DANIŞTAY, 1/100.000'LİK PLAN DEĞİŞİKLİĞİNİ İPTAL ETTİ

Bartın Platformu ve Amasra Belediyesi, Hattat Enerji ve Maden A.Ş (HEMA) tarafından Amasra İlçesine yapılmak istenen termik santralli işleyen 1/100.000'lik Çevre Düzeni Planı (ÇDP) değişikliğinin Danıştay 6. Dairesi tarafından iptal edildiğini açıkladı. Platform haberi 'Amasra'da termik santral haritadan silindi' sözleriyle duyururken Amasra Belediyesi de 'Yıllardır sürdürülen 'Termiksiz Yaşam Mücadelesi' zaferle sonuçlandı' ibaresiyle gelişmeyi kamuoyuyla paylaştı.

DANIŞTAY, 1/100.000'LİK PLAN DEĞİŞİKLİĞİNİ İPTAL ETTİ

 Bartın Platformu ve Amasra Belediyesi, Hattat Enerji ve Maden A.Ş (HEMA) tarafından Amasra İlçesine yapılmak istenen termik santralli işleyen 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planı (ÇDP) değişikliğinin Danıştay 6. Dairesi tarafından iptal edildiğini açıkladı. Haberi sosyal medya hesabından “Müjdeler olsun” başlığıyla duyuran Platform “Müjdeler olsun. Yıllardır sürdürdüğümüz Termiksiz yaşam mücadelesi zaferle sonuçlandı. Danıştay 6. Dairesi 1/100 binlik ÇDP planına termik santrali işleyen değişikliği iptal etti. Amasra'da termik santral haritadan silindi. Bir kara defterde kapatılmış oldu böylece. Bu mücadelede emeği geçen herkese çok çok teşekkürler” ifadelerinde bulundu ve 20 Kasım Cumartesi saat 12.00 de Amasra'da kutlama yapacaklarını kaydetti.  

Amasra Belediyesi: “Bu zafer hepimizin”

Amasra Belediyesi de gelişmeyi sosyal medya hesabından kamuoyuyla paylaştı ve “Yıllardır sürdürülen Termiksiz Yaşam Mücadelesi zaferle sonuçlandı. Danıştay 6. Dairesi 1/100 binlik ÇDP planına termik santrali işleyen değişikliği iptal etti. Emeği geçen herkese teşekkürler... Bu zafer hepimizin...” dedi.