Çocuklar, bayramını kutladı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin açılışının 98. Yılı tüm yurtta olduğu gibi Bartın'da da törenlerle kutlandı.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin açılışının 98. Yılı tüm yurtta olduğu gibi Bartın’da da törenlerle kutlandı. Bartın Valiliği önünde gerçekleştirilen kutlamalara Bartın Valisi Nusret Dirim, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, İl jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yavuz Selim Kapancı, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, daire amirleri öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
“Çocukların bayramıdır 23 Nisan”
Öğrencilerin birbirinden güzel halkoyunları ve spor gösterileri sergilediği kutlamalarda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Şiremirçavuş İlkokulu öğrencisi Zeynep Nisa Kabadayı yaptı. 23 Nisan’ın Türk milletinin egemenliğinde bir basamak olduğunu ifade eden Kabadayı şunları söyledi:
“Şiremirçavuş ilkokulu Öğrencisi Zeynep Nisa Kabadayı “Bugün 23 Nisan 2018; yani Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 98. açılış yıl dönümü... Bu millet ve bu vatan için önemli bir dönüm noktasıdır 23 Nisan. İşgalci devletlerin baskısı altında görevini yerine getiremeyen Osmanlı Meclisinin yerine, bu milletin gerçek sesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş tarihidir 23 Nisan. Ulusumuzun egemenliğinde önemli bir basamaktır 23 Nisan. Tabii bir de biz çocukların bayramıdır 23 Nisan. Atatürk, çocukları çok seven, onlara değer ve önem veren bir liderdi. Cumhurbaşkanlığı sırasında da gittiği yerlerde okulları ziyaret eder, çocuklarla yakından ilgilenirdi. Ülkenin gelişip yükselmesinin çocukların iyi şekilde yetiştirilmesiyle sağlanabileceğine inanır, bu nedenle de milli eğitim işleriyle yakından ilgilenirdi.
“Dünya çocuklarının ortak şenliği”
TBMM’nin açılması, çocuklarımızın daha özgür bir ortamda yaşamasını, gelişmesini ve eğitim görmesini sağlayacaktı. Kurtuluş Savaşında kararlıca canlarını verenler, bunu vatanlarının geleceği için yapmışlardı. Bu memleketin geleceği de çocuklar değil miydi? Onun için Atatürk; “Bu bayramı Türk çocuklarına armağan ediyorum” diyerek TBMM’nin açılış sevincini çocuklarla paylaşabilme yüceliğini gösterdi. Bu nedenle, 23 Nisan bir anlamda “Çocuk Bayramı” olarak gelenekselleşti. Fakat biz, milletçe sevincimizi başkalarıyla paylaşabildiğimiz zaman mutlu olabilecek bir yapıya sahibiz. Ulusal Egemenlik sevincimizi tüm dünya çocuklarına da tattırabilmek için, her 23 Nisan’da dünyanın birçok ülkesinden çocuklar törenlerimize çağırılmaktadır. Bayramımız bir anlamda dünya çocuklarının ortak şenliğine dönüşmektedir. Bu arada Türk çocukları da, dünyada özel bayramı olan tek ülkenin çocukları olmanın kıvancını yaşamaktadır.
Öğrencilerin coşkuyla 23 Nisan şiirleri de okuduğu kutlamalarda 223 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla il genelinde düzenlenen şiir ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini ise Vali Nusret Dirim verdi. Kutlamalar çocukların il protokolüyle çektirdiği hatıra fotoğrafıyla sona erdi.