'Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından birisi'

Basının, haber alma ve yayma özgürlüğünün, toplumdaki çok sesliliğin ve düşünce özgürlüğünün gelişmesi ve korunmasının en etkili aracı, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından birisi olduğunun altını çizen Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, 'Gerek ülkemizin gerekse Bartın'ımızın her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ve ilimiz ekonomisine olumlu yönde yansımasına, basın mensuplarının bu konuda yaptıkları başarılı çalışmalar önemli katkı sağlamaktadır.' dedi.

'Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından birisi'

 

Vali Arslan, basının önemine vurgu yaptı

 

 

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Türk basınından sansürün kaldırılışı dolayısıyla 24 Temmuz’da kutlanan Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Haber alma ve yayma özgürlüğünün, toplumdaki çok sesliliğin ve düşünce özgürlüğünün gelişmesi ve korunmasının en etkili aracı olan basının çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından birisi olduğunu belirten Vali Arslan, basının önemine vurgu yaptı.

Toplumun geniş kesimlerine bilgi akışının sağlanmasında ve kamuoyu oluşumunda önemli bir misyonu yerine getiren ve kamusal bir güç olan basının; özgür, tarafsız, hukukun evrensel standartlarına bağlı, özel hayata ve kişi haklarına saygılı, toplum ve ülke menfaatleri konusunda duyarlılık gösteren bir anlayışla görev yapmasının büyük önem taşıdığını dile getiren Vali Arslan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Büyük önem taşımaktadır”

“24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması ile toplumun şeffaf haberlere ulaşma özgürlüğünün ilk adımı olan 24 Temmuz tarihi, her yıl Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Günümüzde basın; haber alma ve yayma özgürlüğünün, toplumdaki çok sesliliğin ve düşünce özgürlüğünün gelişmesi ve korunmasının en etkili aracı, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından birisidir.

Toplumun geniş kesimlerine bilgi akışının sağlanmasında ve kamuoyu oluşumunda önemli bir misyonu yerine getiren ve kamusal bir güç olan basının; özgür, tarafsız, hukukun evrensel standartlarına bağlı, özel hayata ve kişi haklarına saygılı, toplum ve ülke menfaatleri konusunda duyarlılık gösteren bir anlayışla görev yapması büyük önem taşımaktadır.

Gerek ülkemizin gerekse Bartın'ımızın her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ve ilimiz ekonomisine olumlu yönde yansımasına, basın mensuplarının bu konuda yaptıkları başarılı çalışmalar önemli katkı sağlamaktadır.

İnanıyorum ki basınımız, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirecektir.

Türk basınında sansürün kaldırılışının 116. yılı vesilesiyle, görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarını saygı ve rahmetle anıyor, böylesine önemli bir görevi yerine getirmek için özveri ile çalışan, yerelden ulusala, tüm basın çalışanlarının ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlayarak, sağlık ve başarılar diliyorum.”