CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BEKLENEN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ

Bartın-Amasra-Kurucaşile-Cide yolunun Karaman'a kadar tamamlanan kısmının açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Açılışta yolda tamamlanan kısımla birlikte seyahat süresinin 15 dakika daha kısaldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Bu yol projemizde 14,9 kilometre olan güzergahı 11,8 kilometreye indirerek 3,1 kilometre kısalttık. Bu şekilde seyahat süresini de 15 dakika düşürdük. Hizmete alınan kesimin burada yaşayan kardeşlerimiz başta olmak üzere milletimize zamandan 9,1 milyon lira ve akaryakıttan 1,7 milyon lira olmak üzere toplamda 10,8 milyon lira tasarruf sağlayacağına inanıyoruz. Bartın-Amasra-Kurucaşile-Cide yolunun tamamının hizmete girmesiyle de yol mesafesini 15 kilometre kısaltmış olacağız' dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BEKLENEN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ

 

Kurucaşile, Bartın’a 15 dakika daha yakın

Bartın-Amasra-Kurucaşile-Cide yolunun Karaman’a kadar olan tamamlanan kısmının açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferansla, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun da bizzat katılımıyla açıldı. Yolun açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirilirken açılış için Bartın’a gelen Bakan Karaismailoğlu’nu da Saltukova Havaalanında Bartın Valisi Sinan Güner, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı karşıladı.

Bakan’dan Valilik ve esnaf ziyareti

Adil Karaismailoğlu ildeki ziyaret turuna ise Bartın Valiliğiyle start verdi. Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Karaismailoğlu, makamda bir süre Vali Güner, Belediye Başkanı Cemal Akın ve Milletvekili Tunç’la bir süre sohbet edip ildeki yatırımlar ile talep ve önerileri değerlendirdi. Adil Karaismailoğlu, Valilik ziyareti sonrasında Bartın Hükümet Caddesinde esnaf ziyaretlerinde bulundu. esnafa hayırlı işler dileyerek esnafla sohbete den Karaismailoğlu aynı zamanda Bartın Belediyesi tarafından yapılan Kent Müzesini de ziyaret ederek Bartın tarihi hakkında bilgi aldı.

Kastamonu da açılışa katıldı

Adil Karaismailoğlu daha sona beraberindekilerle birlikte açılışın yapılacağı Bartın-Kurucaşile yoluna hareket etti. Yolun Cumayanı Şantiyesini de ziyaret eden Karaismaioğlu burada firma yetkililerinden çalışmalara ilgili bilgi aldı.  Açılış töreninde ise Bartın Valisi Sinan Güner, Kastamonu Valisi Avni Çakır, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri  Metin Çelik ve Hakkı Köylü, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, Karayolları Genel Müdürü Abulkadir Uraloğlu, Karayolları Kastamonu Genel Müdürü Yüksel Oğuzhan ve Çelikler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Çelik de yer aldı.

Karaismailoğlu: “Gelecek hedeflerimizi desteklemek için hayata geçiriyoruz”

Yolun açılış töreninde ise Adil Karaismailoğlu şöyle konuştu:

“Sayın Cumhurbaşkanım, ülkemizin dört bir köşesinde bütünsel kalkınma hedefi doğrultusunda hayata geçirdiğimiz ulaşım ve iletişim yatırımlarımızdan bir tanesi olan  Bartın-Amasra Kurucaşile-Cide Yolumuzun, Çarkaz-Karaman kesiminin açılışlarına teşriflerinizden dolayı şükranlarımı sunuyor, sizleri saygıyla selamlıyorum. İnsan, yük ve veri ulaştırmada ortaya koyduğunuz vizyon doğrultusunda dev adımlar atıyor;

Yaptığımız her işi ülkemizin âli menfaatlerini ve gelecek hedeflerimizi desteklemek için hayata geçiriyoruz.

“11,8 kilometrelik kesimi bölünmüş yol standardında bugün hizmete açıyoruz”

Sayın Cumhurbaşkanım, Batı Karadeniz’in cennet köşelerinden; Zonguldak ve Bartın’ı 

Amasra’ya Kurucaşile ve Cide’ye bağlayan 90 kilometrelik mevcut yolu, 75 kilometre uzunluğunda yeniden projelendirdik. Söz konusu yolun, Çakraz-Karaman Köyü arasında kalan 11,8 kilometrelik kesimini bölünmüş yol standardında bugün hizmete açıyoruz.  Bu şekilde, güzergâhın 37,6 kilometrelik kesimi bölünmüş yol olarak 4,5 kilometrelik Amasra tüneli bağlantısı da tek yol standardında tamamlanmış oldu. 11.8 km ilk yolumuzun 5 km si çift tüp tünel olarak yapılmıştır. Ayrıca, 267 metre viyadük , 320 metrelik 6 adet çift köprü ve Bunlara ek olarak 4 adet de kavşak tamamladık. Dağlık ve zor coğrafi şartlardaki yollarımızı, tünel ve viyadüklerle, çok daha geniş, rahat ve emniyetli hâle getirdik.

