Elektronik Sanayi Sicil Belgesi uygulamasına geçildi

Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, koronavirüs tedbirleri kapsamında 2019 yılı Yıllık İşletme Cetvelinin verilme ve vize edilmiş Sanayi Sicil Belgelerinin dağıtım lisansı sahibi tüzel kişiler ve görevli tedarik şirketlerine ibraz sürelerinin uzatıldığını duyurdu. Müdürlük ayrıca Elektronik Sanayi Sicil Belgesi (E-Belge) uygulamasına geçildiğini de kaydetti.

Elektronik Sanayi Sicil Belgesi uygulamasına geçildi

Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, koronavirüs tedbirleri kapsamında 2019 yılı Yıllık İşletme Cetvelinin verilme ve  vize edilmiş Sanayi Sicil Belgelerinin dağıtım lisansı sahibi tüzel kişiler ve görevli tedarik şirketlerine ibraz sürelerinin uzatıldığını duyurdu. İlk olarak Elektronik Sanayi Sicil Belgesi (E-Belge) uygulamasına geçildiğini ifade eden Müdürlük, duyuruda şunları söyledi:

“6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği sanayi işletmelerimizin kayıtlarının tutulduğu Sanayi Sicil Bilgi Sisteminde yapılan güncelleme neticesinde artık elektronik Sanayi Sicil Belgesi (e-belge) uygulamasına geçilmiştir. Bu kapsamda sisteme kayıtlı sanayicilerimiz İl Müdürlüğümüze elden müracaata gerek kalmaksızın sanayi siciline ilişkin ilk kayıt, belgelendirme, vize, değişiklik, vb. tüm işlemlerini e-devlet üzerinden sunulan Sanayi Sicil Bilgi Sistemine girerek yapabileceklerdir. Ayrıntılı bilgi Sanayi Sicil Bilgi Sistemi içerisinde ana sayfada yer alan “Yardım Dokümanları” nda mevcuttur.  E-Devlet üzerinden Sanayi Sicil Bilgi Sistemine giriş yapılarak varsa mevcut firmalarınızı “Belge No İle İşletme Getir” menüsünü kullanarak “Kayıtlı İşletmelerim” bölümüne düşürdükten sonra gerekli işlemleri yapabilmeleri mümkündür.

2019 yılı Yıllık İşletme Cetveli süreleri uzatıldı

6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği her yıl Nisan ayı sonuna kadar girilmesi(doldurulması) zorunlu olan Yıllık İşletme Cetvelini Covid-19 salgın riski nedeniyle veremeyen sanayicilerimizin yine 6948 sayılı Kanun çerçevesinde Bakanlığımıza başvurusu halinde 4 aya kadar uzatılması bakanlığımız yetkisindedir. Bu kapsamda Mücbir sebep bildirme ve yıllık işletme cetveli veri girişi erteleme taleplerini; sanayi sicil bilgi sistemine girerek ana sayfada bulunan “Yardım Dokümanları” > “Mücbir Sebep Bildirimi” menüsünde yer alan adımları izleyerek sistem üzerinden İl Müdürlüğümüze gönderebilirler.

Sanayi Sicil Belgelerinde ibraz süreleri uzatıldı

Sanayicilerimizin mağdur olmaması amacıyla Bakanlığımızın teklifi üzerine EPDK tarafından alınan 9 Nisan 2020 tarihli ve 9294 sayılı Karar çerçevesinde; elektrik tarifelerinde sanayi aboneliğinden yararlanan sanayicilerimiz için aranan vize edilmiş Sanayi Sicil Belgelerinin dilekçe ekinde ibrazı için verilmiş ya da verilecek olan 30 günlük sürenin;  Sanayi Sicil Belgesi vize süreleri 1 Mart 2020 tarihi itibariyle dolan veya 30 Haziran 2020 tarihine kadar dolacak olan sanayi işletmeleri için 90 gün olarak uygulanması karar altına alınmıştır.”