Çeyiz ürünleri Belediyeye fatura edildi!

Bartın Belediye Meclisi Toplantısı'nda söz alan CHP Grubu'nun Saadet Partili Belediye Melis Üyesi seçilen Emin Titiz, 31 Mart seçimlerinden 25 gün önce alınarak Belediyeye fatura ettirilen saç kurutma makinesi, epilasyon aleti, nevresim takımı, saç düzleştirici, borcam, düdüklü tencere, tost makinesi, kahve makinesi, blender gibi ürünleri gündeme getirerek Belediye envanterinde bulunmayan bu ürünlerin akıbetini sordu.

Çeyiz ürünleri Belediyeye fatura edildi!

“O ürünler belediye envanterinde yok”

Nilay Meryem ÇÖMLEK

Bartın Belediye Meclisi’nin CHP Grubu’nun Saadet Partili Belediye Meclis Üyesi Emin Titiz, tartışmalı geçen Ekim Ayı Toplantısında söz alarak önceki dönemde yapılan “fütursuzca harcamalara” dikkat çekerken belediyeye fatura edilen çeyiz paketini sordu.  

Meclis Üyesi Emin Titiz yaptığı konuşmada 31 Mart seçimlerinden 25 gün önce alınan ve faturası belediyeye kestirilen teknolojik ürünlerin akıbetini sordu. Ürünlerin belediye envanterinde bulunamadığına dikkat çeken Titiz, faturanın 6 Mart tarihli olduğunu ifade etti.

Alınan ürünler içerisinde saç kurutma makineleri, epilasyon aletleri, nevresim takımları, saç düzleştiricileri, bor cam, düdüklü tencere, tost makinesi, blender gibi ürünlerin bulunduğunu açıklayan Titiz, ürünlerin Belediye’ye fatura edildiğini ancak ürünlerin belediye envanterinde bulunmadığına dikkat çekti.

“Her 1 lira, Bartın halkımızın parası”

Önceki dönemde yapılan harcamalara dikkat çeken Meclis Üyesi Titiz, yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

 “Belediyemizin kasasına giren her 1 lira, Bartın halkımızın parasıdır. Helal ve temiz olmalıdır. Bizim bu gelirleri güncellerken göstermiş olduğumuz hassasiyeti harcama yaparken de gösteren bir Belediye Başkanımız ve Belediye yönetimimiz var. Belediye bütçesini, halkın parasını yetim malı korur gibi koruyan, Belediye bütçesini koruyan bir yönetim anlayışı var artık. Göreve geldiği ilk günden itibaren 1 lira dahil israf etmeyen, bir taraftan geçişte yapılan fütursuzca yapılan borçları öderken, bir taraftan da sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sunan bir belediye yönetimi var. 

“Fütursuzca yapılan, akla ziyan borçlar”

Elimde 6 Mart 2024 tarihine ait bir fatura var. Seçimden 25 gün önce bir esnafımızdan bir ürün talebinde bulunuluyor. Esnafımız bu talebi karşıladıktan sonra faturasını belediyemize gönderiyor. 62 ekran LED televizyon,  saç kurutma makinesi, saç düzleştirici, mini fırın, bor cam, düdüklü tencere, nevresim takımı, kahve makinesi, tost makinesi, duvar saati, epilasyon cihazı ve blender.  Saydığımız ürünlerin hepsi 3’er, 5’er adet ve hiçbiri Bartın Belediyesinin envanterinde yok. Böyle bir yönetim anlayışından bugünlere geldik. Bir tarafta bu şekilde yapılan fütursuzca yapılan borçları öderken, bir taraftan akla ziyan bir şekilde çekilen kredilerin borçlarını öderken, diğer taraftan da sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sunarken bu hizmetleri bizlerle peyderpey buluşturan bir Bartın Belediyesi var. Marifet iltifata tabidir. Ortada bir marifet varsa, bir başarı varsa, ortada bir emek varsa bu ancak alkışlanmalı ve tebrik edilmelidir.”