'Camdan set çalışması yeniden gözden geçirilmeli' çağrısı!

Bartın Irmağı İnisiyatifi, Bartın Irmağı'nın Kemerköprü'deki kısmında gerçekleştirilen temizlik çalışması için Devlet Su İşleri'ne (DSİ) teşekkür etti. Bartın'da kamuoyunun tepki çeken tartışmalı projesi Irmak Islah Projesi kapsamındaki set çalışmalarının da gözden geçirilmesi istenirken yapılan açıklamada 'DSİ ırmak ıslahı adı altında Yalı bölgesindeki beton duvar ve üstündeki anlaşılması güç camdan set çalışmasını yeniden gözden geçirmelidir. Devletin tüm kurumları ile Bartın'ın sel ve taşkınlardan korunması için el birliği ile çalışmasını ve akla uygun projeler üretmesini bekliyoruz.' denildi.

'Camdan set çalışması yeniden gözden geçirilmeli' çağrısı!

DSİ’ye teşekkür eden Bartın Irmağı İnisiyatifi’nden

“Camdan set çalışması yeniden gözden geçirilmeli” çağrısı!

 

 

 

 

Geçtiğimiz yıllarda sel ve taşkınların yaşandığı Bartın’da Devlet Su İşleri (DSİ) önemli bazı noktalarda ırmak ıslah ve dere yataklarının genişletilmesi için çalışma başlattı.

 

Bu kapsamda köprü ayaklarından birinin kapandığı Kemerköprü’de de temizlik çalışması yürütülürken Bartın Irmağı İnisiyatifi’nce bir teşekkür mesajı yayınlanırken kamuoyunun tartışmalı projesi Irmak Islah Projesi dahilinde yapılan cam ve duvar set çalışmalarının da yeniden gözden geçirilmesi talep edildi.

 

“Akla uygun projeler üretmesini bekliyoruz”

 

Bartın Irmağı İnisiyatifi’nce yapılan açıklamada; “DSİ'ye 1787 yılında yapılmış tescilli Kemerköprü bölgesinde taşkına neden olan alüvyon malzeme birikiminin temizliği ile ilgili yaptığı çalışmalar için teşekkür ederiz. Bizlerin de uzunca zamandır söylediği eskiden yapılan temizlik ve yatak genişletme, tarama gibi çalışmaların yapılması idi. Tüm ırmak boyunca suyun akışına engel olan durumların giderilmesi önemlidir. Fakat şunun da bilinmesinde yarar görüyoruz. DSİ ırmak ıslahı adı altında Yalı bölgesindeki beton duvar ve üstündeki anlaşılması güç camdan set çalışmasını yeniden gözden geçirmelidir. Devletin tüm kurumları ile Bartın'ın sel ve taşkınlardan korunması için el birliği ile çalışmasını ve akla uygun projeler üretmesini bekliyoruz.” ifadelerine yer verildi. (Haber Merkezi)