CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu'ndan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Bankoğlu: '102 Yıl Önce Küllerinden Doğmuş Bir Milletiz'

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu'ndan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri ve liderlik dehasına vurgu yaptı. Bankoğlu, Atatürk’ün sadece Türk milletinin değil, dünyanın kaderini değiştirdiğini belirterek, “Mustafa Kemal Atatürk sadece haritaları değil, dünyanın ve Türk milletinin kaderini değiştiren bir liderdir. Sonsuza kadar anılacak olma sebebi de budur,” dedi.

30 Ağustos’un Anlamı ve Önemi

Milletvekili Bankoğlu, 30 Ağustos’un, Atatürk’ün tam bağımsız bir ülke kurmayı hedeflediği zorlu yolculuğun bir parçası olduğunu ifade ederek, bu tarihin Anadolu topraklarının düşmandan temizlendiği gün olduğunu vurguladı. “30 Ağustos, Türkiye Cumhuriyeti olmanın bu son adımı, 102 yıl önce başlayan ve beş gün süren şanlı Büyük Taarruz’du,” diyen Bankoğlu, bu zaferin önemine dikkat çekti.

Rahmet ve Minnetle Anma

Açıklamasında, “Parçalanmış, istila edilmiş, yokluk ve sefalet çeken bir imparatorluktan, büyük, güçlü, kendine yeten, onurlu bir cumhuriyet inşa eden askeri ve siyasi dehamız Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi bugün ve her gün rahmet ve minnetle anıyorum,” ifadelerini kullanan Bankoğlu, Atatürk’ün başarılarının ve ona duyulan sevginin hiçbir güç tarafından azaltılamayacağını belirtti.

Bankoğlu, açıklamasını, “Bayramlarda, özel günlerde, hutbelerde Atatürk’ün adını ağzına almaya korkanlar, atalarını anmaktan aciz emir kulları bilsin ki hiçbirisinin gücü Atatürk’ün başarılarını da ona duyulan sevgiyi de azaltamaz. Her yurtsever gibi 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun diyorum!” şeklinde tamamladı. Bu ifadelerle, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın tüm yurttaşlar için kutlu ve anlamlı olduğunu vurguladı.