Dursun'dan Günay ve ekibine 'hayırlı olsun' ziyareti

Dursun: 'Anayasa referandumu Türkiye için bir fırsat'

Dursun'dan Günay ve ekibine 'hayırlı olsun' ziyareti

Haber Merkezi

İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, ocakta yapılan 5. Olağan Genel kurulda güven tazeleyerek yeniden başkan seçilen Bartın İli Muhtarlar Derneği Başkanı Reşat Günay, Yönetim Kurulu Üyeleri ve derneğe bağlı muhtarlara hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette İl Özel İdaresi’nin 2005 yılından bu yana Bartın’a yaptığı çalışmaları anlatan Dursun, nisan ayında yapılması planlanan anayasa değişikliği referandumunun da Türkiye’de istikrarın ve büyümenin devam etmesi için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, ocakta yapılan 5. Olağan Genel kurulda güven tazeleyerek yeniden başkan seçilen Bartın İli Muhtarlar Derneği Başkanı Reşat Günay, Yönetim Kurulu Üyeleri ve derneğe bağlı muhtarlara hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. dernek binasına yapılan ziyarette Dursun, “Bizler her zaman muhtarlarımız ile yakın ilişkiler içerisinde fikir alışverişinde bulunarak taleplerini önemsiyoruz. Özveri ile çaba sarf eden muhtarlarımız tüm kamu kurumları arasında adeta bir köprü vazifesini üstlenerek büyük bir fedakarlıkla köylerine hizmet etmeye çalışıyorlar. Aslında yaptıkları çalışmalar ile bizlerinde işlerini kolaylaştırmaktadırlar” dedi.

2017’DE 31 KİLOMETRE ASFALT YAPILACAK

2017 Mali Yılı Yatırım ve Çalışma Programlarını bu anlayışla hazırlamaya çalıştıklarını ifade eden Kenan Dursun, “O nedenle onların gayretlerine kayıtsız kalmayarak, 2017 Mali Yılı Yatırım ve Çalışma Programlarını bu anlayışla hazırlamaya çalıştık. Yapılan programlarla önceliklere yer verdik. 2017 programlarıyla 31 kilometre 1. Kat asfalt yolun yapımını planladık. Grup yollarında ise sıcak asfalt ile 18 kilometre standart yükseltme çalışmalarına devam edilecek. Bunun yanında 20 kilometre beton yol yapılacak. Yine 20 kilometrelik bir alanda yeni yol çalışmalarını planlandık. 12 yıldır planlı ve gayretli çalışmalarla görev ve sorumluluk alanlarında yer alan bin 950 kilometrelik yol ağının yüzde 86’sına denk gelen bin 700 kilometrelik bölümünde hedefe ulaştıklarını kalan kısmında dönem içeresinde tamamlamayı planladık. Bizi bu alanda başarıya taşıyan kaynak ise AK Parti iktidarının 2005 yılında reform niteliği taşıyan 5302 sayılı Özel İdare Kanunu” dedi.

“TABLO ORTADA”

2005 yılından bu yana yapılan çalışmaları da aktaran Kenan Dursun sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bartın’da 2005 yılından öncesine bakıldığında kırsaldaki toplam yol ağı 1600 kilometre. Bu yol ağının 320 kilometresi ancak  asfaltlanabilmiş. Diğer kalan kısmı  ise dere malzemesi ile ayakta tutulmaya çalışılmış. Bu  zor  dönem   kayıtlarda yer alıyor. Sonuç olarak  bu tablo  Bartın’ın köylerinde ulaşımla ilgili büyük sıkıntıların yaşandığını açıkça ortaya koymaktadır. O nedenle   80 yıl boyunca çözülemeyen kronikleşmiş sorunlar 2005 yılında masaya yatırılmış ve reform niteliğinde bir değişimle kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın yüzü güldürülmüştür. Sadece 2005 yılından bugüne kadar Bartın’da yol ve ulaşım hizmetlerinde KÖYDES dahil 1360 kilometresi asfalt, 1600 kilometresi stabilize, 100 kilometresi  sıcak asfalt  kaplama yol çalışması yapılırken, yine köylerimizin mahalle içerisindeki yollarda 100 kilometrede kilitli parke taşıyla yol düzenlemeleri yapılmıştır. Ayrıca, köylerimizdeki su sorunlarının giderilmesi amacıyla 400 ünitede içme suyu projeleri hayata geçirilmiştir. Şimdi geçmiş 80 yılı son 12 yılla kıyasladığımızda tablo ortadadır. 80 yılda 320 kilometre asfalt üretebilen bir yapıdan bugün 12 yılda 1400 kilometre asfalt üreten bir yapıya kavuşturulması. O dönem çok eleştirilen bu yasanın, ne kadar doğru bir yasa olduğunu 12 yıl sonra bugün daha iyi anlaşılmasına sebep olmuştur. Artık ülkemiz bu kazanımlarından geriye adım atmayacaktır.

