'Çöplük sorunu kronikleşmiş durumda'

'Çözümsüzlük almış başını gitmiş'

'Çöplük sorunu kronikleşmiş durumda'

Erkan Hızoğlu

Memleket Partisi Bartın İl Başkanı Hacı Gölbucaklı, Bartın şehir merkezine 9 kilometre uzaklıktaki İnkumu Vahşi Çöp Döküm Sahası’na giden yola tonlarca çöpün döküldüğünü belirterek Bartın’da bir doğa katliamı yaşandığına dikkat çekerken “2017 yılında da gündeme getirdiğim çöplük sorunu görüyorum ki maalesef kronikleşmiş durumda. Çözüm yerine çözümsüzlük almış başını gitmiş ve gelinen noktada Bartın’ımıza yakışmayan bir manzara ile karşı karşıyayız.” dedi.

Bartın’da Karasu köyü Boğaz mevkisinde bulunan ve 8 belediye ile İl Özel İdaresi tarafından çöplerin bırakıldığı depolama alanı tamamen doldu

Bunun üzerine çöpler, depolama alanına giden, Bartın Irmağı’nın yanından geçen yolun kenarına bırakılmaya başlandı. Yolun yaklaşık 1 kilometrelik kısmı çöplerle kaplanırken yağmur sularıyla çöplerin, ırmağa karışma riski üzerine, bölge halkı ihbarda bulundu.

Yaşanan bu gelişmeler üzerine Memleket Partisi Bartın İl Başkanı Hacı Gölbucaklı, daha önce gündeme getirdiği vahşi depolama alanını yola dökülen çöplerle yeniden gündemine aldı.

“Doğa katliamı” olarak yorumladığı konuyu 2017 yılında da gündeme getirdiğini belirterek Bartın’a yakışmayan manzaraların ortaya çıktığını belirten Gölbucaklı, “Buradan tüm Bartın halkına ve yetkililere sesleniyorum. 2017 yılında da gündeme getirdiğim çöplük sorunu görüyorum ki maalesef kronikleşmiş durumda. Çözüm yerine çözümsüzlük almış başını gitmiş ve gelinen noktada Bartın’ımıza yakışmayan bir manzara ile karşı karşıyayız. Artık bu kanayan yaraya bu doğa katliamına bir dur demenin zamanı çoktan geldi ve geçti. Yapılması gereken ne varsa acilen yapılmalı. Buradan Bartın Valiliğini, Belediyeler ve Belediyeler Birliğini, İl Özel İdaresini ve Çevre Şehircilik Müdürlüğünü göreve davet ediyorum. Bu kronikleşen sorunu çözüme kavuşturun. Artık Bartın'ın çöplük sorunu diye bir gündemi olmamalı.” dedi.