“Seyahat süresini de 15 dakika kısalttık”

Sayın Cumhurbaşkanım,Bu yol projemizle; 14.9 km olan yol güzergâhı 11.8 km’ye düşürerek 3,1 kilometre kısalttık. Seyahat süresini de 15 dakika kısalttık. Bölünmüş yol yapım çalışmalarına devam ettiğimiz Bartın-Amasra-Kurucaşile-Cide Yolu’nun tamamının hizmete girmesiyle de yol mesafesi 15 kilometre kısalmış olacak. Bartın-Amasra-Kurucaşile-Cide Yolu projemizin sadece açılışını gerçekleştirdiğimiz Çakraz-Karaman Köyü kesiminin bedeli 1 milyar 455 milyon liradır.

“Türkiye, ulaştırma ve haberleşme alanında yatırımlarına var gücüyle devam edecek”

Sayın Cumhurbaşkanım, Türkiye, ulaştırma ve haberleşme alanında yatırımlarına var gücüyle devam edecek. Sanayicimiz, ihracatçımız, çiftçimiz, turizmcimiz için uzakları yakın eden projelerimizi birbiri ardına hayata geçireceğiz. Sözlerimi bitirirken, huzurlarınızda projemizde emeği geçen tüm mühendis, teknisyen ve işçi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Türkiye’nin dört bir yanında attığımız her adımda liderliğiniz ve desteğinizle her daim yanımızda olduğunuz için şükranlarımı sunuyorum.  Zonguldak Bartın Amasra Kurucaşile-Cide Yolumuzun, ülkemize ve milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Arz ederim Sayın Cumhurbaşkanım.”

Erdoğan: “Şehirlerimize hayırlı olmasını diliyorum”

Adil Karaismailoğlu’nun konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  yolun açılışını yapmak için telekonferansla Bartın’a bağlandı. Konuşmasına Bartın, Kastamonu ve Bartın halkını selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi:

“Aziz milletim, sevgili Bartınlılar, sevgili Kastamonulular, sevgili Zonguldaklılar, çok değerli kardeşlerim, sizleri en kalbi duygularımla, hasretle ve muhabbetle selamlıyorum. Bartın’ın, Kastamonu’nun ve Zonguldak’ın tüm ilçelerindeki, tüm hanelerindeki kardeşlerime Ankara’dan sevgilerimi gönderiyorum. Bu açılış programı vesilesiyle canlı bağlantıyla da olsa sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Açılışını yaptığımız Bartın-Amasra-Kurucaşile-Cide yolu, Çakraz-Karaman Köyü kesimlerinin şehirlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

“Bölge yurt içinden ve yurt dışından ciddi sayıda turist çekmeye başladı”

Bu yolun güzergahı Fatih Sultan Mehmet’in Çeşm-i Cihan yani dünyanın göz bebeği olarak tarif ettiği bir coğrafyadan geçiyor. Amasra’nın merkezinde yer aldığı bu bölge tarihi dokusu ve tabi güzellikleriyle Batı Karadeniz’in en nadide yerleri arasında bulunuyor. Son yıllarda ülkemizin turizm alanında yakaladığı ivmeye bağlı olarak bölgeye yurt içinden ve yurt dışından ciddi sayıda turist çekmeye başladı. Ancak bölgenin zorlu coğrafi şartları turizm ve diğer alanlardaki potansiyelinin tam manasıyla hayata geçmesine engel teşkil ediyor. Özellikle ulaşım konusunda hem buralarda yaşayan kardeşlerimiz hem de bu güzergahı kullanan yolcularımız sıkıntılarla karşılaşıyordu.

90 kilometre uzunluğundaki yolu 75 kilometreye düşürecek şekilde yeniden projelendirdik”

Bu sorunu çözmek amacıyla doğu-batı yönünde ulaşımı sağlayan Bartın ile Amasra’yı Kurucaşile ve Cide’ye bağlayan 90 kilometre uzunluğundaki yolu 75 kilometreye düşürecek şekilde yeniden projelendirdik. Peyderpey hizmete açtığımız bu yolun Çakraz ve Karaman Köyü arasında kalan 11,8 kilometrelik kesimini bugün hizmete sunuyoruz. Böylece güzergahın 37,6 kilometrelik kesimi bölünmüş yol, 4,5 kilometrelik Amasra bağlantısını ise tek yol standardında tamamlamış oluyoruz.

