EĞİTİM-BİR-SEN GENİŞLETİLMİŞ İL DİVAN TOPLANTISINI YAPTI

Gündemi 4. Dönem Toplu Sözleşmesi oluşturdu

EĞİTİM-BİR-SEN GENİŞLETİLMİŞ İL DİVAN TOPLANTISINI YAPTI

Haber merkezi

Eğitim-Bir-Sen Bartın Şubesi Genişletilmiş İl Divan Toplantısını gerçekleştirdi.  Genel Başkan Yardımcımız Atilla Olçum’un da katıldığı toplantıda toplu sözleşmelerde en çok kazanımı elde etmiş bir sendika olarak 4. Dönem Toplu Sözleşmesine de "Talebiniz Teklifimiz Olsun" sloganıyla hazırlandıklarını ifade ederek üç alternatifli bir teklifle masaya oturduklarını söyledi.

 Eğitim-Bir-Sen Bartın Şubesi Genişletilmiş İl Divan Toplantısını gerçekleştirdi. Bartın Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya Genel Başkan Yardımcımız Atilla Olçum, Eğitim-Bir-Sen Bartın Şubesi Başkanı Muhammet Akça, Yönetim Kurulu Üyeleri, ilçe başkanları ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, üniversite temsilciliği, şube denetleme ve disiplin kurulu ile kadınlar komisyonu üyeleri katıldı.  Bartın’da merkezde ve üç ilçede yetkili olduklarını ve üye çalışmasının hızla devam ettiklerini söyleyen  Akça  “Bizim davamız sadece sahada rakiplerimizi karalayarak, bir üye daha fazla yapalım şeklinde olmadı.  Biz değerler sendikacılığı yapıyoruz. Değerlerin en üst seviyede, zirvede, en yükseklerde olmasını savunan bir sendikayız. O gün 140 üye ile arkamıza aldığımız destekle çıktığımız yolda bugün sene 2017’de 1200 üye sayısı ile Bartın’ın yetkili sendikası olarak, sizlere hizmet ediyoruz. O zamanlar haydi toplanın dediğimiz zaman 3-5 arkadaşı zar zor bir araya getirebilmenin stresini yaşarken, bugün divan toplantımız var, Ankara’dan misafirimiz var, toplanalım ve teşkilatımızın gücünü gösterelim dediğimiz zaman 140 tane arkadaşımızı burada toplanabilecek kadar cesur ve yürekli insanlar olduğumuzu görmenin de mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

“TEOG'UN YERLEŞTİRME SİSTEMİ AYRIŞTIRICI BİR SİSTEM”

 

Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum ise yaptığı konuşmada ülke gündemini, 4. Dönem Toplu Sözleşmesini ve TEOG'u değerlendirdi. Olçum, 2016 yılında TEOG'la ilgili ilk çalışmalarını sendika tarafından yapıldığını ve bu çalışmanın hem Bakanlığa hem de Cumhurbaşkanlığına sunulduğunu ifade etti. Olçum, TEOG'un sınav yönüyle yani kurgusal olarak çok büyük sıkıntılar taşımadığını; ancak yerleştirme yönüyle ayrıştırıcı bir yönünün olduğunu belirtti. Eskiden aynı sınıftan doktor çıktığı gibi manavın da ayakkabıcının da çıkabileceğini ifade eden Olçum şimdi TEOG'la toplumsal bir ayrışma yaşadığını kaydetti.

ORÇUM: “BİZ KÖPRÜ OLMAYA TALİBİZ”

Bu ülkenin bir darbeler ülkesi haline getirildiğini ifade eden Olçum, 15 Temmuz’da sendika olarak dik bir duruş sergilediklerini söyledi. Olçum, “Cesur biri ayağa kalktığında etrafındakileri de omurgasıyla sertleştirir” dedi ve ne zaman bu ülkeye ve ülkenin değerlerine tuzak kuranlar ortaya çıksa Eğitim-Bir-Sen’in ve Memur-Sen’in bunun karşısında olacağını  vurguladı. Olçum, bu ülkenin dik duran sivil toplum kuruluşlarına ihtiyacı olduğunu da ifade etti. “Birileri köprü olmazsa biz millet olarak bu nehrin kenarında daha çok gezeriz diyen” Olçum, her zaman köprü olmaya talip olduklarını söyledi.

“15 TEMMUZ’U ANLAMADAN 4. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞMESİNİ ANLAYAMAYIZ”

Toplu sözleşmelerde en çok kazanımı elde etmiş bir sendika olarak 4. Dönem Toplu Sözleşmesine de "Talebiniz Teklifimiz Olsun" sloganıyla hazırlandıklarını ifade eden Olçum, üç alternatifli bir teklifle masaya oturduklarını söyledi. Sağdaki ve soldaki sendikaların hiçbir yetkisi olmadığı halde yarınları kirletmek adına toplu sözleşme sürecini sirk meydanına çevirdiklerini hatırlatan Olçum, meselenin yarım puan meselesi olmadığının çok iyi anlaşılması gerektiğini ifade etti. Toplu Sözleşmeyi anlamanın en iyi yolunun kazanımların 15 Temmuz süreciyle değerlendirilmesi olduğunu dile getiren Olçum, Eğitim-Bir-Sen'in hem içe  ve dışa  bir yolculuk olduğunu kaydetti.