“MİLLETİMİZ BİZLERDEN DAHA BÜYÜK HİZMETLER BEKLEMEKTEDİR”

Şimdi milletimiz bizlerden daha büyük hizmetler beklemektedir. O nedenle yeni anayasaya duyulan ihtiyaç her yönüyle ortadadır. Nisan ayında milletimizin onayına sunulacak olan anayasa değişikliği Türkiye’nin istikrarlı ve güvenliği için çok önemli. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle Türkiye’de krizlere ve büyük sorunlara yol açan koalisyon dönemleri artık tarihe karışacak. Türkiye’de mevcut parlamenter sistem ile  93 yıldır 65 hükümet kuruldu. Ortalama hükümetlerin görev sürelerinin 1 buçuk yıla denk geliyor. Bu sistem istikrarsızlık üretiyor. O nedenle büyük problemler uzun yıllar sümen altı edilmek zorunda kalındı.

“ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ REFERANDUMU ÜLKEMİZ İÇİN TARİHİ BİR FIRSAT”

O nedenle anayasa değişikliği referandumu ülkemiz için tarihi bir fırsat. İstikrar ve kalkınmayı sürekli hale getirecek bir hükümet sistemi olan Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile güçlü ve huzurlu bir Türkiye’nin inşasını gerçekleştirecek. Değişikliğe tam destek verilmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde seçimlerden mutlaka tek başına iktidar çıkacak. Siyasi istikrar kalıcı hale gelecek. İki seçim arasında 5 yıl kesintisiz icraat dönemi olacak. Hükümete güvenoyunu da millet verecek. Bu vesileyle de hükümet kurma sorunu artık yaşanmayacak. Bir başka ifadeyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle hızlı ve etkili yönetim hedefleniyor.

“EKONOMİK BÜYÜME, REFAH VE KALKINMANIN GARANTİSİ OLACAK”

Bu sistem ekonomik büyüme, refah ve kalkınmanın garantisi olacaktır. En önemlisi de vesayet anlayışına son vererek millet iradesini öne alan Meclis ve hükümeti,  milletin seçecek olması demokrasimiz açısından  son derece önemli bir gelişme. O nedenle bu tarihi fırsatın iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Bugün burada olduğu gibi yine köy köy giderek 18 maddeden oluşan değişiklikleri köy ziyaretlerinde halka anlattık. Rejim değişikliği ve diktatörlük iddiaları ile algı operasyonu yapılmaya çalışılan bir ortamda halkımıza ulaşarak onları doğru bilgilendirmeye çalıştık. Bu çalışmalara halk oylamasına kadarda devam edeceğiz.”

GÜNAY: “GELDİĞİMİZ NOKTA GEÇMİŞ DÖNEMLERLE KIYASLANAMAZ”

Bartın İli Muhtarlar Derneği Başkanı Reşat Günay ise yürütmekte olduğu Muhtarlar Derneği Başkanlığı görevine muhtarların tamamının desteğini alarak yeniden göreve getirilmiş olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunun söyledi. Günay, “Bu nedenle kendisine inanan ve güvenen tüm muhtarlara da buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Bugün derneğimize gelerek ziyaretleriyle bizleri onurlandıran İl Genel Meclis Başkanımız Sayın Kenan Dursun’a da göstermiş olduğu ilgisinden dolayı şahsım ve dernek üyesi tüm muhtarlarımız adına teşekkür ediyoruz. Kendisinin uzun bir dönemdir muhtarlık görevini yürütüyor. Yine kendisi gibi 2005 yılı öncesinden hala göreve devam eden muhtarlar var. Eski dönemin zorluğunu en iyi bilenler de kendileri. Bugün geldiğimiz nokta geçmiş dönemlerle kıyaslanamayacak kadar farkların her yönüyle ortaya çıktığı bir dönemdir. O nedenle eski dönemde içme suyu olmayan köylere içme sularının getirildiği yine ulaşım sıkıntısı yaşayan köylere konforlu ulaşımın sağlandığı, bu yeni dönemi önemsiyoruz. Bundan sonra yapılacak tüm güzel işlere de hep birlikte sahip çıkacağız. Köylerimize bu güzel hizmetleri getirmeye çalışan tüm arkadaşlarımıza tekrar teşekkür ediyor, bundan sonra yapılacak tüm çalışmalarda da kolaylık ve başarılar diliyoruz” dedi.