3 tünel, 6 köprü ve 4 kavşak tamamlandı

Bugün açılışını yaptığımız kesimler 968 metrelik Çakraz Tünelinin yanı sıra  bin 529 metrelik Cumayanı Tüneli ve 2 bin 316 metrelik Dizlermezeci Meydan Tünelleri de bulunuyor. Ayrıca bu güzergahta 267 metrelik Cumayanı Viyadüğü ile 320 metrelik 6 adet çift köprüde inşa ettik. Yine proje kapsamında Akkonak, Kalaycı, Cumayanı ve Meydan olmak üzere toplam 4 adet kavşağın yapımını tamamladık.

“Toplam 10,8 milyon lira tasarruf sağlayacağına inanıyoruz”

Dağlık ve gerçekten sıkıntılı bir bölgede yer alan yollarımızı tünel ve viyadüklerle çok daha geniş, rahat ve emniyetli hale getirdik. Bu yol projemizde 14,9 kilometre olan güzergahı 11,8 kilometreye indirerek 3,1 kilometre kısalttık. Bu şekilde seyahat süresini de 15 dakika düşürdük. Hizmete alınan kesimin burada yaşayan kardeşlerimiz başta olmak üzere milletimize zamandan 9,1 milyon lira ve akaryakıttan 1,7 milyon lira olmak üzere toplamda 10,8 milyon lira tasarruf sağlayacağına inanıyoruz.

“Yolunun tamamının hizmete girmesiyle de yol mesafesini 15 kilometre kısaltmış olacağız”

Bartın-Amasra-Kurucaşile-Cide yolunun tamamının hizmete girmesiyle de yol mesafesini 15 kilometre kısaltmış olacağız. Böylece turizmden ticarete, yatırımdan tarıma uzanan geniş bir yelpazede Batı Karadeniz bölgemizi çok farklı bir seviyeye taşıyacağız. Toplam yatırım bedeli yaklaşık 1,5 milyar lira olan Çakraz-Karaman Köyü Yolu’nun bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Bu önemli eserin inşasında emeği geçen Ulaştırma Bakanlığımız başta olmak üzere tüm kurumlarımızı, yüklenici firmalarımızı, işçisinden mühendisine herkesi tebrik ediyorum. Ülkemizin ve milletimizin hak ettiği yere ulaşması için çaba harcayan, yatırım yapan, emek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

“2023 hedeflerimizin rehberliğinde 2053 ve 2071 vizyonlarımızın altyapısını kuruyoruz”

Biz, şanlı tarihiyle, medeniyetiyle, değerleriyle büyük bir milletiz. Biz aynı zamanda geleceğe dair büyük hayalleri ve hedefleri olan bir devletiz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı olan 2023 senesine her bakımdan daha güçlü, daha üretken, daha müreffeh bir şekilde girmek istiyoruz. Bununla da yetinmiyor, 2023 hedeflerimizin rehberliğinde 2053 ve 2071 vizyonlarımızın altyapısını kuruyoruz. Ülkemizin son 19 yılda yazdığı başarı hikâyesinde ulaşım yatırımlarımızın çok büyük rolü vardır. Aynı şekilde 2023 hedeflerimiz ile 2053 ve 2071 vizyonlarımızda da ulaşıma büyük önem veriyoruz.”

“Bolu Tüneli’ni, adeta rekor sürede bu amaçla hizmete açtık”

Ulaşım projelerini planlarken ve hayata geçirirken, sadece bugünün problemlerine neşter atmakla kalmayıp, aynı zamanda Türkiye’nin geleceğini garanti altına alacak bir bakış açısıyla hareket ettiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Göreve geldiğimizde patates deposu yapılması tartışılan, tam 10 hükümet ve 17 bakan eskiten Bolu Tüneli’ni, adeta rekor sürede bu amaçla hizmete açtık. Asrın projesi Marmaray’ı ve Avrasya Tüneli’ni devreye alarak, Asya ve Avrupa’yı denizin altından iki kez buluşturduk. Bu yatırımlara Osman Gazi Köprüsü’nü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü, Nissibi Köprüsü’nü, Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli’ni, Erkenek, Cankurtaran, Sabuncubeli, Ovit, Tünellerini ve daha pek çok eseri ekledik. Yine İstanbul-Bursa- İzmir Otoyolu’nu, Kuzey Marmara Otoyolu’nu, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu’nu, Ankara-Niğde Otoyolu’nu inşa ederek 84 milyonun istifadesine sunduk. Ankara Lojistik Üssü’nü, Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı’nı, Kars-Tiflis-Bakü İpek Demiryolu Projesi’ni, Ankara-Etimesgut Yüksek Hızlı Tren Garı’nı,  Konya-Selçuklu Yüksek Hızlı Tren Garı’nı hizmete aldık.”

