Erasmus+ Yetişkin Eğitimi projesi kabul edildi
Bartın Üniversitesi'nin Erasmus+ Yetişkin Eğitimi projesi, Türkiye Ulusal Ajansı'na sunulan 209 proje teklifi arasından yapılan değerlendirmeyle desteklenen 32 projeden biri oldu.
Bartın Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Öğretim Görevlisi Neslihan Köse tarafından hazırlanan "Speak English- MOOC- English Language MOOC to Improve Speaking Skills" adlı proje, Erasmus+ Ana Eylem 2 (KA2) Yetişkin Eğitim Stratejik Ortaklıklar kapsamında 143 bin 760 Avro hibe alarak kabul edildi. Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı’na sunulan ve 2 yıl sürecek proje, 209 proje teklifi arasından 32 proje arasına girerek hibe desteği almaya hak kazandı.
Projede, Avusturya ve İspanya’dan da ortaklarda yer alacak
Bartın Üniversitesi tarafından yürütülecek projede Eskişehir Anadolu Üniversitesi ile Avusturya ve İspanya'dan ortaklar yer alacak. Proje sonunda ise gerçekleştirilecek final toplantısında proje kapsamında geliştirilen materyaller yurt içi ve yurt dışından paydaşlarla paylaşılacak.
Avrupa genelinde yabancı dil öğrenme seviyesinin oldukça düşük olduğu ve 10 kişiden yalnızca dört kişinin “bağımsız kullanıcı” seviyesine ulaşabildiği belirten Proje Yürütücüsü Öğretim Görevlisi Neslihan Köse, “Avrupa Birliği tarafından İstihdam, Hareketlilik ve Büyüme için Dil Becerileri ile ilgili olarak yayınlanan belgede ortaya konulan yabancı dil seviyesi noktasındaki veriler, benzer şekilde ülkemiz için de geçerlidir.” dedi.
6 haftalık bir çevrimiçi açık kurs içeriği geliştirilecek
Gerçekleştirilen projeyle İngilizce konuşma becerisini geliştirmeye yönelik 6 haftalık bir içerik geliştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Öğretim Görevlisi Köse, “Dil becerileri arasında konuşma becerisi geliştirilmesi en zor becerilerden biri olarak görülmektedir. Ülkemizde yapılan çeşitli araştırmalarda, İngilizce seviyesi orta ve üst düzey öğrencilerin İngilizce konuşmada sorun yaşadıkları görülmüştür. Ülkemiz ve Avrupa genelinde yabancı dil olarak İngilizce öğrenenlerin özellikle konuşma becerisinde yaşadıkları sorunlardan hareketle geliştirilen proje kapsamında İngilizce konuşma becerisinin geliştirilmesine yönelik olarak 6 haftalık bir çevrimiçi açık kurs içeriği geliştirilecektir. Geliştirilecek bu içerik eş zamanlı olarak geliştirilecek olan platform (OER HUB) üzerinden erişime açılacaktır.” diye konuştu.
Uzun tebrik etti
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 209 proje teklifi arasından 32 proje arasına girerek hibe desteği almaya hak kazan proje dolaysıyla Öğretim Görevlisi Köse’yi tebrik ederek “Şu bir gerçektir ki yabancı dil bilgisi artık günümüzün olmazsa olmazları arasındadır. Alanında üst düzey eğitim almış, dünyadaki yenilikleri takip eden ve en az bir yabancı dile sahip bireyler iş hayatlarında her zaman bir adım öndedir. Üniversitelerden beklenti bu ihtiyaca uygun mezunlar yetiştirilmesi yönündedir. Bu noktada Yabancı Diller Yüksekokulumuzda öğrencilerimizi kendilerini bekleyen geleceğe en iyi şekilde hazırlama gayretindeyiz. Ayrıca üniversite olarak gerçekleştirdiğimiz projelerle sadece öğrencilerimizin değil ülkemizdeki ve dünyanın farklı noktalarındaki insanların da bu noktada beklentilerini karşılama ve işlerini kolaylaştırma gayretindeyiz. İnanıyorum ki 2 yıl sürecek proje sonunda oluşturulacak çevrimiçi platform bu doğrultuda oldukça faydalı olacaktır. Bu düşüncelerle, Proje Yürütücüsü Öğretim Görevlisi Neslihan Köse ile birlikte tüm iç ve dış paydaşlarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Gerçekleştirilecek projede; Öğr. Gör. Neslihan Köse ile birlikte Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Burcu Şentürk, Öğr. Gör. Nurcan Topal Kaya, Öğr. Gör. Murat Köroğlu, Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Kaygın, Arş. Gör. Betül Çimenli ve Adem Ayvalı yer alacak.