Derya Uluğ ve Kıraç'ta İnkumu'nu salladı

Bartın Belediyesince bu yıl 6. Kez düzenlenen Kum Zambağı Festivali sona erdi. Ünlü Sanatçılar Derya Uluğ ile Kıraç'ın sahne aldığı festivalde bir dizi etkinlik yapılırken binlerce kişi ise Derya Uluğ ve Kıraç'ın şarkılarıyla gönüllerince eğlendi.

Derya Uluğ ve Kıraç'ta İnkumu'nu salladı

Bartın Belediyesi 6.İnkumu Kum Zambağı Festivali etkinlikleri sona erdi. 19-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen festival programı kapsamında bir dizi etkinlikler gerçekleştirdi. Ülkemizin ve ilimizin dört bir yanından gelerek eğlenceye doyan misafirler, üç gün süren festival boyunca unutulmaz dakikalar yaşadı. 3 gün boyunca devam eden etkinliklere Milliyetçi Hareket Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Lünen-Bartın Kardeş Şehir Başkanı ve Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Milletvekili, Meclis Başkan Yardımcısı Rainer Schmeltzer ve eşi Renate Schmeltzer, Kardeş Şehir Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Aysun Aydemir ve eşi Prof. Dr. İbrahim Ahmet Aydemir, Bartın Belediye Başkanvekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Erol Demirkoparanoğlu ve Necmi Balık, Bartın İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, Hasankadı Belediye Başkanı Şeref Emiroğlu, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, Milliyetçi Hareket Partisi Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, Belediye Meclis Üyeleri, MHP Bartın İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP Amasra İlçe Başkanı Gürkan Özengi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Halk Danslarından olağanüstü performans

Büyük ilginin olduğu etkinlikler 19 Ağustos Cuma günü Halk Dansları gösterileriyle başladı. Bosna Hersek ve Bartın Belediyesi Halk Dansları toplulukları performans sergiledi. Gösterilerin ardından da Festival etkinlikleri çerçevesinde 10-19 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen Bartın Belediye Başkanlığı İnkumu Plaj Voleybol Turnuvasında ve Tenis Turnuvası’nda dereceye girenleri ödülleri taktim edildi.

Sporculara ödül

33 takım ve 180 sporcunun katılım sağladığı Bartın Belediye Başkanlığı İnkumu Plaj Voleybol Turnuvası birincisi Afacanlar ve ikincisi Kabile takımları ile Master Erkekler 1, Master Erkekler 2, Kadınlar A, Kadınlar B, Kadınlar C, Erkekler A, Erkekler B ve Erkekler C kategorilerinde gerçekleştirdiğimiz Tenis Turnuvası’nda dereceye giren toplam 26 sporcuya ödüllerini Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, festival programı için ilimize gelen Lünen-Bartın Kardeş Şehir Başkanı ve Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Milletvekili, Meclis Başkan Yardımcısı Sayın Rainer Schmeltzer, Milliyetçi Hareket Partisi Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, Merkez İlçe Başkanı Murat Demir ve Belediye Meclis Üyeleri verdi. Belediye Başkanı Cemal Akın, turnuvaların düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür ederek, dereceye giren sporcuları tebrik etti.

Derya Uluğ İnkumu’nu salladı

Etkinliklerin ikinci gününde 20 Ağustos Cumartesi günü ünlü sanatçı Derya Uluğ sahne aldı. Konser öncesi gerçekleştirilen havai fişek gösterisi görsel şölen oluşturuldu. Etkinlik sırasında konser alanında olan çocuklar ve vatandaşlar bu muhteşem renk cümbüşünü izledi. Yaklaşık 10 dakika süren havai fişek gösterisi izleyenleri adeta büyüledi. Bazı vatandaşlar o anları cep telefonları kameralarına kaydederek ölümsüzleştirdi. Gösterinin ardından sahneye çıkan Derya Uluğ, Bartınlılara şarkılarıyla unutulmaz bir gece yaşattı. Konser sonunda Belediye Başkanı Cemal Akın, ünlü sanatçıya çeşitli hediyeler vererek, festival programına sağladığı katkı için teşekkür etti.

Kıraç’tan muhteşem konser

Etkinliklerin üçüncü ve son günü 21 Ağustos Pazar günü ise ünlü sanatçı Kıraç Bartınlılarla buluştu.  Sevilen şarkılarıyla Bartınlıları coşturan Kıraç, söylediği şarkılar ve sahne performansıyla unutulmaz bir konsere imza attı. Keyifli geçen konserde binlerce vatandaş hep birlikte Kıraç’ın söylediği şarkılara eşlik etti. Sanatçıya daha yakın olmak isteyen hayranları fotoğraf makineleriyle gerekse cep telefonlarıyla görüntü çekmek için büyük bir uğraş verdi. Hiçbir taşkınlığın olmadığı konserde Kıraç, hayranları güzel bir gece yaşadı. Konser arasında sahneye gelen Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, sanatçıya çeşitli hediyeler verdi. Başkan Akın’a teşekkür eden Kıraç, konserine kaldığı yerden devam edip hayranlarını gecenin geç saatine kadar coşturdu. Konser sonrası gerçekleştirilen havai fişek gösterisi de görsel şölen oluşturuldu. Kıraç konseri ile 6.İnkumu Kum Zambağı Festivali sona ermiş oldu.

El emeği göz nurları satıldı

Gerçekleştirilen konserlerin yanı sıra “Üretken Belediyecilik” ve “Üreticiyi Pazarla Buluşturan Belediyecilik” anlayışıyla Bartın Belediyesi tarafından her hafta Pazar günleri kapalı otoparkta açılan “El Emeği Göz Nuru Pazarı” 6.İnkumu Kum Zambağı Festivali etkinlikleri çerçevesinde bu kez de İnkumu Karavanpark karşısında kuruldu. “Yerel Ticaretin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında kurulan pazarda el emeği ürünler misafirlerin beğenisine sunuldu. Hanımların evlerinde yaptıkları el emeği göz nuru ürünleriyle ev ekonomilerine katkıda bulunmaları adına kurulan Pazar 18-21 Ağustos 2022 tarihleri arasında açık kaldı.

 

Derya Uluğ ve Kıraç'ta İnkumu'nu salladı
Derya Uluğ ve Kıraç'ta İnkumu'nu salladı
Derya Uluğ ve Kıraç'ta İnkumu'nu salladı
Derya Uluğ ve Kıraç'ta İnkumu'nu salladı
Derya Uluğ ve Kıraç'ta İnkumu'nu salladı
Derya Uluğ ve Kıraç'ta İnkumu'nu salladı
Derya Uluğ ve Kıraç'ta İnkumu'nu salladı
Derya Uluğ ve Kıraç'ta İnkumu'nu salladı