Emniyet ekipleri bayramda da göz açtırmadı!

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bayram tatilinde de teyakkuzdaydı. Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 14-24 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen denetimlerde 6 bin şüpheli şahıs sorgulanırken 2 bin 400 araç kontrol edildi. Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri zehir tacirlerine, KOM ekipleri ise kaçakçılığa geçit vermedi.

Emniyet ekipleri bayramda da göz açtırmadı!

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, vatandaşların bayramı huzur ve güven içerisinde geçirebilmesi amacıyla asayiş ve trafik denetimlerini arttırdı.

Bayram tatili süresince faaliyetlerini sürdüren ekipler, şehrin farklı noktalarında trafik denetimleri gerçekleştirdi. Hem sürücülerin kurallara uyması hem de olası kazalara karşı yapılan denetimlerde, trafik kurallarına uymayan sürücülere cezai işlem uygulandı.

Bayram için teyakkuzda olan İl Emniyet Müdürlüğü yoğun önlemler alırken Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri zehir tacirlerine, KOM ekipleri ise kaçakçılığa geçit vermedi.

1 yoklama kaçağı tespit edildi

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çarşı ve mahalle bekçilerince 14-24 Haziran tarihleri arasında il merkezinde yapılan çalışmalar neticesinde 96 şahın sorgulaması yapılırken, 1 yoklama kaçağı tespit edildi. 10 metruk binada kontrol sağlanırken 5 adresin de konutta denetimleri gerçekleştirildi.

51 kişiye ehliyetsiz araç kullanmaktan, 13 kişiye alkolden ceza!

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme ile Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nce 15-24 Haziran tarihleri arasında 2 bin 400 araç kontrol edildi.  Söz konusu denetimlerde 27 araç ve sürücüsüne abart egzoz kullanımından 24 bin 342 TL idari işlem yapıldı. 51 şahsa ehliyetsiz araç kullanmaktan 271 bin 678 TL cezai işlem uygulanırken 13 şahsa alkollü araç kullanmaktan 137 bin 307 TL idari işlem uygulandı. 123 araç ve sürücüsüne de yüksek sesle müzik dinlemekten 98 bin 802 TL idari işlem yapıldı.

6 bin şahıs sorgulandı

Kentin huzuru ve güvenliği için mesai kavramı gözetmeksizin sahada olan Bartın İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 14-21 Haziran tarihlerinde yapılan denetimlerde; 6 bin şüpheli şahıs sorgulanırken 19 aranan şahıs yakalandı.

Zehir tacirlerine geçit verilmedi

Narkotik Şube Müdürlüğünce yapılan denetimlerde 18,06 gram metamfetamin maddesi, 9,80 gram esrar maddesi, 1,90 gram kokain maddesi, 49 adet sentetik ecza (Galara) maddesi, 2 adet uyuşturucu aparatı (payp), 1 adet ruhsatsız tabanca ve 18 adet fişek ele geçirildi.

Gümrük kaçağı nargile tütünü yakalandı

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele(KOM) Şube Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen denetimlerde ise; 10 bin adet doldurulmuş sigara, 330 adet toplamda 30 kilogram eski tarihli nargile tütünü, 15 kilogram gümrük kaçağı nargile tütünü ele geçirildi.