dönemi içerisinde bana destek veren, katkı veren, İl örgütlerime, Cumhuriyet Halk Partisi İl başkanım, İlçe başkanım, İlçe yönetimi, il yönetimi, Saadet Partisi İl Başkanı, Saadet Partisi İlçe başkanı ve Saadet Partisi'nin teşkilat üyelerine, gönül veren vatandaşlarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun. Aynı şekilde bu seçim döneminde bize güç katan Bartın Milletvekilimiz Aysu Bankoğlu’na da teşekkürlerimi sunuyorum. Misafir bir Milletvekilimiz var. Saadet Partisi Samsun Milletvekili Sayın Mehmet Karaman. Ona da teşekkürlerimi sunuyorum. Her ikisi de seçim öncesi çalışmalarımızda destek verdiler. Evet. Allah sizlere hizmet için çıktığımız bu yolda bizleri mahcup etmesin. Bu yolda bana güç verecek, destek verecek, Bartın'a hizmet yapmamda bana her zaman sahip çıkarak, her zaman moral vererek, beni Bartın halkının beklediği hizmetleri yapma konusunda güç katacak olan Bartın Belediyesi Meclis Üyelerime de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Onlar da bana inandı, bana güvendi. Dediler ki; ‘Sen doğru insansın Sen dürüst insansın. Sen çalışkan insansın. Senin belediye meclis listende olmak bize gurur verir’ dediler. Ve her biri bu 90 günlük seçim süresi içerisinde bana destek ve katkı verdiler. O nedenle hep kendi şahsım adına hem sizlerin adına hem şahsım adına bir kez daha onlara teşekkür ediyorum.

“Bartın'ı hak ettiği yere birlikte getireceğiz”

Güzel günlerde hep birlikte olacağız. Güzel günlerde el ele, gönül gönüle, birlikte Bartın’a hizmet edeceğiz. Kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi ayrıştırmadan, o bana oy verdi-vermedi anlayışından uzakta, herkesi kucaklayarak, içindeki Bartın sevdası olan, Bartın'a hizmet aşkı olan herkesin kucaklayarak Bartın'ı hak ettiği yere birlikte getireceğiz. Bunun için bu 5 yıllık görev sürem içerisinde hepinize ihtiyacım var. Hepinizin bilgisine, Bartın'la ilgili fikirlerinize ihtiyacım var. O nedenle bugünden itibaren sizleri yanımda görmek istiyorum. Sizler her zaman bana destek ve katkıyı verdiniz. Her sandığa gittiğimde bana sahip çıktınız. Benim bundan öte bir ihtiyacım var sizler nezdinde. Benim ilacım sizlersiniz. Benim ilacım Bartın halkı. Benim şifa kaynağım Bartın halkı. Beni ne kadar çok kucaklarsanız, ne kadar çok bana gülümserseniz, ben sizin o bana verdiğiniz ilacın sayesinde daha çok çalışacağım, daha çok koşturacağım. Ve Bartın’ı gerçekten yaşanabilir bir şehir haline getireceğim. Bunu şerefim ve namusum üzerine söz vererek bir kez daha ilen ediyorum.

“İsimsiz kahramanlara teşekkür ediyorum”

Bu seçim dönemi içerisinde kendilerini belli etmeden derinden derinden Rıza Yalçınkaya için çalışan, koşturan, ikna etmek için uğraş veren isimsiz kahramanlar vardı. O kahramanlara da teşekkür ediyorum. Bunların içinde değerli büyüklerim, çok sevdiğim kardeşlerim vardı. Çok sevdiğim dostlarım, gençlerimiz vardı. Onlar Rıza amcalarına, Rıza başkanlarına, Rıza evlatlarına Rıza oğullarına güvenen insanlardı. Ben her zaman söyledim. Bartın benim ailem. Ben hayatım boyunca bazen geçirdiğimiz zor günlerde olsa dahi, hep aileme güvendim. Bartın halkına güvendim. Çünkü bu aile benim bazen babam, bazen annem, bazen abim, bazen kardeşim, bazen çocuklarım oldu, oğlum oldu. O nedenle bu aileye bir kez daha minnetle şükranlarımı sunuyorum.

“Aile mirasım dürüstlüğüm, doğruluğum, çalışkanlığım olacak”

Yalçınkaya konuşmasının sonunda ise eşi Fatmanur Yalçınkaya ile evlatlarına da teşekkür ederken, “Onlara bırakabileceğim en büyük mirasım; dürüstlüğüm, doğruluğum, çalışkanlığım olacak. Güzel günlerde el ele gönül gönüle, birlikte Bartın için işimiz gücümüz hizmet olacak.” dedi.

