Emniyet'ten SİBERAY bilgilendirmesi

Bartın Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 'Güvenli ve Bilinçli İnternet kullanımı', 'Siber Zorbalık', 'Siber Suç ve Teknoloji Bağımlılığı' konularında Amasra Çok Programlı Anadolu Lisesi , Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bartın Güzel Sanatlar Lisesi ve Bartın Lisesi öğrencilerini bilgilendirdi.

Emniyet'ten SİBERAY bilgilendirmesi

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

Bartın’da kent güvenliği ve huzuru için 7/24 görev başında olan İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin bilgilendirme çalışmaları da devam ediyor.

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce; Siber Suçların gerçekleşmeden engellenmesi, maddi manevi zararların en aza indirgenmesi, farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetleri yapılması amacıyla oluşturulan SİBERAY programı çerçevesinde; Amasra Çok Programlı Anadolu Lisesi, Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bartın Güzel Sanatlar Lisesi ve Bartın Lisesi öğrencilerine yönelik olarak “Güvenli ve Bilinçli İnternet kullanımı”, “Siber Zorbalık”, “Siber Suç ve Teknoloji Bağımlılığı” konularında bilgilendirici eğitim düzenlendi.

Eğitim sonrasında öğrencilere broşür de dağıtıldı.

Hedef bilinçli internet kullanıcıları yetiştirmek

Bu tür bilgilendirme faaliyetleriyle gençlerin dijital dünyadaki riskleri daha iyi anlamalarını sağlayarak, güvenli ve bilinçli internet kullanıcıları olarak yetişmelerine katkı sağlanması hedefleniyor. Özellikle son dönemde artan siber saldırılar ve dolandırıcılık girişimleri karşısında öğrencilerin bilinçlendirilmesi büyük önem taşıyor.

Siberay Programı, siber suçlarla mücadele kapsamında gençleri bilinçlendirmek ve siber güvenlik kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan önemli bir proje. Bu program sayesinde, ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Bartın’da da öğrencilere ve vatandaşlara siber güvenlik eğitimleri veriliyor.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden önemli uyarı

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, siber güvenliğin herkesin sorumluluğunda olduğunu belirterek, vatandaşları dikkatli olmaya ve şüpheli durumlarda hemen yetkililere bildirmeye davet ediyor.