Eğitimde olası iş birliği imkânları görüşüldü

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan ile Zonguldak İdare Mahkemesi Başkanı Halil Onur'u ağırladığı ziyaretinde bu yıl ilk kez öğrenci alacak olan Bartın Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Mahkeme Büro Hizmetleri Programı hakkında görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette BARÜ'nün ulusal ve uluslararası başarıları, vizyon projeleri ile topluma hizmet uygulamalarından da bahsedilerek bölgesel kalkınma odaklı faaliyetlerinin önemine de değinildi.

Eğitimde olası iş birliği imkânları görüşüldü

 

 

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan ile Zonguldak İdare Mahkemesi Başkanı Halil Onur, Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette bu yıl ilk kez öğrenci alacak olan Bartın Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Mahkeme Büro Hizmetleri Programı hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

“Geleceğimize değer katmaya devam ediyoruz”

Yükseköğretim kurumlarının temel hedeflerinden birinin nitelikli insan kaynağı yetiştirmek olduğunu kaydeden Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bir yandan hukuk ve adalet alanındaki nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi yönünde çalışmalar yaparken diğer yandan bilimsel çalışmalarımız ve geliştirdiğimiz uygulamalarla geleceğimize değer katmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda kamu-üniversite iş birliği kapsamında iş yeri uygulama eğitimi başta olmak üzere önemli konularda fikir paylaşımında bulunduk. Yakın ilgileri ve destekleri için Zonguldak Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Abdurrahim Alan ile Zonguldak İdare Mahkemesi Başkanımız Sayın Halil Onur’a teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Alan ile İdare Mahkemesi Başkanı Onur da olası iş birliklerinden duyacakları memnuniyeti dile getirerek yakın ilgileri dolayısıyla Rektör Uzun’a teşekkür etti.

Ziyarette BARÜ’nün ulusal ve uluslararası başarıları, vizyon projeleri ile topluma hizmet uygulamalarından da bahsedilerek bölgesel kalkınma odaklı faaliyetlerinin önemine de değinildi.

Ayrıca Teknofest 2024’e hazırlanan BARÜ Havacılık ve Uzay Kulübü öğrencilerinin çalışma alanları gezilerek geliştirilen projeler hakkında bilgi alındı. Daha sonra Türkiye’nin alanında en kapsamlı tesislerinden biri olan Engelsiz Yaşam Merkezinde yürütülen faaliyetlerin yerinde görülmesiyle ziyaret son buldu. (Haber Merkezi)