Karaman: “Bu tavrınla belediye başkanı olacaksın dedim”

Saadet Partisi Genel Merkezince kendisine seçim çalışması yapılacak iller arasında Bartın’ın da verildiğini ve seçimden önce Yalçınkaya’ya devir teslim töreninde yanında olacağını dair söz verdiğini ifade eden Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman da “Cumanızı ve Kadir Gecenizi tebrik ediyorum. Hepinize hürmetlerimi, muhabbetlerimi sunuyorum. Saadet Partisi  Genel Merkezi  bu seçim sürecinde 14 tane vilayeti gezme görevi verdi. Bunlardan bir tanesi de Bartın'dı. 15 Mart günü Bartın'a geldim. Bartın'da başkanımızla tanıştım. Ve kendisine şunu dedim. “Başkanım sen bu tavrınla, bu söylemlerinde 31 Mart'ta belediye başkanı olacaksın. Ben de inşallah görev teslim töreninde yanınıza alacağım.” Ve bugün burada o vesileyle bulunuyorum. Kendisine üstün başarılar diliyorum. Allah yolunu açık etsin kolaylıklar diliyorum” dedi.

Bankoğlu: “Halkın iktidarını başlatmış oluyoruz”

Rıza Yalçınkaya’yı devir tesliminde de yalnız bırakmayan CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu da “Bartın'daki halkın iktidarını başlattığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Sizleri çok seviyoruz. Bugünden itibaren halkın iktidarını başlatmış oluyoruz. Hep bunu söylüyorum. Ve eşit, şeffaf ve hesap veren bir belediyecilik anlayışıyla Rıza Başkanımız, Bartın’ın Rıza’sı artık makamına oturacağız. O yüzden elimdeki bu Türk bayrağını kendisine takarak halkın iktidarını başlatmak istiyorum” diyerek Yalçınkaya’nın yakasına Türk bayrağı rozetini taktı.

“Birlikte güçlüyüz ve daha da güçleneceğiz”

Bartın halkına “Birlikte güçlüyüz” sözleriyle seslenen Bankoğlu “Biz birlikte güçlüyüz ve daha da güçleneceğiz. İlk genel seçimlerde de çok büyük başka bir mesaj vereceğiz. Hep birlikte halkın iktidarını tüm Türkiye'ye yayacağız. Hiç kimsenin endişesi olmasın” şeklinde konuştu.

25 yıl sonra eski makamda tekrar göreve başladı

Bankoğlu’nun konuşmasının ardından ise Rıza Yalçınkaya eşi ve çocuklarıyla birlikte aile fotoğrafı çektirerek Eski Belediye Binasında ilk göreve başladığı makama geçti. Yalçınkaya makamda ise “S31 Mart’ta Bartın halkı yeniden belediye başkanlığını nasip etti. 25 yıl sonra bu makamda Bartın'a hizmet edeceğim için gerçekten önce Allah'ıma sonrada Bartın halkına bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Allah gerçekten bizleri buraya nasip etti. Bartın halkı da destek ve katkı verdi. İnşallah çıktığımız bu hizmet yolunda mahcup olmayız. İnşallah sizlerle beraber Bartın’ı hak ettiği yere getirme çabalarımızın karşılığını Bartın halkına sunmuş oluruz.  Siz değerli basın mensubu arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Bartın halkının gözü kulağı olan Bartın halkının sorunlarını basınında, medyasında dile getirerek, kamuoyunun sesi olan bütün gazeteci arkadaşlarıma da yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Onlar da seçim günü içerisinde bize güç kattılar. Destek verdiler. Seçim dönemi içerisinde sesimizi duyurmamıza, projelerimizi anlatmamıza yardımcı oldular. O nedenle siz değerli basın mensubu arkadaşlarıma da bir kez daha teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun” ifadelerinde bulunarak teker teker vatandaşların tebriklerini kabul etti.

 

 

Eski makamda kaldığı yerden devam
Eski makamda kaldığı yerden devam
Eski makamda kaldığı yerden devam
Eski makamda kaldığı yerden devam
Eski makamda kaldığı yerden devam
Eski makamda kaldığı yerden devam
Eski makamda kaldığı yerden devam
Eski makamda kaldığı yerden devam
Eski makamda kaldığı yerden devam
Eski makamda kaldığı yerden devam
Eski makamda kaldığı yerden devam
Eski makamda kaldığı yerden devam
Eski makamda kaldığı yerden devam
Eski makamda kaldığı yerden devam
Eski makamda kaldığı yerden devam
Eski makamda kaldığı yerden devam
Eski makamda kaldığı yerden devam
Eski makamda kaldığı yerden devam
Eski makamda kaldığı yerden devam
Eski makamda kaldığı yerden devam