“Tüm bunları da muhalefetin engellemelerine rağmen hayata geçirdik”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanı sayısını da 26’dan 56’ya çıkardıklarını belirterek, 

 “Tüm bunları da muhalefetin engellemelerine rağmen hayata geçirdik. Vatan Caddesi’ne, ‘buraya uçak mı indireceksiniz?’ diye karşı çıkanlar. GAP Projesi’ni ‘milletin hakkını yiyecekler’ diye eleştirenler. Keban Barajı için ‘kurbağalara göl yapıyorsunuz’ diyenler. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü ‘buradan mutlu azınlık geçecek’ diye yaftalayanlar. Rahmetli Özal’ın inşa ettiği ikinci köprüyü engellemek için her yola başvuranlar. Sabiha Gökçen Havalimanı’na ‘uçağın inmediği yere havalimanı mı yapılır?’ diyerek güya dalga geçenler. İşte bu zihniyetin günümüzdeki temsilcileri, geride bıraktığımız 19 yıllık dönemde bizim de karşımızdaydı. Kimi zaman mahkemeler yoluyla, kimi zaman yalan furyasıyla, kimi zaman da sokak olaylarıyla ülkemize çağ atlatacak her projemizi sabote etmeye kalktılar” dedi.

“Çapsızların irademizi kırmasına müsaade etmeden doğru bildiğimiz yolda ilerlemeyi sürdürüyoruz”

“Hayırdan başka laf, kargadan başka kuş bilmeyen” kifayetsizlerin bugün de Kanal İstanbul Projesi’ne aynı saiklerle karşı çıktıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müjdesini 11 yıl önce milletimizle paylaştığımız, ciddi hazırlık yaptığımız, emek verdiğimiz, bilim insanlarının katkısını alarak tekemmül ettirdiğimiz bu vizyon projesini boğmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama biz bunlara aldırmıyor, çapsızların irademizi kırmasına müsaade etmeden doğru bildiğimiz yolda ilerlemeyi sürdürüyoruz. Çünkü biz dertliyiz, bu ülkeye ve millete sevdalıyız. Biz, her akşam yastığa başımızı koyduğumuzda, ‘bugün halk için ne yaptık, Hak için ne yaptık’ diye kendimizi sigaya çekiyoruz. Biz, Merhum Neşet Ertaş’ın o güzel ifadesiyle ‘aşkınan çalışanın yorulmayacağına’ inanıyoruz. Biz, sebat ettiği zaman Türkiye ve Türk Milleti’nin neleri başarabileceğini gayet iyi biliyoruz. Allah ömür, milletimiz de destek verdikçe ülkemize aşkla, şevkle hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Ülkemizin dört bir yanına mührümüzü vurmayı sürdüreceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda şunları kaydetti:

 “Tıpkı son 19 yıldır olduğu gibi eserlerimizle; köprüler, hastaneler, yollar, tünellerle ülkemizin dört bir yanına mührümüzü vurmayı sürdüreceğiz. Bugün açılışını yaptığımız yolu, hizmet ve eser siyasetimizin en son nişanelerinden biri olarak görüyoruz. Bartın-Amasra-Kurucaşile-Cide Yolu ‘Çakraz-Karaman Köyü Kesimi’nin’ bir kez daha şehirlerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçenleri tekrar tebrik ediyor, hepinize sevgilerimi, muhabbetlerimi sunuyorum.”

Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının ardından ise başta Bakan Adil Karaismailoğlu olmak üzere protokolün diğer üyeleriyle birlikte Bartın-Amasra-Kurucaşile-Cide yolunun Karaman’a kadar tamamlanan kısmının açılışını gerçekleştirdi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BEKLENEN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BEKLENEN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BEKLENEN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BEKLENEN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BEKLENEN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BEKLENEN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BEKLENEN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BEKLENEN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BEKLENEN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BEKLENEN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BEKLENEN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BEKLENEN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BEKLENEN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BEKLENEN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