En çok 'ayakkabı' şikayetinde bulunduk

Bartın İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı, 2025 yılı Şubat ayına ait raporunu açıkladı. Rapora göre, Şubat ayında tüketiciler tarafından en çok şikayet edilen ürün ve hizmetler arasında ayakkabı ilk sırada yer aldı. Tüketiciler, toplamda 15 başvuru ile en fazla ayakkabı şikayetinde bulundu.

En çok 'ayakkabı' şikayetinde bulunduk

Bartın Ticaret İl Müdürlüğü, Bartın İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı’nın 2025 Yılı Şubat Ayı Raporunu açıkladı.

Buna göre İlimizde 2025 Şubat ayında tüketiciler tarafından şikâyeti en fazla yapılan ürün ve hizmet grubu 15 adet ile ayakkabı, 14 adet diğer perakende ticaret ürünleri, 7 adet kıyafet, 6 adet cep telefonu, 6 adet GSM aboneliği, 5 adet diğer hizmetler, 4 adet diğer tekstil ve giyim ürünleri, 4 adet diğer ev elektroniği ürünleri, 4 adet kredi kartı yıllık ücreti, 4 adet internet aboneliği oldu.

Şubat ayında toplam 1.416.367 TL tutarında uyuşmazlık için evrak ile ve e devletten olmak üzere toplam 103 başvuru yapılırken yapılan başvurulardan %56’sı (58 adet) e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirildi. 
Ay içinde yapılan  toplam 103 başvuruda en çok  15 adet başvuruyla ayakkabı şikayet edildi.

Sektör bazında değerlendirildiğinde ise en çok başvuru
65 adet ile perakende ticaret sektöründe kayıtlara geçti. Bunu sırasıyla 15 adet ile Abonelik Hizmetleri Sektörü, 9 adet ile Finansal Hizmetler Sektörü, 8 adet ile Diğer Hizmetler Sektörü, 5 adet ile Ulaşım/Sağlık/Eğitim Hizmetleri Sektörü, 1 adet ile Turizm Sektörüne ilişkin faaliyetlere yönelik başvurular takip etti.

Haber: Soner Boyacı